Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2020. : Júl. 09. 25. Virtuális Hungarian Open. Újszász

25. Virtuális Hungarian Open

2020. július 09.

A koronavírus járvány miatt sajnos nem rendezhetjük meg a megszokott formában a 25. Hungarian Open-t.

Több sportágban rendeztek online versenyeket. A dartsban versenysorozatot indítottak el, amelyben a sztárjátékosok saját otthonaikban felállított táblákon versenyeztek egymással a modern technika segítségével.

Az ATP 1000-es madridi teniszversenyt online játék szimulátorral rendezték meg szintén top 10-es versenyzõkkel.

Rúdugrásban a kertjükbe felállított állványok felett ugrottak a versenyzõk.

A lábtoll-labdában játékos, ügyességi feladatokkal szeretnénk megrendezni ezt a jubileumi versenyt.

A verseny a ,,ZOOM’’ nevû applikáción keresztül zajlik majd.

Feladatok:

1 perc dekázás: A két csapat három-három játékosának, egyesével egy 1 méter X 1 méteres négyzetben kell dekázni 1 percig, ill. a percen belüli labda leejtésig. Az a csapat nyer, amely csapat tagjai összesítve a legtöbbet tudnak dekázni 1 perc alatt. Minden játékosnak egy (1) dekázási lehetõsége van. 

Célba rúgás: Szabályos szervából a pálya adott részén levõ tornazsámolyba kell beletalálni. Minden játékosnak öt (5) lehetõsége van. Az a csapat nyer, amelynek több találata van, vagy közelebb esett le a labda a célhoz.

Célba talpalás: A másik térfélen három egymásra tett zsámolyra állított tárgyakat kell talpalva eltalálni. Minden játékosnak öt (5) kísérlete van. A több találat dönt. A talpaló játékoshoz a másik két játékos egy-egy érintésével kell a labdát eljuttatni.

Szerválás: A hálóra erõsített hullahopp karikán kell átszerválni. Mindhárom játékosnak öt (5) kísérlete van. A több találat nyer.

Ollózás: Minden játékosnak az öt (5) kísérlete során a háló felett a háló és  a 2 méteres vonal közötti területre kell ollóznia a labdát. Szintén a több találat dönt.

A végeredmény ebbõl az 5 ügyességi játékból tevõdik össze,. Az a csapat nyer, amelyik az öt játékból többet nyer meg. Így az eredmény 5-0, 4-1, 3-2 lehet a gyõztes csapat javára.

Estleges pontegyenlõség esetén az ismételt 1 perces dekázás eredménye dönt.

25. Virtual Hungarian Open Promó

25.Virtual Hungarian Open bemutató

25. Virtual Hungarian Open Tutorial

,,Zoom” alkalmazás telepítése, technikai információk, csatlakozási leírás

A Meeting-ekhez le kell telepíteni a Zoom alkalmazást számítógépre vagy mobilra.

Amennyibe számítógépen követjük az eseményeket, azt javasoljuk, hogy az internethez kábelen csatlakozzunk, mert sokkal stabilabb a kapcsolat, mint Wifivel.

Számítógépen a program letöltési linkje: https://zoom.us/download

Mobiltelefonon a Zoom applikáció segítségével is tudsz csatlakozni, amit le tudsz tölteni a mobilodon a Google Play-bõl vagy Iphone-on az App Store-ból.

Csatlakozási leírás

A tervezett Meeting-eket rögzítjük egy Google naptárban, amit a benevezett csapatokkal meg fogunk osztani, valamint Emailben is kiküldjük a Meetingekre a meghívókat.

Csatlakozás:

1. A levélben, vagy a naptárban lévõ meghívó Join Zoom Meeting alatt lévõ likre kattintva lehet elindítani a csatlakozást.

A Meeting meghívásos, és csak a kezdés idõpontjától érdemes csatlakozni, ha valaki elõbb csatlakozik, akkor az alábbiképernyõkép fogja várakoztatni a Meeting elindításáig:

Amennyiben a Meeting már kezdeményezve lett, ezt a képernyõképet kapjuk a fent említett linkre kattintva:

2. Kattintsunk a Zoom Meetings megnyitása gombra. Ezzel elindul a gépen letelepített Zoom kliens:

Itt kattintsunk a Join with Video gombra, amivel bekapcsoljuk a web kameránkat, amin keresztül láthatóvá válunk.

3. Ezután kattintsunk a Join With Computer Audio gombra, aminek hatására a hangunk is hallatszani fog a Meeting során

A Zoom kezelõ felületén a jobb felsõ sarokban válasszuk a mozaik nézetet, alul pedig a megfelelõ gombokkal utólag kikapcsolhatjuk a hangunkat, Video kameránkat stb.