Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2020. : Jún. 24. 5vös 5 km. Budapest

5vös 5 km

2020. június 24. Budapest

Az Eötvös Lóránt Tudományegyetem 2000 májusa óta szemeszterrõl szemeszterre megrendezi a már hagyományosnak tekinthetõ 5vös 5 km-es futóversenyét. A koronavírus-járvány miatt a tavaszi forduló hagyományos formában elmaradt, de egy nyári, virtuális futással igyekeztek a szervezõk ezt bepótolni.

A 38. 5vös 5 km idén 2020. június 19-én rajtolt el 17:05-kor, és június 24. 22:10-ig lehetett lefutni az 5 km-es távot. Azaz összesen 5 nap, 5 óra és 5 perc állt a futók rendelkezésére a teljesítésre és a feltöltésre.

A jelentkezõk tetszõleges útvonalon teljesíthették a távot. Az útvonalat és a tempót GPS-es eszközzel rögzítették, majd töltötték fel a megfelelõ felületre. Elsõsorban az egyetemi hallgatókat és oktatókat invitálták mozgásra, számukra külön kategóriákat is létrehoztak a díjazást illetõen. Ettõl függetlenül azonban bárki nevezhetett a megmérettetésre.

Végül 398-an teljesítették a versenyt. Köztük dr. Székely Mózes, a Magyar Triatlon Szövetség alelnöke, a Magyar Egyetemi-Fõiskolai Sportszövetség fõtitkára és dr. Horváth Ákos, a verseny hagyományait megteremtõ fizikus, akik az 5 nap alatt 5 alkalommal futották le a távot. Dr. Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár, országgyûlési képviselõ, Nagy László, 209-szeres válogatott kézilabdázó, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, Bíró Attila, a nõi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is részt vettek a versenyben.

Újszászt Farkas Lilla lábtoll-labdázó (Budapesti Corvinus Egyetem) és Kis Csenge kézilabdázó (Eszterházy Károly Egyetem) képviselték. Lilla 19 perc 42 másodperces idõvel (3:57 perc/km) 204 nõi versenyzõ közül megnyerte a nõk abszolút futamát.  A férfiak közül is csak nyolcan elõzték meg. Csenge 25 perc 47 másodperces idõvel (5:09 perc/km) nõi abszolútban a 26. helyezést érte el. Mindketten sík, aszfaltozott pályát választottak a táv teljesítésére. Teljesítményüket virtuális oklevéllel ismerték el.

Farkas Lilla

Farkas Lilla útvonala

Farkas Lilla eredménye

Jegyzõkönyv Farkas Lilla eredményérõl

Kis Csenge

Kis Csenge útvonala

Jegyzõkönyv Kis Csenge eredményérõl