Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Jún. 2. Ötből ötöt nyertek az újszásziak. Újszász

Ötbõl ötöt nyertek az újszásziak

2019. június 2. Újszász

Mind az öt versenyszámot az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói nyerték az Újszászon június elsején és másodikán rendezett kétnapos ranglista és válogató versenyen. Mégsem voltak teljesen elégedettek. Elsõ nap a 20. páros bajnokság küzdelmei zajlottak. A jubileumi verseny kezdetén köszöntötték  azokat a versenyzõket, akik mind a húsz alkalommal párosoztak. Újszászról Fehér János és az elsõ bajnokkettõs ifj. Fehér János és Tóth Gábor huszadszor játszott. Nagykanizsáról a hatszoros páros bajnok Takács Endre tartozik a veteránok közé. Újszászi színekben Pelczer-Földi Nikolett és Lakatos Zoltán is játszott 2000-ben. Õk aztán hosszabb szünetet tartottak, majd újra visszatértek a párosozók közé.

Világbajnoki kvalifikációról döntött a férfi páros. Két forduló után egy elsõ és egy második hellyel a nagykanizsai Huszár Emil, Lukács Márton duó állt az élen az újszászi Herczeg Gábor, Tóth Gábor kettõs elõtt. A Gáboroknak egy elsõ és egy – ötéves veretlenségi sorozat megszakadása utáni – negyedik hely volt a mérlege. A kanizsaiaknak már a döntõbe jutás is a vb-t jelentette. Ezt könnyen teljesítették. Hiába nyerte ellenük 28-26, 21-18-as játszmákkal zsinórban ötödik bajnokságát a Herczeg-Tóth páros, csak a bajnoki címeiket gyarapították, a válogatottságaikat nem. A franciaországi világbajnokságon a nagykanizsaiak játsszák a férfi párost.

A nõi párosban biztos volt, hogy újszászi páros lesz a válogatott. Csak az volt a kérdéses, hogy melyik? Az elsõ fordulót az Ézsiás Fanni, Farkas Lilla páros nyerte, a másodikat a Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina duó. A mindent eldöntõ összecsapáson az  elsõ játszmát fölényesen 21-9-re Farkas Lilláék nyerték. A második játszmában Vachal Krisztina változtatott talpalása irányán és erején, és 21-16-tal egyenlítettek. A harmadik szettben is õ volt a dinamikusabb, és ponterõs játékával 21-15-tel nyerték a válogatót. A bronzérmeket a Szaszkó Dorka, Vágó Henriett és a Hornyák Erzsébet, Kovács Evelin újszászi párosok gyûjtötték be.

Vegyes párosban is nagy fölényben voltak az újszásziak. Minden érem a hazaiak nyakába került. A döntõt –  megvédve bajnoki címét – Tóth Gábor és Vachal Krisztina nyerte három játszmában Herczeg Gábor és Vágó Henriett ellen. (16-21, 21-17, 21-14). 3. Becskereki Sándor, Gyõrfi Barbara és Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet.

A második nap az egyénikben tisztázódott a helyzet. Herczeg Gábor egy szett hátrányból meglepõen fölényesen nyerte a döntõt. (17-21, 21-10, 21-14). Két gyõzelemmel és egy második hellyel azonban Tóth Gáboré lett a címeres mez.

A nõi fináléban Vachal Krisztina 22-20, 21-12-re nyert Farkas Lilla ellen. Így három számban vívta ki a vb indulási jogot.

A válogatottságot kilenc versenyzõ. – két nagykanizsai és hét újszászi –  vívta ki.  Férfi párosban Huszár Emil és Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE),  a korábban befejezett férfi csapatversenyben Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor, a nõiben Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE) a vb válogatott. Nõi párosban – Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina –, férfi egyéniben – Tóth Gábor, nõi egyéniben – Vachal Krisztina játszhat a címeres mezben. Vegyes párosban nincs válogató.  A vb elõtt jelölik majd ki az induló párost. A csapatvezetõk a Herczeg, Vachal vagy a Tóth, Vachal kombinációban gondolkodnak.

A világbajnokságot a Párizs melletti Eaubonneban rendezik augusztus 21-tõl 24-ig, ahová két hónapos felkészülés után utazik majd a magyar csapat. A papírforma kínai és vietnami gyõzelmeket ígér. Magyarország Hongkonggal, Németországgal küzd majd a harmadik helyekért.

Eredmények

20. Páros Országos Bajnokság

2019. június 1.

Férfi páros (19): 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Huszár Emil, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 28-26, 21-18, 3. Baranyai Benett, Horváth Gergõ (Nagykanizsa ZSE) és Németh Mátyás, Simon Márk (Pusztaszer PISZE SE).

Nõi páros (12): 1. Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina, 2. Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, döntõ: 9-21, 21-16, 21-15, 3. Szaszkó Dorka, Vágó Henriett és Hornyák Erzsébet, Kovács Evelin (mind a négy Újszászi VVSE)

Vegyes páros (18): 1.  Tóth Gábor, Vachal Krisztina, 2. Herczeg Gábor, Vágó Henriett, döntõ: 16-21, 21-17, 21-14, 3. Becskereki Sándor, Gyõrfi Barbara és Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet (mind a négy Újszászi VVSE

Éremtáblázat

Egyesület         arany   ezüst    bronz   összesen

Újszászi VVSE  3          2          4          9

Nagykanizsa ZSE                     1          1          2

Pusztaszer PISZE SE    -          -          1          1

Egyéni vb válogató és ranglista verseny

2019. június 2.

Férfi egyéni (19): 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntõ: 17-21, 21-10, 21-14, 3. Lukács Benedek és Horváth Gergõ       (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Nõi egyéni (9): 1. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 2. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), döntõ: 22-20, 21-12, 3. Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE) és Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE

Éremtáblázat

Egyesület         arany   ezüst    bronz   összesen

Újszászi VVSE  2          2          1          5

Nagykanizsa ZSE                     -          2          2

Pusztaszer PISZE SE    -          -          1          1

A 20. Páros Országos Bajnokság megnyitója

Nõi páros döntõ

Tápióbicske - Újszász férfi páros mérkõzés

Nõi páros: 2. Farkas Lilla, Ézsiás Fanni, 1. Vachal Krisztina, Gyõrfi Barbara, 3. Kovács Evelin, Hornyák Erzsébet és Vágó Henriett, Szaszkó Dorka (mind Újszászi VVSE)

Férfi páros elõdöntõ: Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) - Horváth Gergõ, Baranyai Benett (Nagykanizsa ZSE)

Férfi páros döntõ: Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)  -  Huszár Emil, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE)

Férfi páros: 2. Huszár Emil, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE), 1.  Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Simon Márk, Németh Mátyás (Pusztaszer PISZE SE) és Horváth Gergõ, Baranyai Benett (Nagykanizsa ZSE)

Vegyes páros: 2. Herczeg Gábor, Vágó Henriett, 1. Tóth Gábor, Vachal Krisztina, 3. Gyõrfi Barbara, Becskereki Sándor és Hornyák Erzsébet, Farkas Balázs (mind Újszászi VVSE)

Nõi egyéni: 2. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 1. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 3. Németh Barbara,  (Pusztaszer PISZE SE) és Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE)

Férfi egyéni: 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 3. Lukács Benedek és Horváth Gergõ (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Fotó: Fehér János