Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Júl. 13. Lábtoll-labdázás a Balaton-parton. Zánka

Lábtoll-labdázás a Balaton-parton

2021. július 13. Zánka

A lábtoll-labdázók kedvenc helye Zánka. 2008 óta az általános iskolások III-IV. korcsoportos Lábtoll-labda Diákolimpia országos döntõjének  helyszíne. Alkalmanként 140-150 gyerek döntõzött a kétnapos versenyeken. Sokan közülük elsõ alkalommal jártak a Balatonnál. 2020-ban és 2021-ben a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, elmaradt, a diákolimpia. A gyerekek nagy bánatára két zánkai országos döntõ is kimaradt az életükbõl.

Július 13-án egy rövid kirándulás keretében Fehér János vezetésével 13 újszászi lábtoll-labdázónak – Bonnyai Botond, Breszkó Kludia, Breszkó Viktória, Bubori Hajnalka, Czétényi Krisztián, Dániel Márk, Dániel Petra, Diós Letícia, Kanalas Renátó, Kolmanics Bianka, Oláh Lola, Varga-Nagy Bálint, Zsigmond Tamás – lehetõsége volt Zánkára utaznia és ott az Erzsébet-tábor Sportnapja keretében a táborozó gyerekeknek interaktív lábtoll-labda bemutatót tartania.

A táborozók a sportnap keretében különbözõ állomásokon érdekes sportfeladatokat teljesítettek, sportágválasztó keretében pedig számukra új sportágakat próbálhattak ki, mint a kendo, a vízben is játszható korfball, a röplabda, a lábtoll-labda és rokona, a shuttleball.

A nagy melegben a lábtoll-labdázók a fák közötti árnyas helyen állították fel hálóikat, ahol háló felett játszottak az érdeklõdõkkel. A pályák mellett dekázni lehetett, a kicsiknek pedig a dobott labdákat kellett visszarúgniuk.

Késõbb az egyik pálya átköltözött a vízpartra. Itt Fehér János kommentálásával a rúgásokat, a labdaérintéseket és a játékformákat mutatták be az újszásziak. Játszották az egy hibáig tartó indián játékot is, amelyben Diós Letícia lett a zánkai legjobb.

A bemutató után a lábtoll-labdázók jót fürödtek a Balatonban, majd a finom ebéd után Balatonfûzfõt útba ejtve hazaindultak. Fûzfõn izgalmas bobozással zárták a kirándulást.

Felújított tábor várja Zánkán a táborozókat

Játék a fák között

Breszkó Klaudia és Oláh Lola passzolgatása

Fürdés a Balatonban

Bemutató a Balaton-parton

Diós Letícia

Varga-Nagy Bálint

Oláh Lola

Czétényi Krisztián és Varga-Nagy Bálint bemutató mérkõzése

Fotó: Fehér János