Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. Május : Máj.15. NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ. Budapest

NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ

2010. május 15. Budapest

Az esõ ellenére csaknem ugyanannyi érdeklõdõ volt, mint tavaly jó idõben.

Dzsudzsák újra gyereknek érezte magát

Hatodik alkalommal rendezték meg a budapesti Nagy Sportágválasztót. A Merkapt Sportközpontban több mint kilencven sportágat próbálhattak ki a látogatók. A rendezvényen emellett ezúttal is lehetõség nyílt a találkozásra élsportolókkal, olimpikonokkal. Annak ellenére, hogy az esemény mindkét napján, pénteken és szombaton is esett az esõ, ugyanúgy pezsgett az élet az egyes sportágaknál, az érdeklõdõk sorban álltak a standoknál.

Ipacs Endre, a Nagy Sportágválasztó egyik fõszervezõje már a megnyitón tréfálkozott azzal, hogy kérte az újságírókat, ne azt írják, hogy az esõ hátráltatta a rendezvényt, hiszen a sportolás esõben még felemelõbb. Persze könnyen beszél egy egykori kenus, aki világéletében víz közelében sportolt…

Való igaz, az esõ ellenére pénteken mintegy nyolcezer látogató fordult meg a kõbányai sportközpontban, nagyjából annyi, mint tavaly, amikor gyönyörû idõ volt.

Szombaton a szinte egész napos esõzés ellenére is hatezren próbálták ki a különbözõ sportágakat. Dzsudzsák Balázs magyar válogatott labdarúgó elmondta, újra gyereknek érezte magát, kipróbálta a tekét, a floorballt, a teniszt és a minigolfot is, a legjobban pedig a lábtoll-labdázás tetszett neki.

Rédli András párbajtõrözõ nagyon jól érezte magát a gyerekekkel, és visszaemlékezett rá, hogy számára milyen nagy élmény volt régebben a példaképeivel találkozni.

Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó ezúttal kicsit hûvösebb vízben védhette a gyerekek lövéseit, de ugyanúgy örömmel tanítgatta az érdeklõdõket és válaszolt a kérdésekre. Sebestyén Júlia épp a születésnapján népszerûsítette a mûkorcsolyázást, illetve a sportolást.

Alábbi videónkból megtudhatja, hogyan bánt Dzsudzsák Balázs a lábtoll-labdával, s meghallgathatja az élsportolók nyilatkozatait is.

This div will be replaced

Rúgják kicsik és nagyok

A hálónál

Dzsudzsák Balázsnak a lábtoll-labdázás tetszett a legjobban (Fotó: Czagány Balázs)

Forrás: NSO.hu