Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. július : Júl.27. Ázsiai fölény a világbajnokságon. Hongkong

Ázsiai fölény a világbajnokságon

2017. július 27. Hongkong

A magyar lábtoll-labdázás továbbra is vezetõ szerepben Európában.

A 9. Lábtoll-labda világbajnokság negyedik napján a fõversenyszám a vegyes páros volt. Magyarországot a Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), Tóth Gábor (Újszászi VVSE) kettõs képviselte. Szép eredménylistájuk van. Kétszer nyertek együtt Európa-bajnokságot. A legutóbbi vb-én bronzérmesek voltak. Most is a harmadik hely megszerzése volt a céljuk. A selejtezõkben az európai vetélytársakat legyõzve - Anthony Nguyen, Justine Crapanzaro (Franciaország) 21-11, 21-16. - Phillip Münzner,Tanja Schlette (Németország) 21-18, 15-21, 21-10 kezdtek, majd kikaptak a Tranc Ngoc Hai, Nguyen Thi Thing Tien vietnámi párostól 21-13, 21-13-ra. A négy közé jutásért azt a makaói párost kapták, amelyikkel két éve a bronzéremért csatáztak. A magyar duó nagy akarással küzdött és a szoros 21-19-es elsõ játszma után a másodikban viszonylag könnyedén nyert 21-15-re. A fináléba jutásért a késõbbi világbajnok kínai Yutian Mai, Li Shiwen páros következett. Ezen a mérkõzésen is voltak szép megoldásai a magyar duónak, de be kell látni, hogy a kínaiak és a vietnámiak más kategóriában játszanak. Következett a bronzmeccs, amelyen ismét Hongkong volt az ellenfél. Nagy csatában a szurkolóik dobogása, tapsolása által felpörgetett hazaiak nyertek 21-19, 21-16-ra. Így a negyedik helyen zárt a magyar páros.

Folytatódott a nõi csapatok versenye is. A Balogh Eszter, Farkas Lilla, Kunics Réka, Morvai Noémi, Vachal Krisztina összeállítású csapat a csoportselejtezõben a tajvaniakat és a németeket könnyedén gyõzte le, a vietnámiaktól tisztes vereséget szenvedett. A négy közé jutásért Makaó válogatottját kellett volna megverni, de ez nem sikerült (21-19, 21-17) Maradt az alsó ág, ahol a tajvaniakat és a németeket ismételten 2-0-ra legyõzve a tisztes ötödik helyen végeztek a magyar lányok.

A negyedik napot a magyar férfi csapat Vietnám elleni elõdöntõje zárta, amelyen a vietnámiak félgõzzel 21-10, 21-16-ra nyertek. Késõbb fantasztikus meccsen Kína ellen döntõzve világbajnokok lettek.

Az ötödik napra a bronzmérkõzések és a döntõk maradtak. A pályára lépõ nyolc team közül az egyetlen európaiként a Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Lukács Benedek, Tóth Gábor összeállítású fáradt magyar válogatott kellemes ellenfélként asszisztált a hongkongiak újabb bronzérméhez (21-14, 21-16).

A magyar válogatott érem nélkül maradt. Négy negyedik és három ötödik helyezésével legjobb európaiként a negyedik helyezést érte a nemzetek pontversenyében. A Nemzetek Nagydíját Vietnám nyerte öt világbajnoki címmel és két második helyezéssel. 2. Kína két elsõ és öt második helyezéssel, 3. Hongkong négy bronzéremmel, kettõ negyedik és egy ötödik helyezéssel.

A vb ideje alatt ülésezett a Nemzetközi Lábtoll-labda szövetség (ISF) közgyûlése, ahol Fehér Jánost további négy évre az ISF alelnökévé választották, ifj. Fehér Jánost, Fehér Juditot és Veres Pált az ISF versenybizottságába, illetve Kommunikáció és Marketing bizottságának tagjaivá választották. Döntés született a 2019. évi világbajnokság, amelyet Franciaország rendez.