Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. december : Dec.1. Húsz éve történt. Újszász

Húsz éve történt

2016. december 1. Újszász

Tudósítás az 1. Lábtoll-labda Országos Bajnokságról

Újszászi Híradó 1997. januári szám:

„1996. november 30-án és december 1-jén rendezte a Magyar Lábtoll-labda Szövetség a lábtoll-labda sportág elsõ hivatalos felnõtt csapat és egyéni országos bajnokságát. A bajnokság a sportág eddigi legnagyobb magyarországi versenye volt.

Tíz egyesület - Jánoshida, Kisnána, Markaz, Nagykanizsa, Nyárlõrinc, Sarud, Szolnoki Postás, Szolnoki Széchenyi Gimnázium, Szászberek, Újszász - 23 férfi és 8 nõi csapata, közel 100 versenyzõ lépett pályára az elsõ napi csapatküzdelmekben.

A férfi csapatok nyolc csoportban kezdték a selejtezõket. A csoportgyõztesek az 1-8. helyért, a csoport másodikak a 9-16. helyért, a csoport harmadikok a 17-23. helyért játszottak tovább. A nõk két négyes csoportban vívták a selejtezõket, majd a helyosztók következtek.

A férfiaknál szinte biztos volt, hogy a German Open ezüstérmes csapata – Újszász I. (Lakatos Zoltán, Szarvák Norbert, Szûcs József) – nyeri az aranyérmet. A további érmes helyezésekre is az újszászi csapatok voltak az esélyesek. A nõknél Polónyi Ágnes indulása okozott meglepetést.

Az újszászi csapatok jól vették az akadályokat. A legjobb nyolc közé hét újszászi csapat jutott. Szarvákék könnyedén nyerték mérkõzéseiket. Csak a döntõben torpantak meg egy rövid idõre Újszász II (Fehér János, ifj. Fehér János, Tóth Gábor) ellen. A II. csapat 13-9, 14-8-ra vezetett. Innen fordított a nagyobb sebességre kapcsoló I. csapat. 15/13, 16/14.

A nõi döntõt Újszász I (Fehér Judit, Mérész Beáta, Polónyi Ágnes) – Újszász II (Barta Imréné, Nagy Zoltánné, Kollár Anikó) játszotta. Szoros mérkõzésen, Mérész Beáta szép megoldásaival a I. csapat nyert 15/10, 15/11.

Országos csapatbajnokság az Agrya Kupáért

Végeredmény

Férfiak

1. Újszász I (Lakatos Zoltán, Szarvák Norbert, Szûcs József)
2. Újszász II (Fehér János, ifj. Fehér János, Tóth Gábor)
3. Újszász ’96 (dr. Kókai Gábor, Lakatos Attila, Rózsa György, Zimonyi Zsolt)
4. Újszász IV (Hartyányi Dániel, ifj. Nagy Zoltán, Pintácsi László)

Nõk

1 .Újszász I (Fehér Judit, Mérész Beáta, Polónyi Ágnes)
2. Újszász II (Barta Imréné, Kollár Anikó, Nagy Zoltánné)
3. Újszász IV (Harsányi Judit, Kasza Eszter, Szórád Béláné)
4. Újszász III (Földi Nikoletta, Fülöp Beatrix, Jenes Orsolya, Szarvák Henrietta)

A díjakat Debreczeni László, a JNK-Szolnok megyei Agrya elnöke adta át.

Egyéni versenyek az Unimax Kupáért

A második nap az egyéni versenyek az Unimax Kupáért folytak. A bajnokcsapat tagjai közül Szarvák és Szûcs nem nevezett, így a Lakatos fivérek léptek elõ bajnokesélyessé. A nõknél Polónyi Ágnes volt a bajnoki cím várományosa. A tippelõk a nõi bajnokot eltalálták. Az utóbbi idõben keveset edzõ Polónyi Ágnes sokat hibázva, de nyert. Döntõ: Polónyi Ágnes – Nagy Zoltánné 11/5, 11/3.

A férfiaknál meglepetést okozott Tóth Gábor. Szívós, mindent elérõ, mindent visszaadó stílusával felõrölte a nála technikailag képzettebb ellenfeleit. Az elõdöntõben Lakatos Attilát verte (11/0, 5/11, 11/7), a döntõben pedig Lakatos Zoltánt fárasztotta ki. (6/11, 11/3, 11/7). A többi érmet is újszászi versenyzõk szerezték meg.

Végeredmény

Férfiak

Országos bajnok: Tóth Gábor, 2. Lakatos Zoltán, 3. Lakatos Attila és Hartyányi Dániel

Nõk

Országos bajnok: Polónyi Ágnes, 2. Nagy Zoltánné, 3. Kollár Anikó és Mérész Beáta

A bajnokság támogatói voltak: JNK-Szolnok megyei Agrya, Unimax Kft., Csárda Bt, Szent István Bt, Nefag Rt, Újszászi Szociális Otthon, Újszászi Gimnázium és Mûszaki Szakközépiskola.”

"Legendák": Fehér János, Polónyi Ágnes, Tóth Gábor, Fehér Judit, Lakatos Zoltán, Földi Nikoletta, ifj. Fehér János.
Fehér János, ifj. Fehér János és Tóth Gábor eddig mind a 21 Felnõtt Országos Bajnokságon pályára léptek.
Polónyi Ágnes, Tóth Gábor, Fehér Judit és Lakatos Zoltán az 1. Felnõtt Ob-n bajnoki címet nyertek

Fotó: Pigler Tamás