Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. szeptember : Szep.5. Magyarország harmadik a nemzetek pontversenyében. Róma

Magyarország harmadik a nemzetek pontversenyében

2015. szeptember 5. Róma

Rómában nagy ázsiai fölénnyel befejezõdött a 8. Lábtoll-labda Világbajnokság. Minden számban Vietnam és Kína döntõzött. Vietnam négy, Kína három világbajnokságot nyert. A bronzérmekért is az ázsiai országok nyomultak. Makaó hármat, Hongkong kettõt vitt haza. Az európai országok közül csak Magyarország nyert érmet, két bronzot. Az országok közötti pontversenyben Vietnam és Kína mögött Magyarország a harmadik helyen végzett.

A magyar válogatottban Takács Endre szövetségi kapitány irányításával az Újszászi VVSE öt és a Nagykanizsa Zemplén SE három játékosa szerepelt. Vegyes párosban Tóth Gábor a nagykanizsai Kunics Rékával a makaói páros legyõzésével (19-21, 21-17, 21-18) szerezte meg a bronzérmet. Tóth Gábor hosszú pályafutásának ez volt az ötödik vb bronzérme. Kunics Réka vb újoncként mindjárt bronzzal kezdett.

Férfi egyéniben Herczeg Gábor a hongkongi Chan Ho Yin legyõzésével (21-16, 21-10) jutott a négy közé. Az elõdöntõben a késõbbi világbajnok kínai Hai Yutian volt az ellenfele, aki ellen nem volt esélye. (21-5, 21-12) A bronzéremért a német Philipp Münznerrel kellett megküzdenie. Egy korábbi vereségért is visszavágva, 21-8, 22-20-as gyõzelemmel megszerezte a magyar csapat második bronzérmét és 2010-es férfi páros vb bronza után egyéniben is feliratkozott a dicsõségtáblára.

A Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású férfi csapat a selejtezõk során legyõzte Németország (21-17, 21-19), Franciaország (21-9, 21-13) és Hongkong csapatát (16-21, 21-19, 21-11) és tisztes vereséget (21-15, 21-15) szenvedett a késõbbi világbajnok Kínától. A helyosztók során a négy közé jutásért Tajvan sem jelent akadályt (21-12, 21-9). Az elõdöntõben ismét Kína következett. Megismétlõdött a selejtezõbeli eredmény. A harmadik helyért a selejtezõben legyõzött Hongkong volt az ellenfél. Nem sikerült még egyszer legyõzni õket. 21-19, 21-14-es eredménnyel a távol-keletieké lett a bronzérem.

Érmes reményekkel indult a Herczeg Gábor, Tóth Gábor páros. Csak hatodik hely lett belõle. Váratlan vereséggel kezdtek Tóthék. 21-18, 21-17-re kikaptak a makaói Ho Man Chun, Tam Chi Kin duótól. Utána egy könnyû gyõzelem következett az osztrák páros ellen (21-5, 21-9), majd egy újabb vereség a német Sven Walter, David Zentarra párostól. (21-16, 22-20)

A Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma összeállítású nagykanizsai csapatot Az újszászi Kapás Ágnes segítette pontos feladásaival és jó talpalásaival. A selejtezõ csoportban jól ment a lányoknak. Németországot (21-15, 21-10), Lengyelországot (21-15, 21-16) és Hongkongot (21-12, 20-22, 21-17) legyõzve Vietnam mögött csoport másodikként mentek tovább. A négy közé jutásukat a franciák (21-9, 21-15) sem tudták megakadályozni. Ezután már csak ázsiaiak következtek. Az elõdöntõben Vietnam (21-9, 21-11), a harmadik helyért Makaó (21-16, 21-13) nyert. A negyedik hely jó eredmény az erõs mezõnyben. A nõi csapat jó pozíciót harcolt ki a következõ világbajnokságra.

Nõi párosban a Kunics Réka, Morvai Noémi összeállítású nagykanizsai duó indult. A nyolc közé jutásért 21-12, 21-23, 21-7-re verték a Tanja Schkette, Sarah Rüsseler német kettõst. A négy közé 21-18, 21-15-re kikaptak a makaóiaktól. Az alsó ágon aztán a lengyeleket 21-11, 21-14-re, a tajvaniakat 21-10, 21-8-ra legyõzve az ötödik helyen végeztek.

Nõi egyéniben Kunics Réka kiemeltként a négy közé jutásért játszotta elsõ mérkõzését a német Sarah Rüsselerrel. Az elsõ játszma 21-8-as megnyerése után a másodikban már 19-13-ra vezetett. A német versenyzõ azonban 20-19-re fordított. A vége izgalmas játékban 23-21-re Kunics Rékáé volt. Az elõdöntõt a késõbbi világbajnok vietnami Nguyen Thi Tanh 21-12, 21-6-ra nyerte. A bronzmérkõzés elsõ játszmájában a 2007-es makaói világbajnok, Wong Weng Man ellen bátran kezdett Réka. 21-16-ig jutott. A második szettben 21-9 volt az eredmény. Jó játékáról és a negyedik helyezésérõl elismerõen nyilatkoztak az ázsiai csapatok edzõi is.

Két dologban a világbajnokság legjobbjai voltak a magyarok. A freestyle versenyben a Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Tóth Gábor összeállítású újszászi csapat zenés gyakorlata érdemelte ki az elsõ helyezést.

A játékvezetésben is jeleskedtek a magyarok. A szervezõk mind a hét Kína – Vietnam döntõ vezetésére Kézér Zsoltot kérték fel. Másodbíróként Becskereki Sándor és ifj. Fehér János segített neki.

Rómában döntés született a következõ világbajnokság helyszínérõl. Két év múlva Hongkong várja a világ legjobb lábtoll-labdázóit.

A versenyzés mellett a résztvevõknek volt lehetõségük Róma néhány nevezetességével is megismerkedniük. Jártak a Vatikánban, a Szent Péter bazilikában, fényképezkedtek az Angyalvár teraszán, megnézték a Colosseumot, sétáltak a Fórum Románum romjai között.

A megérkezés után Rómában

Római fenyõk

Pakolás

Technikai értekezlet

Az elsõ vegyes páros mérkõzés a franciák ellen

Gyõzelem!

A bronzérmes Kunics Réka, Tóth Gábor vegyes páros

Magyarország - Vietnam

Magyarország - Németország

Becskereki Sándor remek sánca

Magyarország - Hongkong

Magyarország - Hongkong

Õk döntöttek a következõ világbajnokság hongkongi helyszínérõl

Az Angyalvárnál

Az Angyalvár teraszán

Vegyes páros eredményhirdetés az Angyalvárban. 3. Kunics Réka, Tóth Gábor

Hotel Alba

Herczeg Gábor vb bronzémes talpalása

Kunics Réka a bronzmeccsen

Csapatértekezlet

Magyarország - Tajvan

Magyarország csapata

Tóth Gábor, Becskereki Sándor, Kapás Ágnes, Herczeg Gábor és Kézér Zsolt (Újszászi VVSE)

Morvai Noémi, Vlasics Dalma és Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE)

A gyõztes freestyle csapat: Tóth Gábor, Herczeg Gábor és Becskereki Sándor

Reklám fotó

Nõi páros: 5. Kunics Réka, Morvai Noémi

Férfi páros: 6. Herczeg Gábor, Tóth Gábor

Nõi egyéni: 4. Kunics Réka

A férfi egyénizõknek Fehér János adta át az érmeket

Férfi egyéni: 3. Herczeg Gábor

Nõi csapat: 4. Kapás Ágnes, Vlasics Dalma, Morvai Noémi és Kunics Réka

Férfi csapat: 4. Tóth Gábor, Herczeg Gábor, Becskereki Sándor és Kézér Zsolt

Záróparti

Barátkozás a kínai Lu Xuerennel

Barátkozás az indiai Saravanan Jayaramannal

Kézér Zsolt

Becskereki Sándor

Fehér Judit

Nõi egyéni döntõ. Játékvezetõ: Kézér Zsolt

Ifj. Fehér János

A Colosseumban

Fotó: Fehér Judit és Fehér János