Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Okt. 13. Lábtoll-labdázók Csehországban. Most

Lábtoll-labdázók Csehországban

2019. október 13. Most

Csehország, Lengyelország, Magyarország, Oroszország, Spanyolország (Baszkföld) és Szlovákia részvételével rendeztek a csehországi Mostban biliárd hoki, léghoki és rod-hoki sportágakban Czech Opent. A magyar lábtoll-labdázók – Berkó Sándor, Farkas Lilla és Tóth Gábor – a Hungarian Openen rendszeresen résztvevõ Cseh Biliárd hoki Szövetség vendégeként vettek részt a háromnapos tornán október 11. és 13. között. Az Újszászi VVSE játékosai minden versenyszámban helyt álltak, valamint saját sportágukat, a lábtoll-labdát is népszerûsítették.

Október 11-én délelõtt felvezetõ versenyszámként egyéni mérkõzéseket játszottak biliárd hokiban. Az újszászi játékosok 2-2 mérkõzést ütöttek a tapasztaltabb cseh versenyzõk ellen. Ezen az úgynevezett Starcolor Kupán Tóth Gábor 48. helyen végzett egy gyõzelemmel és egy vereséggel, Farkas Lilla 58., Berkó Sándor 59. helyezést ért el, nekik sajnos nem sikerült mérkõzést nyerniük ebben a versenyben. A délután lábtoll-labdázással folytatódott. Bemutatót tartottunk és körmérkõzéses egyéni bajnokságot is rendeztünk a cseh barátainknak, amit a többszörös Hungarian Open résztvevõ Martin Kucera nyert. A nap léghoki versennyel zárult, ahol izgalmas mérkõzéseken Farkas Lilla 32., Tóth Gábor 40., Berkó Sándor 42. helyezést ért el.

Szombaton színvonalas nemzetközi mezõnnyel biliárd hoki egyéni bajnokságot rendeztek. Mindhárom újszászi versenyzõnek volt sikerélménye, hiszen a tapasztaltabb versenyzõk ellen mindannyiunknak sikerült mérkõzést nyernie. Közülünk Berkó Sándor szerepelt a legeredményesebben. Három gyõzelemmel és négy vereséggel az 50. helyet szerezte meg. Farkas Lilla 72., Tóth Gábor 74. lett 2-2 gyõztes és 5-5 vesztes mérkõzéssel. Ezután következett a rod-hoki bajnokság. A csocsóhoz hasonló játékban szintén érdekes mérkõzéseket láthattunk. A léghokiban és a rod-hokiban jobban fel tudtuk venni a versenyt a nemzetközi mezõnnyel, mint a biliárd hokiban. Végül Berkó Sándor 24., Farkas Lilla 29., Tóth Gábor pedig 31. lett.

A versenysorozat zárásaként a csapat versenyszám következett vasárnap délelõtt. A csapatok három fõbõl álltak, és minden játékos egy-egy mérkõzést játszott az ellenféllel.  Itt két cseh, egy lengyel és egy baszk csapat mögött az ötödik helyen végeztünk. Ebben a versenyszámban Tóth Gábor révén egy gyõzelemre, valamint Farkas Lilla és Berkó Sándor révén egy-egy döntetlenre tettünk szert.

A szoros program mellett megtaláltuk a lehetõséget a szabadidõ aktív eltöltésére. Tóth Gábor és én futással kezdtük a napot. Szombat reggel a Hnevin várhoz futottunk fel és vissza 300 m szintemelkedéssel, 14,6 km megtételével. Gyönyörû parkokban, valamint hegyi utakon futottunk. Vasárnap a szállásunk melletti Benedikt-tó körül futottunk 8 km-t csodálatos erdei környezetben. Emellett a verseny után esténként barátságos léghoki és csocsó mérkõzéseket játszottunk a cseh játékosok ellen.

Farkas Lilla

Berkó Sándor, Farkas Lilla és Tóth Gábor

Biliárd hoki. Berkó Sándor akcióban

Tóth Gábor és ifjú ellenfele

Farkas Lilla mérkõzése

Gondban a kapu elõtt

Berkó Sándor mérkõzésén Tóth Gábor a játékvezetõ

Kapura lövés

Két súlycsoport

Megfontolt védelem

Tóth Gábor kapuja veszélyben

Tóth Gábor

24 asztalon folyt a játék

Koncentráció

Tóth Gábor támadásban

Farkas Lilla a léghoki versenyen

Tóth Gábor a léghoki versenyen

Tóth Gábor ütésben

Tóth Gábor támadásban

Berkó Sándor

Farkas Lilla és szurkolói

Léghoki

Rodhoki

Nehéz mérkõzés

Közvetítés

Farkas Lilla pörget

Izgalmas mérkõzés

Ismerkedés a lábtoll-labdával

Egyéni mérkõzés

Dekázás

Berkó Sándor

Lábtoll-labdázók és biliárd hokizók a pályán

Páros játék

Nemzetközi mérkõzés

Csapatmérkõzés Berkó Sándorral

Martin Kucera

Nemzetközi játék. Farkas Lilla és Tóth Gábor a pályán

Tóth Gábor

Hnevin vára

Futva a várba

A vártorony

A várban

Kilátás a várból 1.

Kilátás a várból 2.

Futás az emelkedõn

Tóth Gábor az emelkedõn

Farkas Lilla

Fotó: Berkó Sándor, Farkas Lilla, Jakub Hasil és Tóth Gábor