Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. február : Feb.26. Hódmezővásárhelyen is hódít a lábtoll-labda. Hódmezővásárhely

Hódmezõvásárhelyen is hódít a lábtoll-labda

2014. február 26. Hódmezõvásárhely

Hódmezõvásárhelyen is hódít a lábtoll-labda. Farkas Mirella küldött lelkes beszámolót a vásárhelyi lábtoll-labdázás kezdeti lépéseirõl.

Farkas Mirella vagyok, a Borjád SE lábtoll-labda csapatának egyik lelkes játékosa. Tavaly szeptemberben kezdtem meg tanulmányaimat a Szegedi Tudomány Egyetem Mezõgazdasági karán, így lakhelyemtõl távol kell edzenem, illetve készülnöm a versenyekre. A kar rengeteg sportolási lehetõséget nyújt a diákok számára (focizás, röplabdázás, kosárlabdázás, teniszezés), de a fiatalok egy idõ után elvesztik kedvüket ezekkel a sportágakkal szemben. Ennek ellenére így is van néhány diák, aki lelkesedik a napi szintû mozgásért. Viszont lehetõség nyílik beltéri sportolásra, egy egészen tágas tornateremben, amely az egyetem illetve a kollégium udvarában található. Minden testnevelõ tanár az elsõ találkozáskor megkérdezi a diákot, hogy „Sportolsz-e valamit?” A válasz többnyire egyértelmû, hiszen ebben a rohanó világban minden percünk le van kötve, így kevés idõt tudunk szentelni a mozgásra. Tõlem is megkérdezte a tanár úr, hogy sportolok-e valamit. Én örömmel válaszoltam a kérdésre, hogy lábtoll-labdázok! Õ persze, nem volt annyira jártas ebben az elsõre furán hangzó játékban, így elkezdett kérdezõsködni, hogy vajon mi is lehet ez. Kérdések tömkelegét tette fel nekem, amire büszkén válaszoltam. Be is mutattam neki, hogyan is mûködik ez a játék. Õ meglepve nézte, hogy létezik olyan dolog, amirõl õ még nem is hallott. A diákoknak is felcsillant a szeme, hogy mivel is játszom, õk is érdeklõdve jöttek oda hozzám, hogy meséljek nekik egy kicsit többet! Biztosítottam nekik a lehetõséget, hogy kipróbálják a labdával való játékot, lelkesen jöttek is megnézi, illetve kipróbálni. Azóta heti 3-4 alkalommal esténként lejárok edzeni velük, illetve elsajátíttatni a játékot. A mai napig vannak, akik még ki szeretnék próbálni a játékot, és remélem, hogy még több lelkes diákot tudok rávenni arra, hogy kipróbálják és elsajátítsák a lábtoll-labda igazán nagyszerû játékát!

Üdvözlettel:
Farkas Mirella

A videón Horváth Tímea, Gáspár Ádám és Faragó Dániel látható

Horváth Tímea és Farkas Mirella

Horváth Tímea dekázása lábfejjel

Farkas Mirella talpalása

Lábfejen a labda

Játék párban

Farkas Mirella lábfej rúgása

Rúgás talppal, belsõvel

Játék hátrafelé

Fotó: Csüllög Kitti