Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. július : Júl.22. Lábtoll-labda Hungarian Open: négy arannyal hangoltak a magyarok vb-re. Újszász

Lábtoll-labda Hungarian Open: négy arannyal hangoltak a magyarok vb-re

2015. július 23. Újszász

Hazai gyõzelmek születtek Európa legnagyobb és legrangosabb lábtoll-labda versenyén, a Hungarian Openen. A huszadszor rendezett nemzetközi tornán a házigazda újszászi játékosok négybõl három aranyat otthon tartottak, a negyedik gyõzelmet pedig Nagykanizsa szerezte meg.

A férfi csapatdöntõben a magyar válogatottat is alkotó újszásziak (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér, Zsolt) gyõztek, nagy csatában verve a német FFC Hagent. Az elsõ játszmát a magyarok ötpontos hátrányból fordították meg, 23-21-nyertek. A másodikat a németek simán hozták, de a döntõ szettben már nem voltak olyan magabiztosak. Az Újszászi VVSE játékosai a harmadik játszmában már végig vezetve megvédték címüket. Érdekesség, hogy mindkét döntõzõ csapatban volt olyan játékos, aki már az elsõ, 1996-ban rendezett Hungarian Openen is ott volt. Tóth Gábor és Stefan Blank még gyerekként indult az elsõ bajnokságon.

Az augusztusi világbajnokságra a nõi válogatottat alkotó Nagykanizsa Zemplén SE is jól hangolt. Kunics Réka, Morvai Noémi és Vlasics Dalma a döntõben 2-1-re verte az Újszászi VVSE második számú csapatát.

Férfi egyéniben Herczeg Gábor megvédte címét, az elõdöntõben a német David Zentarrát verte. Az elsõ játszmát simán hozta, ugyan a másodikban sokáig Zentarra vezetett, de a magyar versenyzõ jobban koncentrált a szett hajrájában, 16-16 után megszerezte a vezetést, és már nem is adta át. A döntõben a kilencszeres bajnok Tóth várt rá, az egymással már sokszor megküzdõ két játékos között most nem volt igazán éles a verseny, Herczeg nagy különbséggel nyerte mindkét játszmát (21-14, 21-16).

A nõknél Joó Anett (Újszászi VVSE) tavaly elbukta a döntõjét, éppen azzal a Sarah Rüsselerrel szemben, akivel most már az elõdöntõben összekerült. Idén azonban megállíthatatlan volt, Rüsselert 2-1-gyel ejtette ki, majd a döntõben az Európa-bajnokot, a szlovákiai Bagos Viktóriát is megverte. Joó az elsõ játszma megnyerése után a másodikban elvesztette a ritmust, de a döntõ szettben egymás után adott ászszerváival nagy különbséggel gyõzött.

Eredmények:

Férfi csapat:
1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)
2. Stefan Blank, David Zentarra, Christopher Zentarra, (FFC Hagen)
döntõ: 23-21, 11-21, 21-18
3. Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE)

Nõi csapat:
1. Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma (Nagykanizsa ZSE)
2. Henneböle Nóra, Kapás Ágnes, Varga-Ntaioglou Rita (Újszászi VVSE)
3. Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti, Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE)

Nõi egyéni:
1. Joó Anett (Újszászi VVSE)
2. Bagos Viktória (Királyhelmec)
döntõ: 21-17, 13-21, 21-14, 
3. Sarah Rüsseler (FFC Hagen) és Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE)

Férfi egyéni:
1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) 
2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE)
döntõ: 21-14, 21-16
3. David Zentarra (FFC Hagen) és Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE)

Átvéve: Index