Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. június : Jún.1. X. Budapesti Nagy Sportágválasztó. Budapest

X. Budapesti Nagy Sportágválasztó

2012. június 1-2. Budapest

Június 1-jén, pénteken kezdõdött a jubileumi X. Budapesti Nagy Sportágválasztó, melyet Czene Attila, sportért felelõs államtitkár nyitott meg. Az olimpiai bajnok úszó megnyitó beszédében elmondta: „Célunk az, hogy Magyarországon egyre több ember számára váljon természetessé a sportos életmód.” Czene Attila kiemelte, bízik abban, hogy a nap során valamennyi „sportágválasztó” közelebb kerül valamelyik sportághoz, s a sporttal való kapcsolatuk egy életre fog szólni.

A kétnapos rendezvényen 84 sportág jelenik meg azzal a céllal, hogy segítse a gyermekek és felnõttek sportágválasztását, a sport népszerûsítését. A lábtoll-labdát és rokon sportágát, a szepatakát Fehér János vezetésével az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület versenyzõi – Kanálos Júlió, Kanálos Róbert, Molnár Dániel, Molnár Gergõ, Seres Zsolt, Tálas Gergõ, Zele Richárd – képviselték. A lábtoll-labda részére biztosított pályán bemutatóztak és játszottak az érdeklõdõkkel. Kanálos Júlió és Kanálos Róbert színpadi bemutatót is tartott, amely a szeles idõ ellenére nagyon jól sikerült: Kétlabdás játékuk és zsonglõrködésük nagy sikert aratott.

Az elsõ napon az elõre regisztrált óvodák és iskolák csoportjaiban közel ötezren látogattak ki a sportágválasztóra. Közülük sokan kipróbálták a lábtoll-labdázást. A visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola tanulói testnevelõ tanárukkal együtt játszottak. A balatonlellei Általános Iskola testnevelõje, Graszl Norbert pedig lábtoll-labda edzést tartott tanítványainak. Péntek délután és szombaton pedig már a nagyközönség is birtokba vehette a területet.

Szombaton rengetegen választották programjuknak a rendezvényt, több mint 9000 látogató kereste fel a Merkapt Maraton Sportközpontot. A szombati rohamot Bábosik Ádám, Bábosik Ferenc, Fehér János, Juhász Patrik, Kanalas Renátó, Kovács Márton, Kovács Gergõ, Petõ Tibor és Seres Zsolt állta. Játszottak az apukákkal és az anyukákkal, dobálták, rúgták a labdát a gyerekeknek, és ragasztották a teljesítõk kiskönyvébe a matricákat.

A lábtoll-labdázók a 84 sportágból sokat kipróbáltak. Többek között akrobatikus kosárlabdáztak, barantáztak, floorballoztak, jégkorongoztak, lovagoltak, minifociztak, sakkoztak és tamburellóztak.

Balatonlellei fiúk

Az elsõ érdeklõdõk

Molnár Dániel, Molnár Gergõ, Seres Zsolt és Tálas Gergõ

Visegrádiak

Visegrádi fiúk

Egyéni mérkõzés

Balatonlellei lányok és tanáruk, Graszl Norbert

Taekwondosok

Kanálos Júlió és Kanálos Róbert színpadi bemutatója

Floorballozás

Tamburellózás

Minifoci

Az elsõ napi csapat: Fehér János, Seres Zsolt, Molnár Dániel, Kanálos Róbert, Kanálos Júlió, Molnár Gergõ, Zele Richárd és Tálas Gergõ

A szombati elsõ érdeklõdõk

Labda levétel

Sokan kipróbálták a lábtoll-labdázást

Családi játék

Játék anyával

Bemutató játék

XXL-es pizza volt az ebéd

Kínaiak

A szombati csoport: Bábosik Ádám, Petõ Tibor, Bábosik Ferenc. Elõl. Kovács Márton, Kovács Gergõ, Kanalas Renátó, Seres Zsolt és Juhász Patrik

Fotó: Fehér János