Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2022. : Feb. 19. VI. Sector Prémium Kupa egyesületi bajnokság. Cserszegtomaj

VI. Sector Prémium Kupa egyesületi bajnokság

2022. február 19. Cserszegtomaj

Lengyel Lajosra emlékezve egyesületünk február 19-én ismét megrendezte egyesületi bajnokságát, amelyre a szokásos nevezési díj egy tálca szendvics vagy sütemény volt egy üdítõital kíséretében. A 9 órai kezdésre roskadásig megteltek az asztalok, pedig néhányan egyéb elfoglaltságuk miatt nem is tudtak eljönni. A verseny a hagyományoknak megfelelõen minden valaha Cserszegtomajon lábtoll-labdázó számára nyitott volt, de a régi harcosok közül csak Patyi Roland jelent meg családjával.

A jó hangulatú verseny nagy csatákat, szép labdameneteket és jó pár meglepetést is hozott. Minden korosztály – gyermektõl a szeniorig – képviseltette magát a minden versenyszámot lebonyolító küzdelemben. Házi bajnokságunknak hagyománya, hogy fiúk és lányok együtt versenyeznek, de az eredményhirdetés külön történik. A mai versenyen külön díjaztuk a legsikeresebb serdülõ versenyzõt is. Az egész napos küzdelemsorozat a csapatversennyel kezdõdött, amelyben az 5 csapat körmérkõzést játszott, a játszmák 15 pontig tartottak. Már ekkor lehetett érezni a meglepetés „szagát”, hiszen a két lánnyal felálló ifjúsági csapat legyõzte a favoritnak számító felnõtt férfi csapatot. A félig szenior csapat pedig a kezdõket is maguk között tudható serdülõktõl kaptak ki 2:1 arányban. A párosok versenyében 9 egység mérkõzött meg, duónként 3 mérkõzést játszva. A papírforma itt is megborult. A gyõzelmet ugyan a Farsang testvérek szerezték meg, de második helyre a Belovári Panna – Horváth Lili páros futott be. Harmadik versenyszámként a már csak 11 pontig tartó egyéni következett, ahol tanúi lehettünk az õrségváltásnak. Az ifjúsági korba lépett Palotás Dominik ellentmondást nem tûrõen, magas színvonalú játékkal 2:0 arányban legyõzve mind a négy ellenfelét, nyerte meg az egyéni versenyszámot. Délután 4 órát mutatott az óra, amikor nekivágtunk az utolsó versenyszámnak, ami a vegyes páros volt. A gyengébb nem képviselõi 6 fõvel regisztráltak a versenyre, így 6 páros vívhatott az aranyért. Az ifjúságiak bizonyultak itt is a legjobbnak. Ez nem is volt igazán meglepetés, hiszen 2021-ben az év serdülõ játékosai Belovári Panna és Palotás Dominik alkottak párost. A döntõben meglepetésre a Horváth Lili – dr. Varga Zoltán duóval találták szembe magukat, akik kevésen múlva, majdnem meglepetést okozva 2:1 arányú eredménnyel szenvedtek vereséget.

A díjazás 3 kategóriában történt, a kategóriagyõztesek hatalmas díszes serleget kaptak. A nõi és az összetett verseny gyõztesei érem díjazásban is részesültek. A bajnokság díjazását dr. Varga Zoltán felajánlásának köszönhettük. A pontszámításnál 3 versenyszámot értékeltünk, a négybõl. A leggyengébbet mindenki kiejthette, így a maximálisan megszerezhetõ pont 48 volt.

A legjobb serdülõnek járó serleget Pál Diána vehette át.

Nõi dobogósok

1. Belovári Panna 47pont
2. Horváth Lili 46 pont
3. Pál Diána 41 pont

Az összetett verseny végeredménye

1. Palotás Dominik 48 pont
2. Belovári Panna 47
3. Farsang András 46
4. Horváth Lili 46
5. Farsang Imre 44
6. Pál Diána 41
7. Dr. Varga Zoltán 40
8. Gyalog Csenge 39
9. Udvari Boglárka 38
10. Pajor Márk 37
11. Nagy Mátyás 36
12. Berezvai Tamás 36
13. Gumhert Noémi 34
14. Patyi Roland 26
15. Pálfi Dániel 25
16. Takács Tamás 24
17. Bokor Roland 24
18. Horváth Richárd 21

Az eredményhirdetés alkalmával egy régi kötelességünknek is eleget tettünk. A koronavírus-járvány miatt elmaradt a 2019-es esztendõt lezáró vacsora –, amelyet azóta sem tudtunk pótolni –, így az esztendõ legjobb cserszegtomaji játákosainak díjazását sem tudtuk megtartani. A 2019-es év játékosa díjakat most kapták meg a különbözõ korosztályok legjobbjai.

Takács Tamás

A nevezési díjak

A résztvevõk

Életkép felülnézetbõl

A nõi dobogósok: 2. Horváth Lili, 1. Belovári Panna, 3. Pál Diána

A kategóriák dobogósai: Horváth Lili, Belovári Panna, Nagy Mátyás, 1. Palotás Dominik, Gyalog Csenge, 3. Farsang András, Gumhert Noémi, Pál Diána

Az összetett dobogósok: 2. Belovári Panna, 1. Palotás Dominik, 3. Farsang András