Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Szep. 13. Nagy Sportágválasztón. Budapest

25. Nagy Sportágválasztó

2019. szeptember 13. Budapest

Szép jubileumhoz érkezett a Budapesti Nagy Sportágválasztó. Szeptember 13-án és 14-én már 25. alkalommal próbálhatták ki az érdeklõdõk a különbözõ sportágakat. Az idén 109 sportág és 20 hangszer közül – mert Nagy Hangszerválasztó is volt – választhattak a Merkapt Sportközpontba kilátogatók.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség 2008. szeptember 19-én, a harmadik Nagy Sportágválasztón mutatta be elõször a lábtoll-labdázást. Azóta minden alkalommal szerepel a sportág kínálatban a kínai eredetû sportág. Sõt, két rokon sportággal, a szepatakával és a shuttleballal, a tajvani lábtoll-labdával bõvült a kipróbálható sportágak száma.

Szeptember 13-án az iskolák és az óvodák szervezett csoportjai özönlötték el a sportági helyszíneket. Az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói – Almási László, Breszkó Klaudia, Czétényi Krisztián, Fehér János, Galambos László, Jónás Károly, Kenyeres Krisztián, Konka Dániel, Kovács Evelin, Kulcsár Zalán, Rab Alexander, Szurmai Bence, Varga-Nagy Bálint, Zsigmond Tamás – két pályán várták a lábtoll-labdát, a shuttleballt és a szepatakát kipróbálni vágyókat. Sorra érkeztek az iskolák: a Ráckevei Árpád Fejedelem Általános Iskola, a „Diana”, a Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskolája, a Szigetszentmiklósi Béka Banda, a BKSZ Pogány Frigyes Szakgimnázium, a Galgahévízi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Lõrinci Március 15. Szakgimnázium. A tanulóik nagy lelkesedéssel rúgták mindhárom sportág labdáját.

Délután a színpadon is bemutatták tudásukat az újszásziak. Fehér János konferálásával Galambos László, Konka Dániel, Kovács Evelin és Kulcsár Zalán mutatták be a különbözõ rúgásokat, labdaérintéseket és mérkõzés szituációkat.

A lábtoll-labdázók is sok sportágat kipróbáltak. A sportágak közötti kalandozásuk során színes lábtoll-labdával játszókat találtak. A Változás (kínaiul Bianhua) Harcmûvészeti és Szabadidõsport Egyesület tagjai rúgták a színes labdát. Az újszásziak azonnal bekapcsolódtak a játékba. A színes labdával kezdték, majd utána az újszásziak fehér labdájával is jót játszottak.

Reggeli kezdés

Két pályán lehetett lábtoll-labdázni

Iskolai csapat

Egy régi ismerõs: Holló Viktória

Az elsõ nap újszászi segítõi

Ügyes kislányok

Lányok a fiúk ellen

Shuttleball

Színpadi bemutató

Galambos László

Kovács Evelin

Konka Dániel és Kulcsár Zalán

Galambos László és Kovács Evelin

Kulcsár Zalán

A kungfusok színes labdával lábtoll-labdáznak

Szép mozdulat

Játék fehér labdával