Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. január : Jan.7. Szezonnyitó házibajnokság Cserszegtomajon. Cserszegtomaj

Szezonnyitó házibajnokság Cserszegtomajon

2012. január 7. Cserszegtomaj

A 2012. év elsõ lábtoll-labda eseményét Cserszegtomajon rendezték. A jól sikerült házibajnokságról Takács Tamás küldött tudósítást.

Január 7-én reggel 9 órától 22 óráig lábtoll-labdázóktól volt hangos a cserszegtomaji tornacsarnok. Szezonnyitó házibajnokságot szerveztünk a helyi önkormányzat és a Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület támogatásával. A nevezési díj egy tálca sütemény és egy dobozos üdítõ volt, mely a 33 induló jóvoltából a verseny zárásáig kitartott. A bajnokságot összevont korcsoportban rendeztük, gyerekek a szeniorokkal, leányok a fiúkkal játszhattak. A kisebbeket kedvezmény illette, nevezetesen, ha ifjúsági vagy felnõtt korcsoportúval játszottak, akkor az idõsebb a labdát csak boka alatt vehette át, és a gyengébb lábával juttathatta át a játékszert. Serdülõk ellen csak a mellel és térddel való átvétel volt tiltva. A szabályok betartása sok versenyzõt állított megoldhatatlan feladat elé. Az idõ rövidsége és a sok versenyszám miatt a mérkõzések egy szettig és 21 pontig tartottak. A verseny az egyénivel kezdõdött, ahol 8 játékost emeltünk ki, közülük nem mindenki tudott élni a lehetõséggel. Az egyéni eredménye alapján sorsoltuk ki a csapatokat, ahol csapatonként 1-1 fõ a mezõny elejérõl, közepérõl és végérõl került egy csapatba. A sorsolást nagy érdeklõdés övezte mind a fiatalok, mind az idõsebbek részérõl, melyet aztán mindenki elfogadott. A párosok és vegyes párosok versenyében szabadon választhatott mindenki partnert magának. Az egyes versenyszámok alkalmával pontoztuk a játékosokat, és így a torna végére megszületett a házibajnokság legjobb nõi és férfi versenyzõje Mile Alexandra és Németh Balázs személyében.

A verseny üde színfoltja volt a régi keszthelyi csapatvezetõ, Antal Szilveszter megjelenése és játéka. Mérkõzés közben különbözõ hangszerekkel próbálta ellenfelét elbûvölni, vetkõzõ és öltözõ mutatványaival pedig a közönséget bénította meg. A sok vidámság mellett egy megható dolognak is tanúi voltuk Szilveszter jóvoltából. Egy bogáncsból készített labdát adott át a cserszegtomajiaknak azon apropóból, hogy Alapi Zoltán emlékére növekedjék ez a labda. Aki ismerte mindenki tegyen hozzá egy bogáncsot. Járja végig a lábtollas színhelyeket, és végezetül érkezzen meg Újszászra, ahol gondoskodnak majd a megnövekedett labdáról a volt válogatott játékos emlékére.

A tornán kerültek átadásra a 2011-es év legjobb cserszegi játékosainak díjai is. A gyermek korcsoportban Tóth Benigna, Kovács Bence, a serdülõknél Udvari Boglárka, Magyarósi Marcell, az ifjúságiak versenyében Széles Kitti, Szerafi Renátó, míg a felnõtteknél Sillinger Zsanett és Farsang Imre részesültek elismerésben. A torna versenyszámonkénti dobogósai érem díjazásban részesültek, míg az összes résztvevõ a pontverseny alapján kisebb-nagyobb serleget kapott emlékül.

A jó hangulatú versenyrõl mindenki fáradtan, de annál boldogabban távozott, és megegyeztünk abban is, hogy tavasszal folytatás következik.

A pontverseny végeredménye

1. Mile Alexandra

62 pont

2. Németh Balázs

61

3. Takács Tamás

57

4. Farsang Imre

53

5. Széles Kitti

49

6. Szerafi Renátó

45

7. Tóth Marcell

41

8. Orbán Nikolett

39

9. Kovács Bence

38

9. Udvari Boglárka

38

11. Sillinger Zsanett

37

12. Horváth Attila

34

13. Magyarósi Marcell

33

13. Farsang András

33

13. Takács Máté

33

16. Pál Dorina

31

17. Horváth Vivien

29

17. Molnár Richárd

29

19. Györei Dávid

28

20. Pálfi Dániel

25

Zsiga András

25

22. Szeles Ádám

22

23. Gémesi Ramóna

15

24. Süli Balázs

12

25. Szabó Virág

10

26. Németh Bianka

9

A résztvevõk egy csoportja a megnyitón

Magyarósi Marcell a 2011-es év legeredményesebb cserszegtomaji lábtoll-labdázója

Antal Szilveszter bûvöli a labdát

Vajon melyik lesz az enyém? - vívódik Kávásy Gergõ

Misi, az ifjú bajnok

Csapatverseny eredményhirdetés: 2. Györei Dávid, Mile Alexandra, 1. Szerafi Renátó, Takács Máté, Németh Balázs, 3. Udvari Boglárka, Takács Tamás, Orbán Nikolett

Páros eredményhirdetés: 2. Sillinger Zsanett, Mile Alexandra, 1. Takács Tamás, Németh Balázs, 3. Magyarósi Marcell, Horváth Attila

Vegyes páros: 2. Szerafi Renátó, Széles Kitti, 1. Mile Alexandra, Farsang Imre, 3.  Németh Balázs, Orbán Nikolett