Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Május : Máj.9. Életmód nap Palinban. Palin

Életmód nap Palinban

2011. május 9. Palin

Május 9-én életmód és spotnapot rendeztek a Palini Általános Iskolában, ahol bemutatót tartottak a nagykanizsai Zemplén Ifjúsági Egyesület lábtoll-labdázói is.
A program közös étkezéssel kezdõdött a menzán, ahol reform ételekkel várták a szakácsnõk a diákokat és a vendégeket. A program több helyszínen folyt egyidõben, az iskola udvarán, elõadótermekben és a tornateremben egyaránt. Az udvaron a mentõk tartottak bemutatót, valamint a gólyalábazás fortélyait ismerhették meg a tanulók. Az elõadótermekben egészségmegõrzõ és felvilágosító elõadáson vehettek részt az érdeklõdõk. A különféle állomásokon pecsétet és kisebb ajándékot kaptak azok, akik kipróbálták a különféle szabadidõs és sport tevékenységeket.
A tornateremben a Zemplén Ifjúsági Egyesület lábtoll-labdázói fogadták a csoportokat. Osztályonként keresték fel az állomást, ahol elõbb a sportág történetét ismerték meg, majd a játék alapjait sajátíthatták el a gyermekek, akiknek a ZSE versenyzõi segítettek a különféle gyakorlatok végrehajtásában.
Akik kellõ önbizalmat éreztek magukban, azok elindultak a dekázó és a távolba rúgó versenyen. Azok, akik több mint 10-et tudtak dekázni, vagy az ügyességi versenyt megnyerték, ajándékokat kaptak. A legjobbak lábtoll-labdával, érmekkel és kínai evõpálcikával gazdagabban térhettek haza.
A jól sikerült bemutató eredményeként, már több palini iskolás jelentkezett a lábtoll-labda edzéseken.

Forrás: www.zdse.hu

Lábtoll-labdázók a palini életmód napon

Játék a helyiekkel

Baranyai Benett, Kovács Patrick, Farkas Balázs és Lukács Márton

Dekázás

Játék hálónál

Fotó: Budavölgyi Kálmán