Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. április : Ápr.25. Dunai Regatta. Budapest

Dunai Regatta

2015. április 25. Budapest

Április 25-én harmadik alkalommal rendezték meg a Dunai Regattát. A nyárias idõben tizenkét hazai felsõoktatási intézmény és két amerikai egyetem csapata, több tízezer szurkoló és sok extrém sportoló vett részt Magyarország egyik legnagyobb sportfesztiválján.

A Dunán profikból álló evezõsök és amatõr sárkányhajósok küzdöttek egymással a Parlament és a Budapesti Mûszaki Egyetem közötti szakaszon. A tavalyi bajnokok, az evezõs nyolcasban címvédõ gyõri Széchenyi István Egyetem, valamint a sárkányhajó kategóriában legjobb Szegedi Tudományegyetem is ott volt a mezõnyben. Két amerikai topegyetem, a Harvard és Princeton profi csapata is vízre szállt. Az esemény idejére a vízi forgalmat leállították a Dunán. A sárkányhajók versenyét a gyõri Széchenyi István Egyetem nyerte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem elõtt. Az evezõsöknél amerikai gyõzelem született: a Harvard lett az elsõ, megelõzve a Széchenyi István Egyetemet, a szintén tengerentúli Princetoni Egyetem csapata harmadikként evezett be.

A Dunai Regattát az Antall József Tudásközpont hívta életre azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben népszerûsítse a fiatalok körében a sportos életmód fontosságát és felhívja a figyelmet a Duna sokszínû használatára.

A látványos sportverseny mellett a kilátogatóknak lehetõségük volt kosárlabdázni, tollaslabdázni, lábtoll-labdázni, pingpongozni vagy jógázni, és kipróbálhatnak olyan extrém és új mozgásformákat is, mint a slackline (a slackline egy feltörekvõ szabadidõs sport, ami egy két fa közé kifeszített kötélen való sétálásból és figurákból áll. Eredetileg unatkozó hegymászók találták ki.) A gauswheel (kétkerekû sporteszköz, amely leginkább a roller és gördeszka ötvözetére hasonlít), vagy a freestlyle frizbi.

Az Újszászi VVSE lábtoll-labdázóinak – Bábosik Ádám, Farkas Lilla, Fehér János, Fehér Valéria, Kanalas Renátó, Kovács Brigitta, Kovács Evelin, Prunner Benjamin, Seres Zsolt, Szaszkó Dorka – látványos játékát is nagyon sokan megcsodálták. Ami pedig a sportág népszerûsítéshez még fontosabb, nagyon sokan lábtoll-labdáztak a pályán és a pálya mellett.

A mozgásra ösztönzõ programokon túl nagy hangsúlyt kapott a zene is. A Sound of the University öt fellépõje mellett volt Intim Torna Illegál koncert, de zenélt a Drop the Cheese és DJ Whiteboy is. Az újszászi lábtoll-labdázó lányoknak Radics Gigi volt a kedvencük:

Szkander: Seres Zsolt és Kanalas Renátó

Szaszkó Dorka és Kovács Brigitta a csocsóasztalnál

Lábtoll-labdázás a Duna-parton

Egy ifjú lábtoll-labdázó

Kezdõknek dobni is lehet a lábtoll-labdát

Pécsiek

Párosjáték

Kovács Evelin és Barta Karolina

Egy kínai játékos

Családi lábtoll-labdázás

Sok érdeklõdõ

Csocsó bajnokok

Kajakozás

Tápióbicskei ismerõs a pályán. Malatinszky Viktória

Paintball harcosok

Harchoz öltözve

Akcióban

Találat után

Frissítõ masszázs

Egyensúlyozás

Duna--part

Regatta

Erõteljes rúgás

Hálóromboló

Körjáték

Civilek a pályán

Ki tud nagyobbat rúgni?

Fehér János, Szaszkó Dorka, Barta Karolina, Kovács Brigitta, Kovács Evelin, Farkas Lilla, Kanalas Renátó, Seres Zsolt, Prunner Banjamin és Fehér Valéria

Fotó: Fehér János