Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. szeptember : Szep.22. Sikeres újszászi szereplés a lábtoll-labda világbajnokságon. Róma

Sikeres újszászi szereplés a lábtoll-labda világbajnokságon

2015. szeptember 29. Róma

Eredmények ...

Rómában nagy ázsiai fölénnyel befejezõdött a 8. Lábtoll-labda Világbajnokság. Minden számban Vietnam és Kína döntõzött. Vietnam négy, Kína három világbajnokságot nyert. A bronzérmekért is az ázsiai országok nyomultak. Makaó hármat, Hongkong kettõt vitt haza. Az európai országok közül csak Magyarország nyert érmet, két bronzot. Az országok közötti pontversenyben Vietnam és Kína mögött Magyarország a harmadik helyen végzett.

A magyar válogatottban az Újszászi VVSE öt játékosa szerepelt. Vegyes párosban Tóth Gábor a nagykanizsai Kunics Rékával a makaói páros legyõzésével (19-21, 21-17, 21-18) szerezte meg a bronzérmet. Tóth Gábor hosszú pályafutásának ez volt az ötödik vb bronzérme. Férfi egyéniben Herczeg Gábor a hongkongi Chan Ho Yin legyõzésével (21-16, 21-10) jutott a négy közé. Az elõdöntõben a késõbbi világbajnok kínai Hai Yutian volt az ellenfele, aki ellen nem volt esélye. A bronzéremért a német Philipp Münznerrel kellett megküzdenie. 21-8, 22-20-as gyõzelemmel megszerezte a magyar csapat második bronzérmét. A 2010-es páros bronzérem után egyéniben folytatta a bronzgyûjtést.

A Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású férfi csapat a selejtezõk során legyõzte Németország, Franciaország és Hongkong csapatát, és tisztes vereséget (21-15, 21-15) szenvedett a késõbbi világbajnok Kínától. A helyosztók során a négy közé jutásért Tajvan nem jelent akadályt (21-12, 21-9). Az elõdöntõben ismét Kína következett. Megismétlõdött a selejtezõbeli eredmény. A harmadik helyért a selejtezõben legyõzött Hongkong volt az ellenfél. Nem sikerült még egyszer legyõzni õket. 21-19, 21-14-es eredménnyel a távol-keletieké lett a bronzérem. Érmes reményekkel indult a Herczeg Gábor, Tóth Gábor páros. Csak hatodik hely lett belõle. Váratlan vereséggel kezdtek Tóthék. 21-18, 21-17-re kikaptak a makaói Ho Man Chun, Tam Chi Kin duótól. Utána egy könnyû gyõzelem következett az osztrák páros ellen, majd egy újabb vereség a német Sven Walter, David Zentarra párostól. (21-16, 22-20)

Kapás Ágnes a Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma összeállítású nagykanizsai csapatot segítette pontos feladásaival és jó talpalásaival. A selejtezõ csoportban jól ment a lányoknak. Németországot, Lengyelországot és Hongkongot legyõzve, Vietnam mögött csoport másodikként mentek tovább. A négy közé jutásukat a franciák sem tudták megakadályozni. Ezután már csak ázsiaiak következtek. Az elõdöntõben Vietnam (21-9, 21-11), a harmadik helyért Makaó (21-16, 21-13). A negyedik hely jó eredmény az erõs mezõnyben.

Két dologban a világbajnokság legjobbjai voltak a magyarok. A free style versenyben a Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Tóth Gábor összeállítású újszászi csapat zenés gyakorlata érdemelte ki az elsõ helyezést.

A játékvezetésben is a magyarok jeleskedtek. A szervezõk mind a hét Kína-Vietnam döntõ vezetésére Kézér Zsoltot kérték fel. Másodbíróként Becskereki Sándor és ifj. Fehér János segített neki.

Rómában döntés született a következõ világbajnokság helyszínérõl. Két év múlva Hongkong várja a világ legjobbjait.

A versenyzés mellett a résztvevõknek volt lehetõségük Róma néhány nevezetességével is megismerkedniük. Jártak a Vatikánban, a Szent Péter bazilikában, fényképezkedtek az Angyalvár teraszán, megnézték a Colosseumot, sétáltak a Fórum Románum romjai között.