Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Dec. 18. Ismerkedés a lábtoll-labdázással. Lőrinci

Ismerkedés a lábtoll-labdázással

2019. december 18. Lõrinci

Iskolánk, az Egri Szakképzési Centrum Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (3024 Lõrinci, Kastélykert) a budapesti Nagy Sportágválasztó látogatása során ismerkedett meg egy számunkra addig ismeretlen sportággal, a lábtoll-labdával.

A látottak alapján iskolánk tanulói kedvet éreztek a sportág kipróbálására, ezért a sportág helyszínen lévõ képviselõitõl elérhetõséget kértük a Magyar Lábtoll-labda Szövetséghez.

A kapcsolatfelvétel után a szövetség küldött részünkre 12 db lábtoll-labdát.

A játék lehetõség megteremtésének további állomása: a pálya kialakítása, illetve a háló beszerzése volt, ami sikeresen megtörtént.

A tanulók nagy örömmel vették birtokba az új játékot – különösen a labdarúgást folytató diákok tûntek ki ügyességükkel a játék folyamán.

A szabályok pontos ismertetése szintén fontos része volt a játék további lebonyolításának, hiszen több gyerek jelezte, hogy szeretne ebben a sportágban is részt venni. Meglepõdésünkre a lányok is ugyanolyan intenzitással kapcsolódtak be a játékba, mint a fiúk, bizonyítva akrobatikus képességeiket.

A késõbbiekben, a nagy sikerre való tekintettel iskolai bajnokságot kívánunk indítani ebben a sportágban. Nagy hasznát vesszük a sportszereknek, hiszen egy újabb sportággal bõvítettük a tornaórákat. Köszönjük a támogatást!

Nagy Viktória
testnevelõ tanár