Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hungarian Open 2010. : Aug.14. Megkezdődött a 15. Hungarian Open. Újszász

Megkezdõdött a 15. Hungarian Open

2010. augusztus 14. Újszász

A hagyományoknak megfelelõen a szolnoki Olajbányász fúvószenekar (karmester: Sóti Ferenc) térzenéjével kezdõdött augusztus 14-én a tornacsarnok elõtt a program. A zeneszámok között új elemként az európai hírû nagykanizsai gólyalábasok tartottak Czupi Gyula vezetésével érdekes és szórakoztató bemutatót. Gólyalábaztak egy és két lábon, átléptek a fekvõ társaik felett, gyorsasági versenyt rendeztek, és közös zenés gyakorlatot mutattak be. A kanizsaiak után a helyi zászlóforgatók következtek. Vezetõjük, betanítójuk Bakó Jánosné. A mûsort Barta Petra és Gyõrfi Barbara pom-pon gyakorlata zárta.

A pomponozás után kialakult a menet. Elöl a díszes ruhákba öltözött magas gólyalábasok, utánuk a mazsorettek és a zenekar, mögöttük a versenyzõk. Az országok tábláit és zászlóit a legfiatalabb újszászi lábtoll-labdázók vitték. A színes menet a Kossuth, majd a Bajcsy úton a városháza elé vonult, ahol Fehér János, a verseny fõszervezõje köszöntötte a résztvevõket. Külön köszöntötte a júliusi világbajnokságon eredményesen szerepelt – Bogár László, Boros Péter, Kézér Zsolt, Nózsi Péter, Herczeg Gábor, Takács Zoltán, Tóth Gábor, Kapás Ágnes, Szabó Nóra, Varga Rita, Darnai Adrienn, Farkas Martina – válogatott versenyzõket. A Himnusz után Molnár Péter polgármester üdvözölte a jelenlévõ kilenc ország fiait-lányait. A 15. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokságot Peter von Rüden, az Európai Lábtoll-labda Szövetség (SFE) elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte Újszász és az újszászi verseny jelentõségét a lábtoll-labda népszerûsítésében. Peter von Rüden az európai, a magyar és az újszászi lábtoll-labdázás segítéséért, támogatásáért Molnár Péter polgármesternek emlékserleget adományozott.

A 15. nemzetközi verseny alkalmából a régi támogatók közül Szabó Gyõzõ, dr. Baky Endre, dr. Szóró Magdolna, Joó Erzsébet és Dobozi Róbert emlékplakettet kapott, amelyet a válogatott játékosok adtak át.

A hivatalos rész után Barta Petra és Gyõrfi Barbara botgyakorlatát láthatta a közönség. A megnyitó a nagykanizsaiak mûsorával zárult, akik a legmagasabb gólyalábaikon egyensúlyozva kápráztatták el a közönséget.

A megnyitó után a versenyzõk elvonultak a verseny helyszíneire. A nõk a mûvelõdési házban a férfiak a tornacsarnokban mérkõztek.

Fehér János a Szász vendégházban tartott fogadáson köszönte meg a támogatók és a segítõk közremûködését.

A selejtezõkben általában a papírforma érvényesül, akadt azonban néhány meglepetés is. A férfiaknál a 2000. évi VB-n induló válogatottakból álló Hartyányi Dániel, Juhász István, Pintácsi László összeállítású csapat három játszmában legyõzte (12-21, 21-19, 21-19) az akár a négy közé jutásra is esélyes Becskereki Sándor, Kurdi Gábor, Tóth Roland, Tóth Gergõ összetételû újszászi utánpótlás gárdát. A már alig edzõ, szintén válogatottakból álló – Lakatos Attila, Malik András, Szarvas Péter, Peter von Rüden – Kisnána csapata is bejutott a legjobb nyolcba a Harsányi Zoltán, Joó Richárd, Köböl Áron, Sebõk Richárd újszászi ifjúsági csapat ellenében. (13-21, 21-13, 21-11)

A nõknél a Gulyás Adrienn, Kaszonyi Viktória, Oszlányi Mercédesz, Tóth Virág, Varga Frida újszászi serdülõ csapat a nyolc közé jutásért legyõzte az elõzõ évben a legjobb külföldi nõi csapat címet elnyerõ – Bukowska Patrycja, K¹dzielawa Lidia, Miazga Sylwia, Micha³ek Kinga – lengyel lányokat. (22-24, 21-19, 21-18)

Este a paprikás krumpli partin és a Village Lizards együttes koncertjén töltötte együtt az idõt az ifjúság. A többségében jazzt és bluest játszó nemzetközi fesztiváldíjas trió az idõsebbnek is örömet okozott zenéjével.

A nap az éjszakába nyúló táncházzal zárult, amelyen a Liliom tánccsoport tagjai – Benke Zsuzsanna, Gazdag Gabriella, Gazdag Viktória, Kaló István, Major Róbert, Pankotai Szabolcs, Pap Szilvia, Szûcs Gergely – tanították a lépésekre a nagy kedvvel táncoló nemzetközi társaságot.

A nagykanizsai gólyalábasok

Akadálypálya

Zenés gyakorlat

Az újszászi zászlóforgatók

Gyõrfi Barbara és Barta Petra

A szolnoki Olajbányász zenekar

Magas gólyalábasok a menet élén

Anglia és Ausztria

Magyarország

Fehér János köszönti a vendégeket

A válogatottak a megnyitón

Molnár Péter polgármester köszöntõje

Peter von Rüden serleget adományozott Molnár Péternek

Varga Rita, Kapás Ágnes és a díjazott Szabó Gyõzõ

Varga Rita és Joó Erzsébet

Barta Petra és Gyõrfi Barbara

Gólyalábak minden méretben

Fehér János köszönti a támogatókat és a segítõket

Fotó: Fehér Judit

Megkezdõdött a nõi verseny

Harsányi Judit

Debica - Királyhalom mérkõzés

Tóth István, a fõszakács

Paprikás krumpli parti

A Village Lizards együttes

Táncház

Benke Zsuzsanna és Dobák Róbert

Yordanka Peleva és Alexandre Mariottini

Fotó: Fehér Judit és Fehér János