Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. december : Dec. 31. Szilveszter Kupa. Újszász

Szilveszter Kupa

2018. december 31. Újszász

December 31-én lábtoll-labdázással búcsúztatták az óévet az Újszászi VVSE versenyzõi. Az újszásziak vendégeként két jászapáti versenyzõ: Czank István és Csikós Tamás, valamint egy pusztaszeri versenyzõ – Németh Barbara – is nevezett a Szilveszter Kupára. Az indulók között voltak kezdõk, serdülõk, ifjúságiak, szeniorok és válogatott játékosok, mint az év lábtoll-labdázói Vachal Krisztina és Tóth Gábor. A gyermek korcsoport legjobbja, Rab Alexander is lábtoll-labdázással szilveszterezett.

32 játékos sorakozott fel a háló két oldalán a nyitó versenyszámhoz, a szilveszteri nagy indiánjátékhoz. Az egy „életig” tartó egyéni játékban nagy nevetés közben sorra estek ki a nagy ászok. Tóth Gábort Sebõk Roland ejtette ki. A gyõzelmet a serdülõ korcsoportú Kenyeres Krisztián szerezte meg. Szilveszteri trombita szólt a tiszteletére.

A következõ versenyszámban, a kézenfogós párosban együtt játszottak a férfi, a nõi és a vegyes párok. Végig kézen fogva kellett játszaniuk. Ha elengedték egymás kezét, az az ellenfélnek jelentett pontot. A kötöttség érdekes játékot, sok szokatlan mozdulatot és vidámságot okozott. A kézenfogóst a két válogatottból – Farkas Lilla és Tóth Gábor – álló kettõs nyerte. A döntõt tehetséges fiatalok – Kanalas Márió és Suki József – ellen játszották.  3. Farkas Balázs, Szaszkó Dorka, 4. Nagy László, Ráski Lajos.

A harmadik versenyszám a sorsolásos szilveszteri páros volt, amelyben 17 duó indult. A párok sorsolással jöttek létre. A fordulók után a továbbjutó gyõzteseket egészen a döntõig újrasorsolták. A minden forduló utáni sorsolás különös izgalmat okozott. Ki kivel alkot párt a következõ mérkõzésen? Ez volt a nagy kérdés. Egy válogatottból és egy kezdõbõl, két kezdõbõl, vagy két válogatottból álló párt vet-e a szerencse? Volt minden kombináció. Szinte mindenki Tóth Gáborral akart lenni, mert õ mindenkivel nyert, a döntõt Ráski Lajossal. 2. Kenyeres Krisztián, Suki József, 3. Németh Barbara, Szaszkó Dorka, 4. Nagy László, Sebõk Roland.

Hagyományos csapatversennyel fejezõdött be a sportos évzáró. Nyolc csapat versenyében a Farkas Lilla, Ráski Lajos, Tóth Gábor trió lett a szilveszteri bajnok. 2. Kanalas Márió, Suki Bianka Amina, Suki József, 3. Berkó Sándor, Czank István, Farkas Balázs, Kenyeres Krisztián, 4. Czétényi Krisztián, Nagy László, Varga-Nagy Bálint.

Koccintással, újév köszöntéssel zárult a kellemes nap. Sokan fogadkoztak, hogy január 2-án már edzeni fognak.

Czank István (Jászapáti)

A hálónál

Csák Dávid talpalása

Páros döntõ

Szilveszteri játékos

Kenyeres Krisztián és Farkas Balázs

Szilveszteri bajnokok: Tóth Gábor, Farkas Lilla és Ráski Lajos

Kézenfogós páros. Farkas Balázs és Szaszkó Dorka

Kézenfogós páros. Kanalas Márió és Suki József

Tóth Gábor és Farkas Lilla, a kézenfogós páros gyõztesei

Czank István és Csikós Tamás Jászapátiról

A sorsolásos páros gyõztesei: Ráski Lajos és Tóth Gábor

Véget ért az év utolsó mérkõzése

A Szilveszter Kupa résztvevõi

Szilveszteri indián játék

A másik oldal

32-en játszottak

Egy életre ment a játék

Bábosik Ádám maradt legtovább a pályán

Fotó: Berkó Sándor és Fehér János