Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Dec. 31. Szilveszter Kupa. Újszász

Szilveszter Kupa

2019. december 31. Újszász

December 31-én lábtoll-labdázással búcsúztatták az óévet az Újszászi VVSE versenyzõi. Az újszásziak vendégeként egy pusztaszeri versenyzõ – Németh Barbara – is nevezett a Szilveszter Kupára. Az indulók között voltak kezdõk, serdülõk, ifjúságiak, szeniorok és válogatott játékosok, mint Farkas Lilla és Tóth Gábor. A serdülõ korcsoport legjobbja Varga-Nagy Bálint és a gyermek korcsoport legjobbja, Kulcsár Zalán is lábtoll-labdázással szilveszterezett, Tóth Gábor pedig még egy Szilveszter Kupát sem hagyott ki.

32 játékos sorakozott fel a háló két oldalán a nyitó versenyszámhoz, a szilveszteri nagy indiánjátékhoz. Az egy „életig” tartó egyéni játékban hangos nevetés közben sorra estek ki a nagy ászok. A legjobb nõi versenyzõ, Németh Barbara a legjobb hatig jutott. A gyõzelmet a serdülõ korcsoportú Sebõk Roland szerezte meg. Szilveszteri trombita szólt a tiszteletére.

A következõ versenyszámban, a kézenfogós párosban együtt játszottak a férfi, a nõi és a vegyes párok. Végig kézen fogva kellett játszaniuk. Ha elengedték egymás kezét, az az ellenfélnek jelentett pontot. A kötöttség érdekes játékot, sok szokatlan mozdulatot és vidámságot okozott. A kézenfogóst a két válogatottból – Farkas Lilla és Tóth Gábor – álló kettõs nyerte. Megismételték tavalyi gyõzelmüket.  A döntõt Csabai Gábor és Ráski Lajos ellen játszották. (15-8, 15-7). 3. Kenyeres Krisztián, Rab Alexander, 4. Gajdos Tibor, Németh Barbara.

A harmadik versenyszám a sorsolásos szilveszteri páros volt, amelyben 14 kettõs indult. A párok sorsolással jöttek létre. A fordulók után a továbbjutó gyõzteseket egészen a döntõig újrasorsolták. A minden forduló utáni sorsolás nagyon izgalmas volt. Minden forduló után az volt a nagy kérdés, hogy ki kivel alkot párt a következõ mérkõzésen. Érdekes kombinációkat vetett a szerencse. Összekerült egy válogatott egy kezdõvel, voltak olyan párosok, amelyikben két kezdõ, és voltak olyanok, amelyekben két éljátékos játszott együtt. A döntõt háromjátszmás mérkõzésen a Czétényi Krisztián, Farkas Lilla duó nyerte. 2. Németh Barbara, Sebõk Roland.

Volt hagyományos csapatverseny is. Hat csapat versenyében az Almási László, Csabai Gábor, Fehér János, Ráski Lajos, Tóth Gábor ötös lett a szilveszteri bajnok. 2. Csák Dávid, Gajdos Tibor, Németh Barbara, 3. Czétényi Krisztián, Rab Alexander, Varga-Nagy Bálint, 4. Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta, Kovács Evelin, 5. Konka Dániel, Kulcsár Zalán, Sebõk Roland, Zsigmond Tamás, 6. Breszkó Klaudia, Breszkó Viktória, Oláh Lola, Suki Bianka.

Lábtoll focival fejezõdött be a program. Az 5+1 fõs csapatok passzolgatva próbálták elvinni a labdát az egyik kaputól a másik kapuig, és ott a kapuba juttatni. Ügyes átadásokat, látványos emeléseket láthattunk mindkét csapattól. A narancssárgáknak három gólt is sikerült lõniük.

Koccintással fejezõdött be a sportos óév búcsúztató. Sokan fogadkoztak, hogy január 3-án már edzeni fognak.

A Szilveszter Kupa résztvevõi

Indiánjáték

Farkas Lilla

Sebõk Roland maradt legtovább a pályán

Rémisztõ társaság

Gajdos Tibor és Németh Barbara

Kenyeres Krisztián és Rab Alexander

Varga-Nagy Bálint és Czétényi Krisztián

Kézenfogós páros: 2. Ráski Lajos, Csabai Gábor, 1. Tóth Gábor, Farkas Lilla, 3. Kenyeres Krisztián, Rab Alexander

Sorsolás

Ráski Lajos

Németh Barbara és Sebõk Roland

Farkas Lilla talpalása

Czétényi Krisztián és Farkas Lilla

Csapatverseny 1.

Csapaverseny 2.

Kanalas Renátó

Diós Letícia és Kovács Brigitta

A gyõztes csapat

Boldog új évet!

Mozgalmas játék

Támadás

Lábtoll focit játszottak

Fotó: Fehér János