Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Okt. 21. Komárom-Esztergom megye is felkerült a lábtoll-labda térképre. Ács

Komárom-Esztergom megye is felkerült a lábtoll-labda térképre.

2021. október 21. Ács

Október 21-én Komárom-Esztergom megyében, az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola Gárdonyi heti programsorozatában, amelyen sok program között – iskolatörténeti kiállítás nyílt a 400 éves ácsi oktatás emlékeibõl, jótékonysági Gárdonyi bálon szórakozhattak a szülõk és a gyerekek, focitornán mérkõzhettek a tanulók – a lábtoll-labda is helyet kapott. Az ácsiak szeptemberben a Budapesti Nagy Sportágválasztón próbálták ki a lábtoll-labdázást. Nagyon megtetszett nekik a játék, és már akkor jelezték, hogy szívesen látnák az õszi ünnepségsorozatukon az újszásziakat, akik érdekes és izgalmas három óra negyven perces utazás után érkeztek meg Ácsra. Érdekes volt az utazás, mert Budapestig a Szolnok-Budapest Keleti útvonalon a három nappal korábban forgalomba állított kényelmes emeletes vonattal utazhattak. Izgalmas volt az utazás, mert a vonat sokat késett, és mindössze három perc maradt Kelenföldön az Ács felé induló vonat elérésére. Végül Fehér János vezetésével szerencsésen megérkezett a Bubori Hajnalka, Diós Letícia, Ézsiás Lotti, Kanalas Renátó, Kenyeres Krisztián, Rab Alexander, Zsigmond Tamás összeállású csapat.

Egy szép kézilabdacsarnokban zajlott a bemutató. Fehér János rövid sportág ismertetõje után Diós Letícia mutatta be a rúgásokat és a labdaérintéseket, majd Kenyeres Krisztián és Rab Alexander attrakciója következett. Forgásokkal, guggolásokkal és fekvõtámaszokkal nehezített passzolgatásuk nagy sikert aratott. A két labdával játszott játékukban is sokáig a levegõben tartották a labdákat. Az egyedül, párban és csoportban játszható játékformák bemutatása után a pályán folytatódott játék. Az indiánozás után – amelyben Rab Alexander volt a legjobb –, rövid egyéni, páros és csapatmérkõzéseket játszottak az újszásziak. A meccsezés után az ácsiak következtek, aki elõször a vendégek segítségével próbálkoztak, majd nagy lelkesedéssel, egyre bátrabban, önállóan rúgták a labdát. A jó hangulatú bemutató végére megérkeztek a harmadikosok is, akik labdás egyensúlygyakorlatokkal, távolba rúgással és dekázással ismerkedtek a „jianzival”.

Jó volt bemutatót tartani Ácson. Minden megvolt, ami kell egy jó bemutatóhoz. Szívélyes vendéglátás, szép sportcsarnok, együttmûködõ, lelkes tanárok és gyerekek. Remélhetõleg lesz folytatás.

Kanalas Renátónak tetszett az emeletes vonat

Az emeletes vonatban

Kenyeres Krisztián és Rab Alexander bemelegítése

Bubori Hajnalka és Ézsiás Lotti

Kanalas Renátó

Az elsõ ácsi rúgások

A bemutató csapat:. Elöl Diós Letícia. Mögötte: Bubori Hajnalka, Ézsiás Lotti, Kanalas Renátó, Zsigmond Tamás, Rab Alexander és Kenyeres Krisztián

Az ácsi érdeklõdõk

Kenyeres Krisztián és Rab Alexander

Körjáték

Zsigmond Tamás talpalása

Világoskékek - pirosak mérkõzés

Ügyes ácsi lányok

Ácsi-újszászi közös játék

Mindenki mozgásban

Játék a shuttleballal

Bubori Hajnalka és Ézsás Lotti passzolgatása az ácsi lányokkal

Megjöttek a harmadikosok

Egyensúlyozás

Még egy harmadikos csoport

Ügyes fiúk és lányok

Fotó: Fehér János