Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2008. : nov.22-23. 13. Felnőtt OB. Újszász

13. Felnõtt Országos Bajnokság

Eredmények ...

2008. november 22. Újszász

Cserszegtomaj, Borjád, Nagykanizsa és Újszász hatvanhét lábtoll-labdázója indult november 22-én az újszászi tornacsarnokban rendezett 13. Felnõtt Országos Bajnokságon. A résztvevõk közül négyen – Fehér János, ifj. Fehér János, Juhász István és Tóth Gábor – valamennyi OB-én pályára léptek. Legeredményesebben az Újszászi VVSE versenyzõi szerepeltek. Három bajnoki címmel, két ezüst és két bronzéremmel zárták a 2008. évet. A Nagykanizsa ZSE versenyzõi egy arany és egy ezüstérmet nyertek. A Borjád SE játékosai egy ezüst és négy bronzérmet gyûjtöttek. A férfi hármasok versenyében tizenhárom trió lépett pályára. A döntõbe jutásért az egyik ágon Arany Bálint, Csizmadia Tamás, Hartai Attila, Huszár Emil, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) és Csorba Márk, Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) játszott. Nagykanizsa 21-17, 21-19-re nyert. A másik ágon két újszászi hármas a ranglista második – Bogár László, Boros Péter, Kézér Zsolt – és a harmadik – Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Takács Zoltán – mérkõzött. A maratoni hosszúságú, izgalmas és fordulatos mérkõzésen Herczegék nyertek 20-22, 27-25, 23-21-re, akik a döntõben is jól játszottak, de nem tudták megakadályozni az Európa-bajnok nagykanizsaiak gyõzelmét. 21-18, 21-17. A harmadik helyért a borjádiak 15-13, 13-15, 15-7-re nyertek Bogárék ellen.

A nõi hármasban hét egység mérkõzött. Az Európa-bajnokságon ezüstérmes Eperjessy Zsófia, Kapás Ágnes, Szabó Nóra, Varga Rita összeállítású csapat esélyeshez méltóan jutott a döntõbe, ahol a Barta Barbara, Harsányi Judit, Makai Gréta (Újszászi VVSE) hármas meglepetésre játszmát rabolt tõlük (21-18). Aztán a második és a harmadik szettben nagyobb sebességre kapcsoltak Kapás Ágiék, és 21-12, 21-11-es játszmákkal nyerték a bajnoki címet. A harmadik helyet Darnai Adrienn, Farkas Martina, Vonház Aliz (Borjád SE) szerezte meg Fehér Judit, Gazdag Viktória, Joó Anett (Újszászi VVSE) 15-13, 15-10-es legyõzésével.

A nõi egyéniben az Európa-bajnok Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) könnyed, tetszetõs játékkal nyerte a bajnoki címet. 2. Farkas Martina (Borjád SE), 3. Joó Anett (Újszászi VVSE) és Darnai Adrienn (Borjád SE).

Az éjfél után végzõdõ férfi egyéniben Tóth Gábor diadalmaskodott. A döntõben ki más, mint Hartai Attila volt az ellenfele, aki két hete Szerbiában Európa legjobb egyénizõjének bizonyult. A becslések szerint az elmúlt tíz évben már több mint ötven mérkõzést játszottak egymással. Az elsõ szettet Tóth Gábor könnyedén, 21-9-re nyerte. A másodikban Hartai 21-17-tel egyenlített. A döntõ játszmában a térfélcserénél Tóth 11-8-ra vezetett. Ellenfele 15-15-nél egyenlített. A véghajrá ismét Tóth Gáboré volt, és 21-17-es gyõzelme nyolcadik egyéni bajnokságát jelentette. 3. Kleics Dávid (Borjád SE) és Bogár László (Újszászi VVSE).

Nagykanizsa ZSE csapata a megnyitón

A nagylétszámú újszászi csapat

Borjád csapata

Újszásziak

Újszász és Cserszegtomaj

Részlet az elõdöntõbõl

Nõi hármas eredményhirdetés: 2.  Újszászi VVSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Borjád SE

Férfi hármas eredményhirdetés: 2. Újszászi VVSE, 1. Nagykanizsa ZSE, 3. Borjád SE

Nõi egyéni: 2. Farkas Martina (Borjád SE), 1. Kapás Ágnes (Újszászi VVSE), 3. Darnai Adrienn (Borjád SE) és Joó Anett (Újszászi VVSE)

Férfi egyéni: 2. Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE) , 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Bogár László (Újszászi VVSE) és Kleics Dávid (Borjád SE)

Fotó: ifj. Fehér János és Fehér Judit