Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. szeptember : Szep.14. 13. Budapesti Nagy Sportágválasztó. Budapest

13. Budapesti Nagy Sportágválasztó

2013. szeptember 14. Budapest

Szeptember 13-án és 14-én rendezték a 13. Budapesti Nagy Sportágválasztót. Az elsõ nap a rendezõk számára igazi sikertörténet volt. Minden eddiginél több óvodás és iskolás csoport látogatott ki a Merkapt Sportközpontba. Összességében közel 10000 volt a látogatók száma: Verõfényes napsütés, több mint 90 díjmentesen kipróbálható sportág, olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportsztárok, sportfesztiváli hangulat jellemezte az elsõ napot.

A második nap a folyamatos esõ és a hideg idõ távol tartotta a látogatókat. A fedett helyeken lévõ sportágaknál volt csak élet.

A lábtoll-labda és sepaktakraw az Újszászi VVSE játékosainak kivitelezésében mindkét napon jelen volt. Elsõ nap Papp Erzsébet vezetésével Bábosik Ádám, Bábosik Ferenc, Becskereki László. Bolyós József, Dániel Márk, Fülöp Áldáska, Juhász Patrik, Kanálos II. Róbert, Kovács Márton, Ráski Lajos, Seres Zsolt és Varga Károly várta a lábtoll-labdázni vágyókat. Bábosik Ádám, Bábosik Ferenc, Fülöp Áldáska, Ráski Lajos és Seres Zsolt a színpadon is megmutatta tudását.

A második napon Fehér János vezetésével Czipó Péter, Csák Dávid, Csák Vivien, Farkas Levente, Fehér Valéria, Kanalas Renátó, Kanálos Júlió, Kenyeres Lívia, Kovács Evelin, Kovács Gergõ, Németh Márk, Ráski Lajos, Turza Beatrix, Tûri Alexandra és Zele Richárd játszott volna az érdeklõdõkkel, akik a rossz idõ miatt nagyon kevesen voltak. A kevés próbálkozóval az esõben történõ játék addig tartott, amíg a labdák el nem áztak. A labdákkal együtt a játékosok is alaposan átáztak. Csák Dávid, Kanálos Júlió, Kenyeres Lívia, Ráski Lajos bemutatója a vizes, csúszós színpad ellenére jól sikerült. Különösen Csák Dávid volt elemében.

A lábtoll-labdázók mindkét nap sok sportágat kipróbáltak. Még az esõs napon is lelkesen bicikliztek, kajakoztak, jégkorongoztak.

Papp Erzsébet

Ráski Lajos, mint asztali jégkorongozó

Ráski Lajos, mint jégkorongozó

Ráski Lajos, mint szepatakázó

Becskereki László és Dániel Márk szkander bajnokok

Bábosik Ádám, Ráski Lajos, Fülöp Áldáska, Bábosik Ferenc és Seres Zsolt

Gúla

Színpadi bemutató

Bábosik Ádám és Seres Zsolt

Csúszka

Czipó Péter, Kanalas Renátó, Kovács Gergõ és Zele Richárd

Ráski Lajos esõben

Kenyeres Lívia

Kenyeres Lívia, Fehér Valéria és Kovács Evelin

Czipó Péter és Németh Márk

Bemutató vizes, csúszós színpadon

Újszásziak a színpadon

Csák Dávid

Kenyeres Lívia

Fotó: Papp Erzsébet, Ráski Lajos és Tûri Alexandra