Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. március : Már.1. Szabadidősport konferencia. Dobogókő

Szabadidõsport konferencia

2015. március 1. Dobogókõ

A Magyar Szabadidõsport Szövetség február 28-án és március 1-jén kétnapos konferenciát szervezett Dobogókõn „Feladatok és lehetõségek 2015-ben a szabadidõsport terén” címmel amely az e területen dolgozó szakembereknek fontos információforrásként szolgált, egyes programjai pedig interaktív fórumként mûködtek.

A konferencia a Magyar Szabadidõsport Szövetség elnöke, Czene Attila üdvözlõ szavaival kezdõdött. Kiss Norbert, az Emberi Erõforrások Minisztériuma Sportért felelõs helyettes államtitkára a minisztérium szabadidõsportos szerepvállalásáról és ezzel kapcsolatos terveirõl beszélt. Czene Attila, a szabadidõsport fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseit, a szövetség kapcsolatépítési törekvéseit mutatta be. Balázs Zsoltné nagy érdeklõdéssel várt konzultáció keretében a sportszervezetek idei adó és járulékfizetési kötelezettségei változásaiban, az aktuális számviteli tudnivalókban segített eligazodni. Péter Zoltán, a Magyar Szabadidõsport Szövetség alelnöke swot analízissel egybekötött ötletvásárt tartott a szabadidõsport kitörési pontjairól a tagszervezetek saját helyzetértékelései alapján. Németh Csabáné, a szövetség gazdasági alelnöke a pályázati elszámolás elvárásait ismertette meg a jelenlévõkkel.

A konferencia második napján Füleky András a budapesti TAFISA világkongresszus elõkészületeirõl és a várható programról tartott tájékoztatót. Ezt követõen Veress Réka, az Emberi Erõforrások Minisztériuma, Sportügyekért felelõs EU és nemzetközi referense beszélt a 2014. évi MOVE WEEK-rõl és a 2015-ben megrendezendõ Európai sporthét bevezetésérõl Magyarországon. Potos Ilona a Nemzeti Együttmûködési Alap idei pályázatait mutatta be. A konferenciát dr. Soltész Anikó „Mit tehetünk a szabadidõsport elismertetéséért?” címû world coffee programja zárta.

A résztvevõk nagy aktivitása igazolta az eseménnyel kapcsolatos várakozásokat, azaz azt, hogy az ilyen tájékoztató, képzõ, továbbképzõ, sõt tapasztalatcserére módot nyújtó program segíti a lakosság sportolásáért dolgozók szakmai munkáját.

A konferencián a Magyar Lábtoll-labda Szövetség képviseletében Fehér János vett részt, aki a „Módszertani vásár a szabadidõsport szervezés területérõlprogram keretében nagy közönségsikert aratott lábtoll-labda bemutatójával.

A Walden hotel, a konferencia színhelye

Kovács Norbert helyettes államtitkár és Czene Attila, a Magyar Szabadidõsport Szövetség elnöke, MOB alelnök

A konferencia résztvevõi

Fehér János (a jobb szélen) a konferencia résztvevõi között

Kiscsoportos foglalkozás

World Café

Füleky András és Salga Péter

Veress Réka

Európai Sporthét

Mindenkinek! Mindenhol!

Fehér János

Lábtoll-labda bemutató

Az elsõ lecke

Györki Erika (Sárospatak)

Egy kis magyarázat

Jezerniczky Attila (Cegléd) és Györki Erika (Sárospatak)

A módszervásár résztvevõi

Az erdõ közelrõl

Pilisi látkép

A sérült erdõ

Téry Ödön emlékmûve Dobogókõn

Az erdõ, a decemberi katasztrófa után

Felhõs, ködös látkép

Tirts Rezsõ emlékmûve

Fotó: Fehér Ferenc, Fehér János és www.masport.hu