Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. December : Dec.29. Zemplén évzáró. Nagykanizsa

Zemplén évzáró

2010. december 29. Nagykanizsa

A hagyományoknak megfelelõen a nagykanizsai Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület tagjai a két ünnep között egy közösen elfogyasztott vacsora mellett értékelték az elmúlt versenyidõszakot, és búcsúztak el az óévtõl. A Vöröskereszt helyi irodája adott otthont a rendezvénynek, ahol a csapattagok, játékosok mellett segítõk, önkéntesek és szülõk is részt vettek az ünnepségen. Budavölgyi Kálmán elnök visszaemlékezett a 2010. év sikereire, említést érdemlõ eseményeire. Kilenc játékos kapott jutalmat, akik az elmúlt évben kimagasló teljesítményt értek el, vagy kiemelkedõ közösségi munkát végeztek.

Elõször Kunics Bence kapta meg az ajándékcsomagot, aki három korosztályos bajnoki címével és országos diákolimpiai gyõzelmével érdemelte ki az elismerést. Emellett a Magyar Lábtoll-labda Szövetség az év gyermek fiú játékosának választotta. Régóta nem volt példa arra, amit Bence végrehajtott, hogy egy kategóriával feljebb is bajnoki tudott lenni, gyermekként a serdülõk között. Testvére, Réka szintúgy az év játékosa lett, és eredménylistája egy bajnoki cím kivételével megegyezik bátyjáéval. Gyerek OB gyõzelem két kategóriában és Zánkán is az élen végzett. Kovács Patrick a serdülõ fiúk közt lett az év legjobb játékosa. Patrick folyamatosan kiemelkedõen szerepelt 2010 serdülõ versenyein. Az országos ranglista kupákon összesen hat alkalommal végzett az élen. Huszár Emil a magyar ifjúsági válogatott  tagjaként részt vett azon a nemzetközi tornán a németországi Hagenben, ahol a magyar csapat a vietnámi és a kínai csapat mögött végzett a dobogón. Emil emellett ifjúsági országos bajnok is lett a hármas kategóriában. A Zemplén SE játékosai közül Schulcz András mutatta a legnagyobb fejlõdést 2010-ben. Az ifi OB-n õ volt az, aki megvédte a szakosztály becsületét az egyéni kategóriában. Farkas Balázs a nemzetközi diák önkéntes képzések alkalmával (Királyhalom, Királyhelmec, Újszász) igazi csapatkapitányként vezette a kanizsai egységet. Emellett több alkalommal is tehermentesítette az elfoglalt vezetõedzõt. Arany Bálintot az év játékosának választották ifjúsági kategóriában. Marseille-ben EB gyõztes lett, ami mellé ifjúsági országos bajnoki és VI. korcsoportos országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Takács Endre, a centercsapat kapitánya Európa élére kormányozta az Arany Bálint, Hartai Attila, Takács Endre összetételû hármast. Emellett rendszeresen õ vezeti a csapatbuszt, bármilyen messze is legyen az úti cél. Hartai Attila, a „királyok-királya”, – ahogy Kelemen Valéria, a Zalai Hírlap sporttudósítója nevezte –, Európa bajnok, felnõtt egyéni bajnok, a csapat legjobbja közel egy évtizede. 

A résztvevõk a vacsorát követõen egy fotósorozaton kisérték végig elõször a 2010. évi eseményeket, majd következett az aranydia, amely 2000-tõl napjainkig, többnyire tréfás képekkel mutatta be a sikereket, a csapat életét.

forrás: www.zdse.hu

Kunics Réka, a legfiatalabb díjazott

Budavölgyi Kálmán elnök

A Zemplén SE lábtoll-labdázói

Budavölgyi Kálmán értékelte az évet

Arany Bálintnak az "Év ifjúsági játékosának" gratulál Budavölgyi Kálmán

Schulcz András veszi át az ajándékot

Huszár Emil

Takács Endre

Hartai Attila