Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. április : Ápr.15. Matematika órán is lábtoll-labdázunk, azért jól jön ehhez a digitális tábla!. Újszász

Matematika órán is lábtoll-labdázunk, azért jól jön ehhez a digitális tábla!

2013. április 15. Újszász

Az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Pedagógiai Hetek rendezvénysorozata keretében április 15-én szakmai napot tartottak, amelynek programjában bemutató órák, bemutató foglakozás és szakmai elõadás szerepelt.

A szakmai nap keretében Kurdiné Tóth Melinda „Matematika órán is lábtoll-labdázunk, azért jól jön ehhez a digitális tábla!” címmel tartott bemutató órát  a 4.a osztályban.

Kurdiné Tóth Melindáról tudni kell, hogy régóta vonzódik a lábtoll-labdához. Gyermekei: Gábor és Krisztina élvonalbeli játékosok, alkalmanként õ is rúgja a labdát, osztálya pedig lábtoll-labdás osztály. Tanítványainak rendszeresen tart lábtoll-labda edzéseket. Szakmájában pedig digitális tábla specialista.

A bemutató óra sokrétû tudást igényelt gyerekektõl. A feladatok megoldáshoz matematikai, geometriai, földrajzi és történelmi ismeretek kellettek. Emellett jól kellett kezelniük a digitális táblát is.

Az érdekes feladatok mindegyike kapcsolódott a lábtoll-labdázáshoz. A mértékegységek ismeretéhez a labda tömegét és a tollak hosszúságát kellett tudni. Ki kellett számolni a pálya kerületét. Meg kellett határozni a hat csapat részvételével rendezett körmérkõzéses torna mérkõzéseinek számát, és azt is, hogy négyszínû mezben és nadrágban hányféleképpen lehet pályára lépni. Tudni kellett, mely országok résztvevõi a Hungarian Opennek, milyen zászlójuk van, milyen megyéken keresztül vezet az út Újszászról Zánkára, a diákolimpia színhelyére. Megfejtendõ feladat volt Tóth Gábor személye és dekázó csúcsa, valamint Fehér János, az újszászi lábtoll-labdázás vezetõje is.

A gyerekek lelkesen és jól oldották meg a feladatokat, és közben ügyesen kezelték a digitális táblát. Teljesítményükért tanító nénijüktõl, – aki a foltvarró hobbiját is összekapcsolta a lábtoll-labdázással – lábtoll-labdás kulcstartót kaptak.

A 4.a osztály

Érdeklõdõk

Érdeklõdõk, kollégák

Óra kezdés

Szorzások lábtoll-labdával

Az eredmények rögzítése a digitális táblán

Egy kis hiba

Kurdiné Tóth Melinda és Czipó Péter

Na, ki tudja a helyes választ?

Ki van a lábtoll-labdák mögött?

A helyes megfejtés: Fehér János

Dániel Márk és Varga Levente

Mindenki nagyon figyel

A vendégeknek tetszett a bemutató óra

A gyerekek között

Munka közben

A keresztrejtvény megfejtése: Tóth Gábor

Kurdiné Tóth Melinda a táblánál

Dániel Márk a varázsceruzával

Zászlók és országok

Ajándékozás

Lábtoll-labdás kulcstartó

Itt a vége

Földi Gyuláné értéklete röviden az órát

Fotó: Fehér János