Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. December : Dec.21. Lábtoll-labdázók díjazása. Nagykanizsa

Lábtoll-labdázók díjazása

2009. december 21. Nagykanizsa

December 21-én a Hevesi Sándor Mûvelõdési Ház kamaratermében Marton István polgármester és Cseresnyés Péter alpolgármester adta át a díjakat a kiemelkedõ eredményt elért nagykanizsai sportolóknak.

A hagyományoknak megfelelõen Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala elismerésben részesítette a kiemelkedõ sporteredményeket elért nagykanizsai általános és középiskolás tanulókat, edzõiket, felkészítõ testnevelõ tanáraikat. A lábtoll-labdázók közül 14-en kapták meg az elismerést: Arany Bálint, Baranyai Benett, Budavölgyi Bálint, Farkas Balázs, Huszár Emil, Kahotek Kristóf, Kovács Patrick, Kovácsházi Péter, Lukács Benedek, Lukács Márton, Kunics Bence, Skriba Ákos, Schulcz András és edzõjük Budavölgyi Kálmán.

A kitüntetettek közt volt Kunics Réka is, aki nem a lábtollas teljesítményéért, hanem az atlétikai országos diákolimpián elért bajnoki címéért vívta ki a jogot az elismerésre.

A díjátadást követõen svédasztalos vacsora mellett baráti beszélgetéssel folytatódott tovább a rendezvény.

  Az elismerésekre az oktatási intézmények és a sportszervezetek javaslatai alapján került sor. Elismerésre azok a tanulók voltak javasolhatók, akik a 2008/2009. tanévben (2008. szeptember 1-tõl 2009. augusztus 31-ig.) nyújtott teljesítményük alapján az alábbi követelmények valamelyikének megfeleltek:

  • A Nemzeti Bajnokság legmagasabb osztályában szereplõ felnõtt csapat aktív játékosa
  •  Korosztályos csapatbajnokság országos döntõjében I. helyezést ért el.
  •  Korosztályos országos egyéni bajnokság I-III.helyezés.
  • Diákolimpia országos egyéni I-III. helyezés, és csapat döntõjében I-III. hely.
  • Korosztályos EB-n, vagy VB-n részvétel (olimpiai számokban), egyéb sportágak I-VIII. hely.
  • Tagja a nemzeti válogatottnak.

Forrás: www.zdse.hu

Hátsó sor: Arany Bálint, Huszár Emil, Schulcz András, Farkas Balázs, Lukács Márton. Elsõ sor: Baranyai Benett, Kovácsházi Péter, Kovács Patrick, Budavölgyi Bálint