Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2022. : Nov. 19. Zelenka Zsolt (Szederkény) nyerte a fiú egyénit a Gyermek Ob-n. Dunaújváros

Zelenka Zsolt (Szederkény) nyerte a fiú egyénit a Gyermek Ob-n

2022. november 19. Dunaújváros

November 19-én második alkalommal rendezték Dunaújvárosban, a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola sportcsarnokában a 26. Gyermek Országos Bajnokságot, a Laskiné Spingár Éva emlékversenyt a 2009-ben vagy korábban született lábtoll-labdázók részére. Dunaújvárosba Szepetnekrõl került át a gyermek ob, ahol húsz éven át 70-80 gyerek részvételével Laskiné Spingár Éva rendezte nagy lelkesedéssel és szívélyes vendéglátással az országos bajnokságokat. Laskiné Spingár Éva 2021. júniusi 5-i halálával megszûnt a szepetneki lábtoll-labdázás. Halála nagy veszteség a családjának, a szepetneki és a magyar lábtoll-labdázásnak.

Kohán Árpádné vette át Dunaújvárosba a rendezést, aki az elmúlt évi sikeres szervezés után 2022-ben ismét vállalkozott a rendezésre. Jól elõkészített teremmel várta a legfiatalabb lábtoll-labdázókat. A verseny megnyitóján megemlékezett Laskiné Spingár Éva eredményes tevékenységérõl, tehetséggondozásáról, hátrányos helyzetûek segítésérõl.

Sajnos, a létszám még nem érte el a szepetnekit. Ez nem a dunaújvárosiakon múlott. Õk mindent megtettek az eredményes rendezésért. A megnyitón versenyzõjük, Kerti Emília Hella, színvonalas bemutatóval mutatta meg tudását. Hella a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége tavaszi kupáján duó és trió kategóriájában elsõ helyezést ért el, majd a magyar bajnokságon is három elsõ helyezése volt. 2022. június 18-án a Budapesten rendezett WDA (World Dance Association) tánc világbajnokságon duóban két táncával is elsõ helyezést érdemelt ki, trióban pedig 3. helyezett volt. Sajnos, a lábtoll-labdázásban sem õ, sem más nem tud ilyen jó eredményt elérni, mert a lábtollban egyelõre csak felnõtt nemzetközi versenyeket rendeznek. Pedig Magyarország minden korcsoportban eredményes versenyzõket és csapatokat tudna kiállítani.

A 26. Gyermek Ob-n is az Újszászi VVSE versenyzõi szerepeltek a legjobban. Három bajnokságot nyertek A bajnokaik: a Kanalas Renátó, Oláh Olivér, Sörös László összeállítású fiú csapat, a Dániel Petra, Kovács Boglárka, Nagy Leila leány hármas és Dániel Petra egyéniben. Nagy létszámú csapatuk a bajnoki címek mellé három ezüst és négy bronzérmet is nyert. Nem volt egyszerû a fiú csapat megnyerése. A Marczi Maja, Rumszauer Zalán, Zelenka Zsolt szederkényi triót a döntõben csak három játszmában (15-12, 12-15), a harmadik szettben hajszállal, 19-17-re sikerült legyõzniük.

Az õszi korosztályos bajnokságok döntõiben a szederkényiek sokszor közel álltak a bajnokság megnyeréséhez. Ez egyszer sem sikerült. Csak az ezüstök gyûltek. Most megszakadt a rossz sorozat. Zelenka Zsolt jó játékkal, egymás után három újszászit legyõzve megnyerte a gyermek fiú egyénit. Rumszauer Zalán egy bronzérmet is szerzett Szederkénynek.

A leány egyénit Dániel Petra (Újszászi VVSE) volt a legjobb. A négy között csak újszásziak voltak.

A dunaújvárosiak leány csapatban bronzérmet nyertek. Csapatukat betegségek hátráltatták. A következõ szezonjaik eredményes lesznek, mert sok 2012-2013-as születésû versenyzõt indítottak. Sõt 2015-ös indulójuk is volt.

Fiú csapat (8): 1. Kanalas Renátó, Oláh Olivér, Sörös László (Újszászi VVSE), 2.  Marczi Maja, Rumszauer Zalán, Zelenka Zsolt (Szederkény), döntõ: 15-12, 12-15, 19-17, 3. Dániel Patrik, Kanálos Péter, Tóth Ákos (Újszászi VVSE 4. Beck Martin, Nagy Norbert, Quell Zénó (Szederkény), mérkõzés a bronzéremért: 15-12, 15-12

Fiú egyéni (26): 1. Zelenka Zsolt (Szederkény), 2.  Kanalas Renátó (Újszászi VVSE), döntõ: 17-15, 15-12 3. Oláh Olivér (Újszászi VVSE) és Rumszauer Zalán (Szederkény)

Leány csapat (6): 1. Dániel Petra, Kovács Boglárka, Nagy Leila (Újszászi VVSE), 2. Ézsiás Lotti, Lénárt Liza, Oláh Barbara (Újszászi VVSE), döntõ: 3. Gál Vivien Anna, Nagy Hanna Jázmin, Nagy Kitti (Dunaújváros Gárdonyi), 4. Mihá Dzsenifer, Nagy Beatrix, Zentay Zoé (Újszászi VVSE), mérkõzés a bronzéremért: 15-10, 15-12

Leány egyéni (19): 1. Dániel Petra, 2. Nagy Leila, döntõ: 15-4,15-2, 3. Ézsiás Lotti és Kovács Boglárka (mind a négy Újszászi VVSE) 15-9, 15-9

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LmcXZ3Yx7EbD1ZJvRijQG2jUguvQUD0NizGOIOr5dyQ/edit?usp=sharing

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

össz.

Újszászi VVSE

3

3

4

10

Szederkény

1

1

1

3

Dunaújváros Gárdonyi

-

-

1

1

Bemelegítés 1.

Bemelegítés 2.

Bemelegítés 3.

26. Gyermek OB Dunaújváros

Kerti Emília Hella

Látványos produkció

Érmek és serlegek

Tóth Ákos, Dániel Patrik és Kanálos Péter (Újszászi VVSE)

Újszász - Szederkény fiú döntõ

Eredményhirdetés

Gyermek leány csapat: 2. Újszászi VVSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Dunaújváros Gárdonyi

Gyermek fiú csapat: 2. Szederkény, 1. Újszászi VVSE, 3. Újszászi VVSE

Quell Zénó (Szederkény)

Tóth Ákos (Újszászi VVSE)

Kovács Boglárka (Újszászi VVSE)

Gyermek leány egyéni: 2. Nagy Leila, 1. Dániel Petra, 3. Ézsiás Lotti és Kovács Boglárka (mind a négy Újszászi VVSE)

Zelenka Zsolt (Szederkény)

Kanalas Renátó (Újszászi VVSE) - Zelenka Zsolt (Szederkény) fiú egyéni döntõ

Gyermek fiú egyéni: 2. Kanalas Renátó (Újszászi VVSE), 1. Zelenka Zsolt (Szederkény), 3. Oláh Olivér (Újszászi VVSE) és Rumszauer Zalán (Szederkény)

Fotó: Farkas Lilla és Tóth Gábor