Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. 14. Hungarian Open : Aug.11. Kapás Ágnes és Hartai Attila dupláztak egyéniben. Újszász

Kapás Ágnes és Hartai Attila dupláztak egyéniben

2009. augusztus 11. Újszász

Az elõzõ napi selejtezõk után a negyedik napon folytatódott az egyéni. A magyar versenyzõk az egyéniben is jól szerepeltek. A nõknél a nyolc közé négy újszászi, egy nagykanizsai, egy borjádi, egy cserszegtomaji és az osztrák színekben szereplõ volt vietnámi válogatott Cam Tu Pham jutott.

Mérkõzések a négy közé jutásért:

Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE) – Szabó Nóra (Újszászi VVSE) 21-10, 19-21, 21-13. Szabó Nóra elõször nyert játszmát a sokszoros bajnoktól.

Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) – Farkas Martina (Borjád SE) 21-13, 16-21, 21-12. Hullámzó játékkal nyert az újszászi éljátékos.

Cam Tu Pham (NSG Ausztria) – Vágó Henriett (Újszászi VVSE) 21-2, 21-13. Nagy technikai fölényben volt a tíz éve még a világ legjobbjai közé tartozó Cam.

Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK) – Varga Adrienn (Újszászi VVSE) 9-21, 21-18, 21-14. A már csak alkalmanként játszó Varga Adrienn játszmát nyert, és szoros mérkõzésre kényszerítette a tavalyi bajnokot.

Az elõdöntõben Kapás Ágnesnek az a Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE) volt az ellenfele, aki korábban már háromszor nyert egyéniben Hungarian Opent. Kapás Ágnes magabiztos játékkal 21-15, 21-16-ra nyert. A másik ágon a tavalyi gyõztes Mile Alexandra és az osztrák-vietnámi Cam Tu Pham mérkõzött. Az elsõ játszmát a vietnámi versenyzõ nyerte 21-9-re, a második játszmában Mile Alexandra egyenlített (21-18), majd a harmadik szettben 21-14-re gyõzött az egyre jobban elfáradó Cam ellen, akinek az utolsó labdamenetben a térde is kifordult, és az eredményhirdetésen már combig gipszben vett részt.

A döntõben Kapás Ágnes-Mile Alexandra 15-21, 21-16, 21-17. Az elsõ játszmában Mile Alexandra közel tudott menni a hálóhoz, és erõs talpalásaival megnyerte az elsõ játszmát. A második játszmában Kapás Ágnes jó szerváival kiszorította ellenfelét a bal sarokba, aki onnan már nem tudott támadni. Úgy tûnt, hogy Ági erõnléte is jobb, és könnyen az övé lesz a gyõzelem, de a harmadik játszma elején egy játékvezetõi ítélet kizökkente a játékból, és máris Mile Szandi vezetett 8-2-re. Kapás Ágnes azonban másodszor is talpra állt. Látványos mentésekkel, jó talpalásokkal, okos ejtésekkel fordított, és a közönség buzdításától, vastapsától segítve a hármas után az egyéniben is nyert. További eredmények: 2. Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK), 3. Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE) és Cam Tu Pham (NSG Austria), 5. Farkas Martina (Borjád SE), 6. Varga Adrienn (Újszászi VVSE), 7. Szabó Nóra (Újszászi VVSE), 8. Vágó Henriett (Újszászi VVSE).

A férfiaknál négy újszászi, két nagykanizsai, egy borjádi és legjobb külföldiként – Szarapka Rudolf (Királyhalom) és Teemu Marjamäki (Helsingin SJP) legyõzésével – a német Sven Walter jutott a nyolc közé.

A mérkõzések a négy közé jutásért:

Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Sven Walter (FFC Hagen) 21-9, 21-9. Könnyû hazai gyõzelem.

Nózsi Péter (Újszászi VVSE) – Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE) 21-15, 21-14. Látványos, szép játékkal nyert Nózsi Péter.

Kleics Dávid (Borjád SE) – Bogár László (Újszászi VVSE) 24-26, 21-14, 21-9. Csak egy játszmát bírt erõvel Bogár László.

Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE) – Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) 21-13, 21-12. Könnyedén jutott tovább a címvédõ.

Az elõdöntõben Tóth Gábor Nózsi Péterrel mérkõzött. A klubrangadón Tóth Gábor nyert 21-14, 21-16-ra. Hartai Attila szoros mérkõzésen gyõzött a kellemetlen stílusú Kleics Dávid ellen. 20-22, 21-19, 21-19.

A döntõben elmaradt a szokásos nagy küzdelem. Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE) 21-18, 21-15-re nyert a fáradtan mozgó, szétesõen játszó Tóth Gábor ellen, és lett két aranyérmével a torna legeredményesebb férfi játékosa. A további eredmények: 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE) 3. Nózsi Péter (Újszászi VVSE) és Kleics Dávid (Borjád SE), 5. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 6. Sven Walter (FFC Hagen), 7. Bogár László (Újszászi VVSE), 8. Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE).

Érdekesen alakult a Top 10 élcsoportja. A tíz bajnoki címmel büszkélkedõ Budavölgyi Veronika és Prukker-Gozdán Ágota (mindkettõ Nagykanizsa ZSE) mellé felzárkózott Tóth Gábor (Újszászi VVSE) és Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE). Mind a négyen tíz-tíz bajnoki címmel várják a 2010. augusztus 8-án kezdõdõ 15. Hungarian Opent.

Ázsiai stílus

Mile Alexandra - Cam Tu Pham elõdöntõ

Mile Alexandra

Nózsi Péter a levegõben

Tóth Gábor talpal

Kleics Dávid

Hartai Attila 

Kapás Ágnes talpalása a döntõben

Hartai Attila-Tóth Gábor férfi egyéni döntõ

Klasszis megoldás

Combig gipszben

A nõi egyéni legjobb nyolc versenyzõje

A férfi egyéni legjobb nyolc versenyzõje

Fotó: Fehér Judit