Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2020. : Aug. 11. Kerékpárral a Balaton körül. Keszthely

Kerékpárral a Balaton körül

2020. augusztus 11.  Keszthely

Augusztus 9-én reggel nyolckor kezdõdött és augusztus 11-én délután fejezõdött be a Cserszegtomaji SK lábtoll-labdázóinak Balaton kerülõ 210 kilométeres kerékpártúrája. A Balaton-kör teljesítésével befejezõdött a cserszegiek négyéves tókerülõ sorozata. A Velencei-tóval kezdték, utána a Tisza-tó következett. Az elmúlt évben a Fertõ-tavat kerekezték körbe.  Most augusztusban a leghosszabb távval zárult a túrasorozat, amelyen Farkas Bence, Farsang András, Farsang Imre, Fári László, Fári László Gábor, Fári Eszter, Gumhert András, Gumhert Noémi, Gyalog Csenge, Illés Andrea, Palotás Dominik, Sándor Barnabás vett részt.

Közülük Farsang Imre és Gyalog Csenge mind a négy túrán ott volt, mind a négy tavat körbekerékpározta.

A túráról Gyalog Csenge küldött beszámolót.

Tókerülés

A cserszegi lábtoll-labdázók immár negyedik éve kerülik meg kerékpárral az országunk nagyobb tavait. A Velencei-tó, a Tisza-tó és a Fertõ-tó után idén a Balaton volt soron.

A magyar tengert három nap alatt kerültük meg. Ezt a rövid idõszakot egyéb programokkal tettük színesebbé. Vasárnap reggel Keszthelyrõl indulva Tihanyig kerekeztünk, amirõl elmondhatjuk, hogy ez volt a legizgalmasabb napunk a kisebbtõl a legnagyobb dombokig bezárólag. Tihanyba érve megnéztük az apátságot és a település kivilágított utcáit, valamint a csapat egy részével megmártóztunk a színtiszta vízben. Második napunkon csak két bátor társunk volt, akik Tihanytól Szántódig tekertek, míg mi többiek komppal mentünk át Szántódra, ahol a kerékpározókat várva egy egész napos strandolás vette kezdetét. Az utolsó napunkon Szántódról indulva hazafelé megálltunk Fonyódon egy kisebb pihenõre, majd továbbmentünk Balatonfenyvesig, ahol megebédeltünk és egy utolsót csobbantunk a Balatonban. A balatonmáriafürdõi fagyizás után elindultunk hazafelé. Ez a három emlékezetes nap a sportolásunkon kívül még jobban összekovácsolta kis csapatunkat. Az utolsó tókerülésünket egy-egy pólóval örökítettük meg.

Köszönjük Takács Tamás szervezését, valamint Illés Andi és Fári Laci segédkezését és kíséretét. Reméljük, nem ez volt a befejezés, és jövõre is folytatjuk a biciklizésünket.

A Balaton kerülõ csapat: balról jobbra elsõ sor: Gumhert András, Farkas Bence, Gyalog Csenge, Fári László, Fári Eszter, Illés Andrea Második sor: Sándor Barnabás, Palotás Dominik, Farsang András, Farsang Imre, Gumhert Noémi, Fári László Gábor

Minden oké!

A tókerülõ pólóban

Farsang Imre Tihanyban

Farsang Imre és Gyalog Csenge kerülték meg mind a négy tavat

Felpakolva

Ó a Balaton!

Távolban egy fehér vitorla

Gyalog Csenge és Farsang András

Palotás Dominik és Farsang András

Farsang Imre

Fotó: Facebook