Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Ápr. 13. Dunaújvárosi és újszászi aranyérmek a Nyárlőrinc-kupán. Nyárlőrinc

Dunaújvárosi és újszászi aranyérmek a Nyárlõrinc-kupán

2024. április 13. Nyárlõrinc

Ágrajzok

A Dunaújvárosi LSE, az Újszászi VVSE és a házigazda Nyárlõrinc LSC 73 versenyzõje töltötte meg április 13-án a nyárlõrinci Buzás János Általános Iskola tornatermét a gyermek és serdülõ korcsoportos csapat és egyéni ranglista versenyen. A hatalmas utánpótlás bázissal rendelkezõ Dunaújváros és Újszász csapatai mellett örömünkre szolgál, hogy néhány helyi fiatal is kedvet kapott a sportághoz és bátran rúgták a lábtoll-labdát.

A gyermekeknél kilenc fiú csapat játszott csoportmérkõzéseket vagy helyosztókon döntötték el a végsõ sorrendet, ahonnan az újszászi Breszkó Dominik, Farkas Alex, Kiss Vendel és Rab Bence összeállítású egység került ki legeredményesebbként. A döntõben a Fejér vármegyei Kerti Benett, Kovács Patrik és Somogyi András csapatát gyõzték le 11-6, 11-6 arányban. Dominik, Vendel és Bence már rutinos játékosként segítette az újonnan hozzájuk csatlakozó, rendkívül fegyelmezett játékot mutató Farkas Alexet. A bronzéremért két újszászi gárda mérkõzött meg, ahol 11-7, 7-11, 11-8-ra Horváth Ádám, Konka Zsombor, Molnár-Némethy Botond és Turai Csaba nyertek Vidákék ellen.

A lányok is szoros és küzdelmes mérkõzéseken vannak túl, a hat csapat mindegyike felkészülten és nagy izgalommal várta a versenyt. A fináléban a fiúkhoz hasonlóan itt is Dunaújváros és Újszász élcsapatainak a mérkõzését nézhettük végig. Az újszászi Czétényi Sára, Fajkó Norina, Joó Brigitta és Zentay Zoé magabiztos szervákkal és pontos játékkal kezdett, az elsõ játszmát 11-9-re nyerték, majd a második szettel a dunaújvárosi Kondor Kitti, Nagy Hanna és Naszádos Kamilla egyenlítettek, hiszen ezt 11-5-re hozták. A harmadik, döntõ játszmát az újszásziaknak sikerült behúzni 11-8-ra Fajkó Norina dinamikus játékának, Joó Brigitta és Zentay Zoé pontos szerváinak és a még újonc korcsoportos Sára pálya melletti biztatásának köszönhetõen. A bronzérmet a dunaújvárosi Gubán Petra, Szõke Emma és Váradi Hanna szerezték meg.

A serdülõk ugyan alacsonyabb létszámban érkeztek a versenyre, de annál színvonalasabb mérkõzéseket produkáltak. A fiúknál Kanalas Renátó, Kanálos Péter és Sörös László összeszokott hármasa játszmaveszteség nélkül hozták el a gyõzelmet, miközben a dobogó második fokára klubtársaik, Dániel Patrik, Kanalas Richárd és Rézmûves Alex állhattak. A bronzérmet a dunaújvárosi Kovács Ákos, Szabó Ákos és Vicsotka Martin szerezték meg szép játékkal.

A lányoknál fölényes gyõzelmet aratott Dániel Petra, Kovács Boglárka és Nagy Leila csapata Leila pontos passzaival és feladásaival, Bogi és Petra ponterõs talpalásaival és dinamikus játékukkal. A második helyen Agócs Laura, Debrei Alexandra és Oláh Barbara végeztek, miközben a dobogó harmadik fokára Csábi Luca, Debrei Loretta, Gudics Bianka és Silye Heléna állhattak, akik rendkívül izgalmas, három szettes meccsen gyõzték le a végül negyedik helyezést elérõ Nagy Beatrix, Vámos Lilla és Zsákai Dzsenna összeállítású egységet.

A csapat után egyéni mérkõzésekkel folytatódott a verseny, ahol nagy örömünkre az újonc korcsoport is szép létszámmal versenyzett. Ebben a korcsoportban a fiúknál remek hangulatú döntõben gyõzte le a dunaújvárosi Kovács Patrik az újszászi Kanalas Dominik Aniroszt 11-5, 8-11, 12-10 arányban. A dobogó harmadik fokára a nyárlõrinci Bencsik Viktor és az újszászi Kanálos Valentinó állhattak. A lányoknál dunaújvárosi fölény volt, melyet a nevezési listából is elõre megjósolhattunk, hiszen a mezõnyt egy újszászi és nyolc dunaújvárosi versenyzõ alkotta. Váradi Hanna az elõdöntõben Kiss Enikõt, Kondor Kitti pedig Borgulya Veronikát gyõzte le. A fináléban végül Hanna volt a labdabiztosabb és bátrabb, aki ezzel 11-8, 11-5-re gyõzte le Kittit.

A gyermek korcsportban a tavaly még újoncok között versenyzõ, éjjel-nappal lábtoll-labdázó Kiss Vendel játszmaveszteség nélkül szerzett bajnoki címet. Az elõdöntõben a dunaújvárosi Kerti Benettet, a döntõben pedig az újszászi Breszkó Dominikot gyõzte le 11-5, 14-12 arányban. A lányoknál is újszászi gyõzelem született, hiszen Fajkó Norina sorra nyerte a pontokat, mellyel végül aranyéremig jutott. Az elõdöntõben Kovács Noémi (Dunaújvárosi LSE), a döntõben Nagy Hanna (Duanújvárosi LSE) voltak az ellenfelei.

A serdülõ korcsoportos fiúknál a papírformának megfelelõen Kanalas Renátó gyõzte le 3-3 játszmában az elõdöntõben Kanálos Pétert, majd a döntõben Sörös Lászlót. Utóbbi játékos a döntõbe jutásért a dunaújvárosi Szabó Ákos ellen játszott, aki az elõzõ fordulóban Dániel Patrik ellen aratott bravúros gyõzelmet. A lányoknál Dániel Petra és Debrei Alexandra elõdöntõjébõl Petra került ki gyõztesen, miközben a másik ágon Nagy Leila Kovács Boglárkát gyõzte le 11-9, 11-9 arányban. A fináléban Leila nem tudta megállítani csapattársát, Petrát, aki 11-8, 11-7-es végeredménnyel nyerte a versenyt.

A diákolimpiákkal és ranglista versennyel zsúfolt hét után április 16-án Mohácsra utaznak a V-VI. korcsoportos versenyzõk az országos diákolimpiai döntõre, ahol várhatóan számos iskola diákja fogja képviselni intézményét.

Farkas Lilla