Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. március : Márc. 18. Hírek Tápióbicskéről. Tápióbicske

Hírek Tápióbicskérõl

2018. március 18.

Bemutató - Szerbia

Február 9-én csapatunk a Vajdaságba utazott. Vér János kezdeményezésére a Tápióbicske Barátainak Köre civil szervezettel közösen egy ötállomásos nagyszabású bemutató sorozatot tartottunk. Gunaras, Zentagunaras, Tornyos és Törökfalu általános iskolái után a csantavéri színházteremben tartottunk sportági bemutatót, így általunk Szerbia magyarlakta területein több száz ember ismerhette meg a lábtoll-labdázást. A bemutatók résztvevõi: Nagy Máté, Árvai Milán, Szigedi Hanna, Szigedi Barbara, Honti Lívia és Lõrincz Bettina voltak.

8. Földváry Kupa

Március 10-én nyolcadik alkalommal rendeztük meg az általános iskolánk névadójáról, az 1849-es tápióbicskei csata egyik hõsérõl elnevezett versenyünket, a Földváry-kupát.

2010 óta minden évben megrendezzük a kezdetben házibajnokságnak szánt versenyünket. Az elsõ versenyt Bakos Dániel testnevelõ szervezte, aki Tápióbicskére elsõként hozott lábtoll-labdát. Az elõzõ években pándi, bényei, kávai és szolnoki csapatok is nevezhettek a versenyre, de idén a nagy érdeklõdés és a sok tápióbicskei gyerek  játékos miatt a versenyt házibajnokságnak szerveztük meg a Tápióbicskei Földváry Károly Általános Iskolával közösen. Csapatunk részérõl Nagy Máté, Lõrincz Bettina, Szigedi Hanna, Szigedi Barbara és Honti Lívia vett részt a szervezésben.

Bemutató a Nagykátai Damjanich János Gimnáziumban

Március 14-én Nagykátán Nagy Máté, Pikó Tibor, Mezei Gábor és Oláh Szabolcs közremûködésével  tartottunk lábtoll-labda bemutatóval egybekötött edzést. A bemutató után edzési és felkészülési lehetõséget biztosítottunk a Damjanich János Gimnázium tanulóinak a közelgõ diákolimpiára.

Az idei évben a középiskolások Lábtoll-labda Diákolimpia® megyei döntõjét a szokásostól eltérõen nem Tápióbicskén szervezzük meg. Március 21-én a Nagykátai Damjanich János Gimnázium ad helyet a versenynek. Rendezvényünk helyszínének a középiskolába való áttételével az célunk, hogy minél több diákot tudjunk megmozdítani. A helyszínváltoztatásból szeretnénk hagyományt teremteni, és minden évben más iskolában megszervezni a Lábtoll-labda Diákolimpia® Pest megyei döntõjét.

Nagy Máté