Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Nov. 16. 73-an a II. Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen. Dunaújváros

73-an a II. Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen

2019. november 16. Dunaújváros

Tavasszal hívtuk életre a Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyt, és most, 2019. november 16-án második alkalommal is megrendeztük. A fõ cél a lábtoll-labdázás megismertetése, népszerûsítése volt Dunaújvárosban és vonzáskörzetében, mert Fejér megyében sajnos alig-alig ismert a játék.  Azok számára, akik már versenyzõi szinten lábtoll-labdáznak kiváló alkalom volt a gyakorlásra, a próbatételre. Éppen ezért nem is korcsoportokba sorolva lehetett jelentkezni, hanem versenyzõi szintre: kezdõ, középhaladó és haladó. Ennek köszönhetõen rendkívül családias volt a hangulat, mert együtt játszott a legfiatalabb induló, Kerti Emília (2013) akár a szenior korcsoportú felnõttekkel, de volt ellenfele a pályán Kondor Anett édesanyjának, Bartha Gabriellának, és egy csapat volt a két korosztályból összeálló csoport: Szóládi Zoltán iskolaigazgató a családjával. Sok-sok mosoly, jókedv, nevetés volt a jellemzõ a versenyre, mint azt Szloboda Imre fotói is tanúsítják, aki most is egész nap velünk volt, és több mint ezer fotót készített.

Elmondhatjuk, hogy a népszerûsítés számadatokkal is igazolható, mert míg az elsõ alkalommal 32 induló volt a versenyen, most 73-an neveztek.

A verseny hátterének biztosítása mPetrás Gábornak, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség fõtitkárának köszönhetõ, akinek felkeltette figyelmét a Gárdonyi csapata, a játék látványossága, technikai tudást, ügyességet, labdaérzékenységet igénylõ volta. A megbeszéléseket, egyeztetéseket követõen 2019. november 7-én együttmûködési szerzõdést kötött a Gárdonyival, így a csapat bekerült a DLSZ Speciális Sportok Bizottsága által támogatott sportcsapatai közé. A DLSZ mellett támogatta a versenyt a Decathlon Áruház, az MPRINT Dekorációs és Grafikai Stúdió és a Magyar Lábtoll-labda Szövetség is. Mindennek köszönhetõen nem volt hiány sem labdában, sem ajándékban a gyõztesek számára, de lehetõség volt megjutalmazni a különleges csapatokat, a legfiatalabb versenyzõt és segítõinket is. Az esemény széles körû sajtóérdeklõdést is hozott magával, így a hír helyet kapott a helyi tévékben, a rádióban, a nyomtatott és online sajtó oldalakon is.

A verseny vendége volt Herczeg Gábor, nyolcvanszoros magyar válogatott lábtoll-labdázó, akit szeretettel, érdeklõdéssel vártak a dunaújvárosiak. Az õ segítségével kaptak betekintést a még kezdõk, hogy milyen szintre lehet eljutni labdakezelésben, taktikai elõrelátásban a játék során, ha valaki komolyabban szeretne foglalkozni ezzel a sportággal.

A versenynek januárban várható a folytatása, ahol, bízunk benne, még többen fognak lábtoll-labdázni.

Kohán Árpádné