Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. december : Dec.11. Bajnokok köszöntése. Szolnok

Bajnokok köszöntése

2013. december 11. Szolnok

72 diákolimpiai bajnokot és 40 magyar bajnokot – köztük szolnoki iskolákban tanuló újszásziakat – köszöntöttek december 11-én Szolnokon az Aba-Novák Kulturális Központban. Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a bajnokokat, edzõiket, felkészítõiket és testnevelõ tanáraikat. „A sport az utóbbi három évben stratégiai ágazattá vált, a korábbi presztízscsökkenés megállt, és újra rang sportolónak lenni. Szolnokon sokat teszünk a fiatalok egészségéért, már tizenegy éve mûködik a mindennapos testnevelés, és egyre több sportlétesítmény épül a megyeszékhelyen.” – emelte ki beszédében.

A bajnokoknak Balla György alpolgármester adta át az elismerõ okleveleket és az ajándékokat. A lábtoll-labdázók közül elsõként Tûri Alexandra kétszeres diákolimpiai bajnok vette át a díját, majd a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola színeiben csapattársai: Dobozi Boglárka, Mucza Szilvia és Oszlányi Mercédesz következtek. A lábtoll-labda díjazottak között volt a Pálfy János Szakközépiskola V. korcsoportos bajnokcsapata Ágotai Olivér, Bábosik Ádám, Farkas Martin, Fekete Sándor, valamint Ráski Lajos, a Baross Gábor Szakközépiskola és Tóth Virág, a Széchenyi István Gimnázium VI. korcsoportos egyéni bajnoka is. Elismerésben részesült edzõjük, felkészítõjük Fehér János is.

Szolnok tv: http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=26277

Lábtoll-labdázók a nézõtéren. A második sorban Dobozi Boglárka, Oszlányi Mercédesz, Tûri Alexandra, Mucza Szilvia és Ráski Lajos

Szalay Ferenc Szolnok Város polgármestere

Díjazottak a színpadon

Balla György alpolgármester és Tûri Alexandra kétszeres diákolimpiai bajnok

Dobozi Boglárka

Oszlányi Mercédesz

Mucza Szilvia

Ráski Lajos

Díjazott lábtoll-labdázók

Ágotai Olivér és Farkas Martin

Ágotai Olivér

Fekete Sándor

Bábosik Ádám

Farkas Martin

Díjátadás után

Állófogadás

Diákolimpiai bajnokok: Oszlányi Mercédesz, Dobozi Boglárka, Ráski Lajos, Tûri Alexandra és Mucza Szilvia

Fotó: Fehér János