Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Augusztus : Aug.29. Lábtoll-labdázó angol vendégek. Újszász

Lábtoll-labdázó angol vendégek

2011. augusztus 29. Újszász

Billy Robson, az angol YMCA Consett vezetõje augusztus 17-én utazott haza a 16. Hungarian Openrõl, augusztus 26-án pedig egy, az egyesülete önkénteseibõl álló tizenöt fõs csoporttal már ismét Magyarországra érkezett. Budapest, Hollókõ és Jászberény látnivalói után a Berekfürdõre utazás közben, augusztus 29-én Újszászon is eltöltött pár órát a csoport. Az újszászi program elsõ részében közös lábtoll-labdázás szerepelt. Gulyás Adrienn, Herczeg Gábor, Joó Richárd, Kurdi Gábor, Ráski Lajos, Tóth Gergõ mutatta be a különféle rúgásokat és labdaérintéseket, az egyéni, a páros és a hármas játékformákat. A zsonglõrködés során a különleges rúgások mellett két és háromlabdás játék is látható volt.  A bemutató után Fehér János (angol hangja: Simon János) útmutatása alapján nemzetközi párok részére rövid edzés következett, amely során az angol vendégek a házigazdák segítségével szinte valamennyi rúgásformát gyakorolhatták, majd csapatok alakultak, amelyek mozgalmas, jó hangulatú mérkõzéseket játszottak. Különösen az angol lányoknak tetszett a játék. Fogadkoztak, hogy a jövõ évi Hungarian Openen már nõi csapatuk is lesz.

A lábtoll-labdázás után visszavágóként egy angol sportág, a labdarúgás következett. A visszavágás elmaradt. Az újszásziak nyertek 8-2-re.

A mérkõzés utáni közös ebéden egy új étel, a Tóth István által fõzött „lábtoll-labdás tokány” került a tányérokba, amely nagyon ízlett a vendégeknek és vendéglátóknak.

Az angol csoport

Simon János volt a tolmács

A bemutatózók: Joó Richárd, Kurdi Gábor, Herczeg Gábor és Ráski Lajos

Kurdi Gábor és Herczeg Gábor

Csapatjáték

Kurdi Gábor zsonglõrködik

Az egyik sorban magyar fiúk a másikban angol lányok

Lendületesen

Billy Robson

Közös gyakorlás

Mozgalmas játék

Játék párban

Nemzetközi csapat

Billy Robson és Bérczes Róbert egy csapatban

Egy angol lány Bábosik Ádámmal és Herczeg Gáborral egy csapatban

Újszász-Consett

Alakul az angol nõi lábtoll-labda csapat

Újszásziak a magyar-angol teremlabdarúgó mérkõzésen

Az angoloknál a labda

Tóth István lábtoll-labdás tokányt fõzött

Ebéd a fa alatt

Mindenkinek ízlett az ebéd

Fotó: Fehér János