Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Hungarian Open : Aug.13. Magyar fölény a Hungarian Open első napján. Újszász

Magyar fölény a Hungarian Open elsõ napján

2011. augusztus 13. Újszász

Augusztus 13-án 9 ország – Anglia, Ausztria, Franciaország, Görögország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Szerbia, Szlovákia – 180 férfi és 76 nõi versenyzõjének felvonulásával kezdõdött meg Újszászon a 16. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda bajnokság. A színes menet a Vörösmarty Mihály Általános Iskola mazsorett csoportjának vezetésével (vezetõ: Bakó Jánosné) masírozott végig Újszász utcáin. A menetben ott cikázott különleges „nagykerekû kerekpárjával” Halápi Sándor, a 160 kilométeres hosszútáv kétszeres velocipéd világbajnoka, aki bátor vállalkozóknak lehetõséget biztosított a kerékpár õsének kipróbálására.

A versenyzõk a városháza elõtti parkba vonultak, ahol Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség fõtitkára, a verseny fõrendezõje köszöntötte a megjelenteket, majd üdvözlõ beszéde után Molnár Péter, Újszász város polgármester megnyitotta a versenyt

A megnyitó után rekord mezõny – 50 férfi és 23 nõi hármas – részvételével megkezdõdött a játék. Elsõ nap a papírformának megfelelõ eredmények születtek. A férfiaknál a nyolc közé öt újszászi csapat jutott, valamint Borjád és Nagykanizsa, és legjobb külföldiként a német válogatottal azonos FFC Hagen. A nõknél is a házigazda újszásziak domináltak. Itt is öt újszászi hármas kvalifikálta magát a legjobb nyolcba. Magyarországot rajtuk kívül még Borjád és Jánoshida képviselte. Legjobb külföldiként a Sarah Walter vezette FFC Hagen maradt versenyben.

Az elsõ nap estéje jó hangulatú paprikás krumpli partival és a Newton Lóháton együttes koncertjével zárult. A funk rockot játszó együttes már másodszor szerepelt a Hungarian Open kísérõ mûsorában. A tavaly óta sokat fejlõdött együttesben két volt újszászi lábtoll-labdázó, a dobos Berkó Sándor és a szólógitáros Béki Tamás zenélt Kiss Krisztián törökszentmiklósi basszusgitárossal és Csabai Ábel budapesti énekessel.

Készülõdés

Mazsorettek

Megérkezett Halápi Sándor velocipéd világbajnok

Halápi Sándor és Fehér János

Egy bátor próbálkozó

Indul a menet

Anglia a menet élén

Ausztria

Franciaország

Görögország képviseletében Nikosz Ntaioglou

Lengyelország csapata

Németország

Szerbia

Szlovákia

Magyarország (kékben a tápióbicskei lábtoll-labdázók)

Újszász és Pusztaszer versenyzõi

Pusztaszer és Újszász versenyzõi

Újszásziak a menetben

Mazsorettek

Zászlóforgatók

Jönnek a versenyzõk

Ausztria NSG

A francia csapat

Lengyel versenyzõk

Flying Feet Haspe (Németország)

Királyhalom (Szerbia)

Nagykanizsa csapata

Jánoshida és Újszász VB 4. helyezett férfi csapata

A Borjád SE versenyzõi

A megnyitó díszvendégei

A megnyitó résztvevõi

A megnyitó résztvevõi

Tábla és zászlóvivõk

Egy kör a parkban

Terített asztal

A fogadáson

Fotó: Fehér Judit