Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. április : Ápr.5. A Jó tanuló – jó sportoló pályázat győzteseit díjazta Réthelyi Miklós. Budapest

A „Jó tanuló – jó sportoló” pályázat gyõzteseit díjazta Réthelyi Miklós

2012. április 5. Budapest

Díjazottak listája ...  

Nem lehetetlen többet követelni magunktól, mint a megszokott, mint az átlag – mondta Réthelyi Miklós nemzeti erõforrás miniszter a budapesti Magyar Sport Házában, ahol kiemelkedõ tanulmányi és sporteredményeket elérõ diákoknak adott át elismerõ oklevelet.

„A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erõt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen lehetõség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik" – idézte a miniszter Muhammad Ali elhíresült szavait a „Jó tanuló – jó sportoló” pályázat díjkiosztó ünnepségén.

Az ép testben ép lélek ideálja ma is lehetséges – emelte ki Réthelyi Miklós –, hiszen egyszerre lehet valaki igazi könyvmoly és élsportoló: a kettõt nem lehetetlen ötvözni. Nem lehetetlen többet követelni magunktól, mint a megszokott, mint az átlag – mutatott rá. A NEFMI ezt a szellemiséget kívánja életben tartani, amikor minden évben kiírja "Jó tanuló – jó sportoló” pályázatát.

A miniszter gratulált a 373 pályázó közül kiválasztott 94 díjazottnak, valamint szüleiknek és tanáraiknak. Nyomatékosította: mind kemény munkát végeztek, melynek nem marad el a dicsérete.

„A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2011” pályázat kiírásában közremûködõ szervezetek: a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Egyetemi - Fõiskolai Sportszövetség és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége.

(kormany.hu)

A VII. korcsoportban az egyetemisták és fõiskolások között az Újszászi VVSE három lábtoll-labdázója nyerte el a Jó tanuló – jó sportoló díjat. Bogár László (Budapesti Corvinus Egyetem), Boros Péter (Budapesti Corvinus Egyetem) és Szabó Nóra (ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar). Boros Péter tanulmányi elfoglaltsága, Szabó Nóra külföldi útja miatt nem tudott részt venni az ünnepségen. Az õ okleveleiket is Bogár László vette át.

Az ünnepség elõtt

Díjátadás elõtt

Réthelyi Miklós Nemzeti Erõforrás miniszter köszöntötte a díjazottakat

A díjazottak

Bogár László veszi át oklevelét a minisztertõl

Bogár László édesanyjával Bogárné Simon Klárával

Bogár László edzõjével, Fehér Jánossal

024 Bogár László Réthelyi Miklós miniszterrel

Fotó: Bogárné Simon Klára és Fehér János