Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. június : Jún.16. Hazai győzelmek a 13. Páros Országos Bajnokságon. Újszász

Hazai gyõzelmek a 13. Páros Országos Bajnokságon

2012. június 16. Újszász

A hagyományoknak megfelelõen, Újszászon rendezték a 13. Páros Országos Bajnokságot, amelyen hat egyesület 62 versenyzõje vett részt. Legeredményesebben a házigazdák szerepeltek, és mindhárom bajnoki címet elhódították. A bajnokok az aranyérmek és a serlegek mellé a válogatottságot is elnyerték. A férfiaknál az újszászi Herczeg Gábor, Tóth Gábor duó két pont elõnnyel vágott neki az utolsó fordulónak. Az elõzetes számolgatások szerint már a döntõbe jutás is elég lett volna nekik a ranglista elsõséghez, az elõdöntõ azonban alaposan feladta nekik a leckét. Nagy küzdelemben jutottak túl a Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) pároson. (15-21, 21-13, 27-25). A döntõben már felszabadult játékkal könnyen nyertek az elsõ fordulót elrontó, a bajnoki címet védõ Himmer János és Kleics Dávid borjádi riválisaik ellen. 

Két forduló után a nõknél Farkas Martina és Merk Gréta (Borjád SE) vezette a ranglistát egy pont elõnnyel az Ézsiás Kitti, Makai Gréta, és két pont elõnnyel a Szabó Nóra, Varga Rita újszászi kettõsök elõtt. A válogatottsághoz bajnokságot kellett nyerni. Ez – a bajnoki címüket megvédve – a nagyon motiváltan játszó Ézsiás Kitti, Makai Gréta párosnak sikerült. Pontszámban beérték a borjádiakat, és jobb helyezési számukkal õk lettek a válogatottak.

A Borjád SE játékosa, Farkas Martina sikeresen, summa cum laude minõsítéssel államvizsgázott a pécsi jogi karon. Dr. elõtaggal versenyez a továbbiakban.

Új bajnokot avattak a vegyes párosban. A jól ütõ Herczeg Gábor és a férfi leütéseket jól szedõ Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE) jól együttmûködve dupláztak, és az egynemû bajnoki címük mellé vegyesben is aranyérmesek lettek.

A vegyes párosban nem volt válogató. A válogatottságot megszerzett férfi és nõi játékosok egyesületi kötöttség nélkül alkothatnak vegyes párokat, és július 15-ig válogatót játszhatnak az EB indulásért.

Eredmények

Férfi páros (20): Bajnok: Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), döntõ: 21-18, 21-15, 3. Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) és Harsányi Zoltán, Tóth Gergõ (Újszászi VVSE)

Elõdöntõk:

Herczeg, Tóth – Hartai Takács 15-21, 21-13, 27-25
Himmer, Kleics – Harsányi, Tóth 21-11, 19-21, 21-13

Nõi páros (10): Bajnok: Ézsiás Kitti, Makai Gréta (Újszászi VVSE), 2. dr. Farkas Martina, Merk Gréta (Borjád SE), döntõ: 21-8, 21-17, 3 Szabó Nóra, Varga Rita (Újszászi VVSE) és Gulyás Adrienn, Kurdi Krisztina (Újszászi VVSE)

Elõdöntõk:

Ézsiás, Makai – Szabó, Varga 21-17, 23-21
Dr. Farkas, Merk – Gulyás, Kurdi 21-16, 9-21, 21-15

Vegyes páros (19): Bajnok:  Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti, 2. Kleics Dávid, dr. Farkas Martina (Borjád SE), döntõ: 21-18, 21-15, 3.  Himmer János, Merk Gréta (Borjád SE) és Tóth Gábor, Makai Gréta (Újszászi VVSE)

Elõdöntõk:

Herczeg, Ézsiás – Himmer, Merk 21-8, 21-15
Kleics, dr. Farkas – Tóth, Makai 21-18, 21-19

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

Össz.

Újszászi VVSE

3

-

4

7

Borjád SE

-

3

1

4

Nagykanizsa ZSE

-

-

1

1

A verseny megnyitója

Nõi páros mérkõzés

Makai Gréta talpalása a nõi páros döntõben

Ézsiás Kitti hátrahúzása

Ézsiás Kitti talpalása

Merk Gréta támadása

Dr. Farkas Martina

Hartai Attila a háló felett

Herczeg Gábor talpalása az elõdöntõben

Ézsiás Kitti hátrahúzása

Ézsiás Kitti talpalása

Érmek és serlegek

Szurkolók

Nõi páros eredményhirdetés: 2. Merk Gréta, dr. Farkas Martina (Borjád SE), 1. Makai Gréta, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), 3. Szabó Nóra, Varga Rita és Kurdi Krisztina, Gulyás Adrienn (mind Újszászi VVSE)

Himmer János a férfi páros döntõben

Herczeg Gábor

Tóth Gábor

Tóth Gábor szervája

Férfi páros eredményhirdetés: 2. Kleics Dávid, Himmer János (Borjád SE), 1. Tóth Gábor, Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 3. Takács Endre, Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE) és Tóth Gergõ, Harsányi Zoltán (Újszászi VVSE)

Mile Alexandra a vegyes párosban

Vegyes páros eredményhirdetés: 2. Kleics Dávid, dr. Farkas Martina (Borjád SE), 1. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), 3. Himmer János, Merk Gréta (Borjád SE) és Tóth Gábor, Makai Gréta (Újszászi VVSE)

Fotó: Fehér János, ifj. Fehér János és Fehér Judit