Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. December : Dec.18. Karácsonyi rendezvény. Budapest

Karácsonyi rendezvény

2010. december 18. Budapest

„Mosolyt az Arcokra, Melegséget a Szívekbe”

December 18-án reggel hét órakor indult a busz 35 fõ újszászi általános iskolás diákkal, Bakó Jánosné és Tóth Gábor nevelõkkel Budapestre a Testnevelési Egyetemre a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége által rendezett „Mosolyt az Arcokra, Melegséget a Szívekbe” karácsonyi gyermekrendezvényre. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola immáron harmadik alkalommal képviseltette magát ezen a jeles eseményen.

A TF sportcsarnokában az újszászi fiatalok gyorsan észrevetették magukat a lábtoll-labdát rúgva, és egyre több gyereket vontak be a játékba. A program elején V–ZOY elõadómûvész szórakoztatta a gyerekeket, majd Szekeres Pál helyettes államtitkár nyitotta meg a rendezvényt. A megnyitó után három fordulóban zajlottak a játékos sportvetélkedõk, amiben az újszászi diákok is részt vettek, ahol volt hullahop karikában futás, szivacs kézilabda vezetés, pókmászás, labdavezetés bottal, két fej között labda hordása és két kislabda vitele tollas ütõn. A 18 induló csapat között elismerésre méltóan küzdöttek diákjaink. A csapat tagjai voltak: Major Richárd, Köböl Vince, Csépány Erik, Fehér Aladár, Gonda Szebasztián, Tamás Beáta, Szabó Dorottya, Becskereki Nikolett, Elek Alexandra és Csák Vivien.

A színpadon a sportvetélkedõ szüneteiben felléptek a Kreadance Sportegyesület kis hópelyhei, a Zirci Mazsorettek, majd utána a sztárvendégek is megjelentek – Anita és Szandi –, és 2 – 3 zeneszámukkal örvendeztették meg a gyerekeket.

A rendezõk minden gyereknek és nevelõnek biztosították az ingyenes ebédeltetést, valamint a diákokat naranccsal, körtével, gumicukorral, fornettivel és sporteszközökkel ajándékozták meg. Továbbá egész nap mehettek arcfestésre, szivacson ugrálásra és sorban állhattak a bohócnál hajtogatott lufiért.

Az újszászi gyerekek este hat óra körül érkeztek haza élményekkel és ajándékokkal gazdagon. Többen is tervezik, hogy jövõre is részt vesznek ezen a nagyon szép rendezvényen. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Bakóné Zsoldos Erzsébet tanárnõnek az odaadó segítségéért.

Csépány Erik

Gonda Szebasztian

Fehér Aladár

Elek Alexandra

Lábtoll-labdázás a TF csarnokban

Körjáték

Szabó Dorottya

Szabados Szabina

Másoknak is tetszett a lábtoll-labdázás

Az újszászi résztvevõk

Fotó: Bakó Jánosné és Tóth Gábor