Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hungarian Open 2010. : Aug.15. Áramszünet után újszászi győzelmek a hármasokban. Újszász

Áramszünet után újszászi gyõzelmek a hármasokban

2010. augusztus 15. Újszász

Hazai gyõzelmekkel fejezõdtek be a 15. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokság férfi és nõi hármas versenyei, amelyen 9 ország – Anglia, Ausztria, Bulgária, Franciaország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Szerbia és Szlovákia – 18 egyesületének 220 versenyzõje vett részt. A torna elsõ két napján 40 férfi és 19 nõi hármas versengett. Kiválóan szerepeltek a magyar csapatok, és elfoglalták a dobogót. A legmagasabb fokra mindkét számban a házigazda újszásziak állhattak.

Eredmények

Férfi hármas: 1. Bogár László, Boros Péter, Kézér Zsolt, Nózsi Péter (Újszászi VVSE), 2. Arany Bálint, Hartai Attila, Takács Endre, Tóth Gábor (Nagykanizsa ZSE), 3. Himmer János, Kleics Dávid, Pop Valentin, Nyisztor Zoltán, Wagner Gábor (Borjád SE). A legjobb külföldi az 5. helyezett német FFC Hagen (Michael Kowallik, Sven Walter, David Zentarra) lett.

A világbajnoki negyedik Bogárék könnyedén vették a selejtezõket. Az elõdöntõben látványos mérkõzésen verték a nagyon motivált borjádiakat. (21-15, 22-20). A fináléban a tavalyi gyõztes Nagykanizsa ZSE (Arany Bálint, Hartai Attila, Takács Endre) volt az ellenfelük. Ezt a csapatot erõsítette vendégjátékosként az újszászi Tóth Gábor. Az elsõ játszmát könnyedén nyerték a hazaiak. (21-13). A másodikban a dunántúliak átszervezték játékukat. Sáncuk szinte áttörhetetlen volt. 21-14-el egyenlítettek. A döntõ szettben az újszásziak irányították a játékot. Már 18-12-re vezettek, de a végén csak 21-19-re tudtak nyerni. A harmadik helyért a Borjád SE Újszász második számú csapatával (Barta Ferenc, Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Takács Zoltán) mérkõzött. Borjád nyert 15-7, 11-15, 15-11-re.

A nõi hármasok versenyében a férfiakéval azonos sorrend született. 1. Kapás Ágnes, Szabó Nóra, Varga Rita (Újszászi VVSE), 2. Dominkó Dóra, Prukker-Gozdán Ágota, Varga Adrienn, Végh Dóra (Nagykanizsa ZSE), 3. Darnai Adrienn, Farkas Martina, Heinek Amáta (Borjád SE). A döntõben a Kapás Ágnes vezényelte újszászi csapat 5-6 pontos vezetéssel kezdte az elsõ játszmát. 17-12-es vezetésüket néhány figyelmetlenségük miatt az utolsó versenyén induló Prukker-Gozdán Ágota erõteljes játékával kiegyenlítették a kanizsaiak, és 24-22-re fordítottak. A második és harmadik játszmában az erõnléti fölénybe került, összehangolt csapatmunkát mutató újszásziak könnyedén nyertek (21-12, 21-13), és megismételték tavalyi gyõzelmüket. A harmadik helyért Borjád SE – Újszász VVSE (Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, Joó Anett, Szõke Viktória) 8-15, 16-14, 15-9.

A nõknél a legjobb külföldi csapat címet a 10. helyezett Királyhalom (Fuszkó Timea, Galai Tamara, Kozma Krisztina) szerezte meg.

A második nõi elõdöntõnél járt a verseny, amikor hatalmas vihar zúdult Újszászra. Ömlött az esõ, kopogott a jég a tornacsarnok tetején és ablakain. Egy villámcsapás közel két órára sötétségbe borította a csarnokot. Az áramszünet miatt állt a verseny, késett a befejezés. Elmúlt már 23 óra, amikorra az izgalmas döntõk után az eredményhirdetés befejezõdött, amelyrõl a hajnalig tartó Kasza diszkóba tódultak a résztvevõk.

Zivatar

Jégesõ

Díjak

Dr. Baky Endre és dr. Szóró Magdolna arany fokozatú támogatók

Férfi elõdöntõ

Újszász - Nagykanizsa férfi döntõ

A legjobb külföldi nõi csapat, a 10 helyezett Királyhalom

Nõi hármas. 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Borjád SE

Az angol csapat

A legjobb külföldi  férfi csapat, a 5. helyezett FFC Hagen

Férfi hármas: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Borjád SE

Fotó: Fehér János és Juhász Attila