Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. május : Máj.28. Meghívó a 9. Lábtoll-labda Világbajnokságra. Hongkong

Meghívó a 9. Lábtoll-labda Világbajnokságra
Hongkong 2017

2017. július 21-28.

Elõzetes információk
9. Lábtoll-labda Világbajnokság

Bevezetés

A Lábtoll-labda Világbajnokságot kétévente rendezzük, lehetõvé téve a világ sportolóinak, hogy versenyezzenek és tanuljanak egymástól. Az elsõ vb-t 2000-ben Magyarországon rendezték. Idén a kilencediket a Hongkongi Lábtoll-labda Szövetség szervezi. A verseny 2017. Július 21-e és 28-a között a Lai Chi Kok Park Sport Centrumban zajlik majd. Az eseményen Európa és Dél-kelet Ázsia 12 országa, régiója vesz részt. A nemzetközi esemény által a sportolók magasabb szintre fejleszthetik képességeiket, a lábtoll-labda sportág folyamatosan fejlõdhet világszerte.

Információk az eseményrõl

Verseny neve: 9. Lábtoll-labda Világbajnokság
Idõpontja: 2017. július 21-28.
Helyszíne: Lai Chi Kok Park Sport Centrum, Kowloon, La Chi Kok, Lai Wan Road 1

Résztvevõk: Kína, Hongkong, Makaó, Tajvan, Vietnam, Franciaország, Olaszország, Magyarország, Németország, Mongólia, India, Indonézia

Versenyszámok: Férfi csapat, férfi páros, férfi egyéni, Nõi csapat, nõi páros, nõi egyéni, Vegyes páros

Logó és kabalafigura

A logó Hongkong város virágát, a Bauhinia blakeanát (orchidea fajta) idézi. A virág porzója az olimpiai ötkarika színeibõl álló lábtoll-labda, mely a HK betûket, és a 9-es számot formázza. Ezen elemek jelképezik, hogy a 9. Világbajnokság Hongkongban zajlik.

Hagyományosan a lábtoll-labdát kakastollból készítették, a labda könnyû és színes, bármely korosztály számára élvezetes ez a játék. 2017 a kakas éve, a kakas a bátorság és a szerencse jelképe is, ezért választottuk a 9. Világbajnokság kabalafigurájává.

A rendezõ város

Hongkong a Dél-kínai-tenger északi partján elhelyezkedõ ázsiai nemzetközi metropolisz. Teljes területe 1104 km2, négy nagyobb - Hong Kong, Kowloon, New Territories, Lantau - és több kisebb szigetbõl áll, éghajlata szubtrópusi. A 9. világbajnokság júliusban zajlik, az átlaghõmérséklet 29 C körüli, idõnként trópusi ciklonra is lehet számítani. Gazdaságilag Hongkong nemzetközi pénzügyi és kereskedelmi központ, sok cég ázsiai központja itt található. Hongkong népszerû turisztikai célpont is, kedveltek az ételek és a vásárlási lehetõségek.

A helyszín

A Lai Chi Kok Park Sport Centrum a Kowloon városrészben a  Lai Wan Road 1 szám alatt található. A légkondicionált centrumban összesen 8 lábtoll-labda pálya áll rendelkezésre, emellett több multifunkciós terem van az épületben, ami alkalmassá teszi a központot a nagy jelentõségû versenyünk megrendezésére. A sportcentrum mellett található a Lai Chi Kok park, valamint közel van a Mei Foo metróállomás, így a verseny helyszíne könnyen megközelíthetõ.

Szállás

A világbajnokság résztvevõi számára a szállást és az étkezést a Metropark Hotel Mongkokban biztosítjuk. A szállodát 2016-ban újították fel. 500 méteres körzetében található a Hölgyek Piaca, a Virágpiac és a Mongkok Számítástechnikai Központ. A szállodától néhány perces sétára található a Prince Edward metróállomás és a Cross Boarder buszpályaudvar. A repülõtér és a szálloda közti szállítást biztosítjuk.

ISF közgyûlés és záró bankett

A Nemzetközi Lábtoll-labda Szövetség 9. Közgyûlését a Royal Park Hotelben tartjuk 2017. július 23-án. A Royal Park Hotel egy ötcsillagos szálloda a Mongkok East pályaudvar közelében. A záró bankettet szintén itt rendezzük július 27-én. Reméljük, hogy a verseny után mindannyian együtt ünnepelhetünk.

Kirándulás - Peak

Hongkong egyik legnépszerûbb látványosságát, a Peak-et július 22-én látogatjuk meg. Hongkong sziget legmagasabb pontja a gyarmati idõszak óta a város legexkluzívabb pontjának számít. Nappal a csillogó felhõkarcolókon túl ellátni a New Territories sziget zöld dombjaiig. Kora este a panoráma rózsaszínben és narancssárgában úszik, majd Ázsia világvárosa káprázatos fénysugarakkal születik újjá és terül el alattunk.

Idõrend

Dátum

Esemény

Július 21.

Érkezés

Július 22.

Edzés a játékosoknak és a bíróknak

 

Technikai értekezlet

 

Kirándulás

Július 23.

Megnyitó ünnepség

 

Mérkõzések

 

ISF közgyûlés

Július 24-26.

Mérkõzések

Július 27.

Mérkõzések

 

Záró bankett

Július 28.

Hazautazás

Kapcsolat

Hongkongi Lábtoll-labda Szövetség
Telefon: 2504 8134
Fax: 2891 9337
Cím: Room 1014, Olympic House, 1 Stadium Path, So Kon Po, Causeway Bay, Hong Kong
E-mail: enquiry@hkshuttlecock.org
Weboldal: http://www.hkshuttlecock.org
A 9. Lábtoll-labda Világbajnokság weboldala: http://www.9thworldshuttlecock.com
Facebook: https://www.facebook.com/9thworldshuttlecock/