Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. március : Már.31. Újszászi VVSE küldöttgyűlés. Újszász

Újszászi VVSE küldöttgyûlés

2017. március 31.

Március 31-én a Szász Vendégházban tartotta a 2016. évet lezáró és értékelõ küldöttgyûlését az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület. Bálint Ferenc elnök beszámolója után a szakosztályok vezetõi terjesztették elõ a 2016. évi tevékenységükrõl szóló beszámolókat.

A labdarúgók részérõl Szilvási Ferenc, a sakkozók részérõl Varga László, a lábtoll-labdázók és a duatlonozók-triatlonozók részérõl Fehér János ismertette sportága eredményeit. Fehér János olvasta fel a családi okok miatt távollevõ Kovács Szilárd asztalitenisz beszámolóját is.

A szakmai beszámolók után Molnár Péter polgármester gratulált az eredményekhez. „Nagyon jó, hogy sikeres sportolóink mindenhová elviszik Újszász nevét. Legyen mindenki büszke az eredményekre és arra, hogy az Újszászi VVSE színeiben sportol. A város büszke sportolói eredményeire. A megyei sajtóban nagy örömömre sokat lehet olvasni az újszászi sporteredményekrõl. Hétfõn a labdarúgásról, szerdán, csütörtökön a lábtoll-labdáról és néha a sakkról. A sportbarát önkormányzat igyekszik elõteremteni a sportolás anyagi feltételeit. Minél több fiatalt kell bevonni a sportba. – mondta.

Az egyesület 2016. évi gazdálkodásáról, mérleg adatairól, közhasznúsági jelentésérõl Kasza Józsefné gazdasági vezetõ terjesztette elõ jelentését, amelyhez Zsigmond Tamás, a Számvizsgáló Bizottság elnöke véleményezett. A küldöttgyûlés a Szolnoki Törvényszék hiánypótlási felhívására a Ptk. elõírásainak megfelelõen módosította alapszabályát.

Lábtoll-labda szakosztály

Létszám: 140 fõ

Szakosztályvezetõ: Fehér János

Az Újszászi VVSE szakosztálya a lábtoll-labda sportágban az ország legnagyobb létszámú és legeredményesebb szakosztálya. A 2015-ig folyamatosa növekvõ létszám az elõzõ évihez viszonyítva csökkent. 2015-ben 170, 2016-ban 140 újszászi, 84 férfi és 56 nõ indult a lábtoll-labda versenyeken. A rendszeresen edzésben lévõk száma 100-110 fõ volt. 2016-ban az ifjúságiakat kivéve minden korcsoportban – gyermek, serdülõ, felnõtt és szenior – az újszászi szakosztály tagjai voltak a legsikeresebbek. A különbözõ korosztályok eredményeit összesítve az országos bajnokságokon az Újszászi VVSE szerezte a legtöbb érmet, összesen negyvenkettõt. A szakosztály versenyzõi 19 bajnoki címet nyertek.

Országos bajnokok: Herczeg Gábor felnõtt férfi egyéni, Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor férfi csapat, Vachal Krisztina nõi egyéni, Herczeg Gábor, Tóth Gábor férfi páros, Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti felnõtt vegyes páros, Kanalas Renátó ifjúsági fiú egyéni, Dániel Márk, Kovács Márton, Kökény Martin, Molnár Dániel serdülõ fiú csapat, Molnár Dániel serdülõ fiú egyéni, Kovács Brigitta, Kovács Enikõ, Vachal Krisztina serdülõ leány csapat, Vachal Krisztina serdülõ leány egyéni, Kenyeres Krisztián, Kökény Martin, Rab Alexander gyermek fiú csapat, Kökény Martin gyermek fiú egyéni, Bakó Lili, Diós Letícia, Konka Tímea, Móra Mercédesz gyermek leány csapat, Diós Letícia gyermek leány egyéni. A szakosztály szenior versenyzõi közül Fehér János, Lakatos Attila, Lakatos Zoltán, Szacskó József férfi csapat,  Lakatos Zoltánné szenior A egyéniben, Tánczos Krisztina szenior B nõi egyéniben, Fehér Judit, Lakatos Zoltánné szenior nõi párosban, Fehér Judit, Lakatos Zoltánné, Tánczos Krisztina szenior nõi csapatban nyertek bajnoki címet. 2016-ban az ÚVVSE versenyzõi a szenior eredményeket is figyelembe véve, 19 bajnoki címet, 9 ezüstérmes és 14 bronzérmes helyezést értek el az országos bajnokságokon.

2016-ben az év játékosa: Tóth Gábor, aki tizedszer érdemelte ki ezt a címet. A legjobb ifjúsági leány versenyzõ: Ézsiás Fanni. A legjobb gyermek fiú játékos: Kökény Martin. Legjobb szenior nõi játékos: Lakatos Zoltánné. A versenyszámonkénti értékelésben a férfi csapatban, a férfi párosban, a férfi egyéniben és a vegyes párosban voltak a legjobbak az újszásziak. Herczeg Gábor mind a négy versenyszámban érdekelt volt.

Jól szerepeltek a versenyzõk a diákolimpián is. A gyermek és serdülõ versenyzõk a Vörösmarty Mihály Általános Iskola színeiben hat bajnoki címet, három ezüst és hat bronzérmet nyertek. Az ifjúságiak a Rózsa Imre Középiskolának két bajnoki címet, két ezüst és két bronzérmet nyertek. A Szolnokon tanulók iskolájuk csapataiban egy bajnoki cím, hét ezüst és hat bronzérem elnyerésében közremûködtek.

Az Újszászi VVSE versenyzõi 2016-ban 28 versenyen vettek részt, ebbõl 14-et Újszászon  rendeztek. A versenyzésre, az utazásokra a költségek az önkormányzati támogatásból biztosítottak voltak.

Az újszászi versenyek közül kiemelkedett a 2016 júliusában megrendezett 21. Nyílt Magyar Nemzetközi Bajnokság, amelyen 10 ország 21 egyesületének 218 versenyzõje indult. Jól szerepeltek az újszásziak. Férfi csapatban 1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor. Férfi egyéniben 1. Herczeg Gábor, 2. Becskereki Sándor, 3. Tóth Gábor.  Nõi egyéniben 2. Joó Anett.

A French Openen a Fehér János, Lakatos Zoltán, Ráski Lajos, Takács Zoltán, Tóth Gábor, Tóth Gergõ összeállítású csapat negyedik helyezést ért el.

Hagenban a Németh Jubileumi versenyen Tóth Gábor a nagykanizsai Baranyai Benettel párosban elsõ helyen végzett. A Kanalas Renátó, Tamás Patrik, Tóth Gábor csapat 4., a Bolyós József, Farkas Balázs, Kökény Zoltán csapat 4. helyezést ért el.

2016 legfontosabb versenye a Kisteleken rendezett Európa-bajnokság volt. A magyar válogatottban négy újszászi szerepelt. A Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású csapat Európa-bajnokságot nyert. Európa-bajnok a Herczeg Gábor, Tóth Gábor férfi páros, Tóth Gábor a nagykanizsai Kunics Rékával vegyes párosban aranyérmet nyert, egyéniben második helyezést ért el.

2016-ban a lábtoll-labdázás rokon sportágában, a szepatakázásban egy versenyen vettek részt az ÚVVSE versenyzõi.

A szakosztály tagjai a szolnoki Aktív rádió és a Szolnok TV rendszeres szereplõi. 2016-ban háromszor szerepeltek az országos tv-ben. A szakosztály tagjai 2016-ban Abonytól Zagyvarékasig 12 bemutatón népszerûsítették a lábtoll-labdázást és Újszászt.

Fehér János
szakosztályvezetõ

A beszámolók és az alapszabály elfogadása után Molnár Péter polgármester és Bálint Ferenc egyesületi elnök sportolókat és sportvezetõket jutalmazott. A jutalmazottak:

Asztalitenisz: Kovács Szilárd

Duatlon-triatlon: Farkas Lilla

Labdarúgás: Kiss Balázs, Pomázi Róbert, Rézsó Péter, Szabó Balázs, Szûcs Dénes

Lábtoll-labda: Becskereki Sándor, Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor, Vachal Krisztina

Sakk: Gulyás Zoltán, id. Kaló István, Pásztor Attila, Varga László

A küldöttgyûlés jó hangulatú vacsorával fejezõdött be.

Megérkeztek a lábtoll-labdázók

Ézsiás Kitti és Kasza Józsefné

Regisztráció

A lábtoll-labdázók asztala

Újszász legjobb lábtoll-labdázói egy asztalnál

Bálint Ferenc SE elnök

Polgármesteri elismerés a duatlonozó, futó és lábtoll-labdázó Farkas Lillának

Herczeg Gábor jutalmazása

Kézér Zsolt

Tóth Gábor

Bálint Ferenc SE elnök,  Ézsiás Kitti és Molnár Péter polgármester

Bálint Ferenc SE elnök,  Ézsiás Fanni és Molnár Péter polgármester

Bálint Ferenc SE elnök,  Vachal Krisztina és Molnár Péter polgármester

Fotó: Fehér János