Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. május : máj.22-23. 4. Nagy Sportágválasztó. Budapest

4. Nagy Sportágválasztó

Május 22-23. Budapest

Két nap alatt 16500 látogatója volt a Budapesten a Merkapt Maraton SE sportcentrumában megrendezett 4. Nagy Sportágválasztónak. A 5.5 hektáros sporttelepen 92 sportágaggal ismerkedhettek meg a látogatók. Elsõ nap szervezett keretek között iskolai és óvodai csoportok, a második nap több mint tízezren pedig egyénileg és családosan próbálták ki a sokféle sportágat. A kínálatban a lábtoll-labda és rokon sportága, a sepektakraw is szerepelt. Mindkét sportágat az Újszászi VVSE versenyzõi mutatták be, adtak tájékoztatást a szabályokról, és segítettek a lábtoll-labdázás kipróbálásában. Az érdeklõdésre nem lehetett panasz. A lábtoll-labda pálya olyan helyen volt felállítva, hogy valamennyi látogatónak el kellett mennie mellette. Egy-két percre szinte mindenki megállt, és nézte a szép és különleges mozdulatokat. Sokan nem elégedtek meg a nézgelõdéssel, hanem aktív játékba kezdtek. Elsõ nap komplett osztályok lábtoll-labdáztak. A második nap fõleg a családoké volt a terep. Elõször a gyerekek próbálkoztak, aztán az apukák és az anyukák is bekapcsolódtak a toll rúgásába. A kipróbált sportágakért járó McDonald’s bélyegek gyûjtése is jelentõsen növelte a játékkedvet.

Az elsõ nap Bábosik Ferenc, Csák Dávid, Bogár László, Fehér János, Kanálos László, Kaszonyi Viktória, Köböl Áron, Nagy László, Ráski Lajos, Tóth Gergõ és Tóth Virág lábtoll-labdázott az érdeklõdõkkel, és idõnként besegítettek az Ézsiás Tibor, Földi Béla, Kovács Zoltán szepataka triónak.

Bogár László és Köböl Áron a szél ellenére látványos zenés színpadi bemutatót tartott. Hajdú B. István rádióriporter, aki mûsorvezetõként közremûködött, a bemutató után felidézte a lábtoll-labdázással kapcsolatos pekingi emlékeit.

A második napon Alapi Ádám, Ézsiás Kitti, Ézsiás Tibor, Fehér János, Gulyás Adrienn, Herczeg Gábor, Sven Henneböle, Joó Richárd, Kapás Ágnes, Kovács Zoltán, Kurdi Gábor, Nózsi Péter, Oszlányi Mercédesz, Sebõk Richárd, Szabó Nóra, Takács Zoltán és Tóth Roland állta az érdeklõdõk rohamát. A szepatakázásba is szinte mindenki bekapcsolódott.

A második nap színpadi bemutatóján a válogatottak: Ézsiás Kitti, Herczeg Gábor, Kapás Ágnes, Nózsi Péter, Szabó Nóra és Takács Zoltán mutatták be a különbözõ rúgásokat és labdaérintéseket. Közben Fehér János tartott rövid szabályismertetõt és válaszolt Siklós Erik rádióriporter kérdéseire. A szél ekkor is nagy ellenfél volt, de Nózsi Péter bravúros zsonglõrködését nem tudta megzavarni.

A két nap során a lábtoll-labdázók is sok sportágat kipróbáltak. Sokan játszottak a lábtoll-labda pálya környékén található kártya és sakkasztaloknál, ütötték a fallabdát és trükköztek a freestyle focival, amely Joó Richárdnak és Nózsi Péternek egész jól ment. A távolabb található rögbivel, a küzdõ és a vízisportokkal is többen próbálkoztak. A legtöbb sportágat azonban Gulyás Adrienn és Oszlányi Mercédesz próbálta ki, akik részt vettek a bélyeggyûjtõ akcióban, és húsz feletti teljesítésükért ajándékot is kaptak.

A lábtoll-labda pálya elsõ vendégei

Száll a labda

Bogár László, Köböl Áron és Fehér János

Bogár László és Köböl Áron bemutatója

Bogár László és Köböl Áron a kivetítõn

Sikeres rúgás

Egy osztály érkezett

Sokan rúgják a tollat

Lábtoll-labdázók a sakktáblánál

Lányok a pályán

Ügyesen játszanak

Az egyik a legfiatalabb játékos

Jobbal és ballal

A kártyaasztalnál

A szepetaka trió: Ézsiás Tibor, Földi Béla és Kovács Zoltán

Az elsõ napon résztvevõ lábtoll-labdázók

Ráski Lajos és Bábosik Ferenc

Kezdõdik a második nap: Takács Zoltán, Joó Richárd és Herczeg Gábor

Lábtoll-labda és sepaktakraw

Nagyüzem

Alapi Ádám

Családi játék

Családi játék 2.

Nemzetközi csapat

Joó Richárd a freestyle focival is jó

Labda megállítás

Sokakat érdekelt a lábtoll-labda

Ez szepataka

Ez lábtoll-labda

A lábtoll-labdázás igazolása

Gyûlnek a pontok

Egyensúly gyakorlat

Válogatottak bemutatója a színpadon

Nózsi Péter

Zsonglõrködés

Színes labdával

Takács Zoltán és Herczeg Gábor

Szabó Nóra és Kapás Ágnes

Különleges rúgás

Talpalás

Kurdi Gábor, Tóth Roland és Nózsi Péter

Akik a legtöbb sportágat kipróbálták: Gulyás Adrienn és Oszlányi Mercédesz

Kurdi Gábor

A Nagy Sportágválasztó második napján résztvevõ újszászi csapat

Fotó: Fehér János, Kézér Béla és Sven Henneböle