Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Június : Jún.18. 12. Páros Országos Bajnokság. Újszász

12. Páros Országos Bajnokság

2011. június 18. Újszász

Eredmények ...

Hat egyesület – Borjád SE, Királyhelmec, Nagykanizsa ZSE, Pusztaszer PISZE, Szepetnek SE, Újszászi VVSE – 22 férfi, 10 nõi és 25 vegyes párosa, összesen 66 versenyzõ vívott éjszakáig tartó nagy csatát június 18-án Újszászon a 12. Páros Országos Bajnokságon. Már a nevezések beérkezésekor tudni lehetett, hogy minden számban új bajnokok állnak a dobogóra, mert a védõk közül Boros Péter és Nózsi Péter sérülés, ill. betegség miatt nem nevezett, a nõi párosban és a vegyesben is címvédõ Kapás Ágnes Angliában dolgozik. Párostársaik, Szabó Nóra és Tóth Gábor kényszerûségbõl új párokkal jelentkeztek az OB-ra.

A férfiaknál a négy közé a papírformának megfelelõen a ranglista elsõ négy helyezettje került.

Az egyik elõdöntõben Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) a vártnál könnyebben nyert Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) ellen 21-17, 21-7. A másik ágon Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) gyõzött az újszászi Becskereki Sándor, Szûcs Gergely duó ellen 21-17, 29-27-re. A második játszmára feljavultak a hazaiak. Többször volt játszmalabdájuk, de a döntõ helyzetekben hibáztak, és vesztettek.

A fináléban a mozgékonyabb, jól támadó, ellenfelük ütéseit jobban hatástalanító borjádiak nyertek. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) – Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE). Himmerék harmadik alkalommal nyertek férfi párosban országos bajnoki címet, Herczegék pedig elveszítették idei veretlenségüket. 3. Becskereki Sándor, Szûcs Gergely (Újszászi VVSE) és Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE).

A nõknél is Újszász-Borjád döntõzött annyi különbséggel, hogy az újszásziak nyerték a bajnokságot. Az elsõ játszmában három-négy ponttal a házigazdák vezettek, de a dunántúliak 20-20-nál egyenlítettek. A vége azonban 22-20-ra az újszásziaké lett. A második játszmában a borjádiak vezettek. 20-20-as állás után izgalmas végjátékban 25-23-ra nyert az újszászi Ézsiás Kitti, Makai Gréta páros az elmúlt évben Európa-bajnoki címet nyert Darnai Adrienn, Farkas Martina ellen. 3. Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) és Tóth Virág, Varga Frida (Újszászi VVSE).

A vegyes páros a versenyzõk által kedvelt versenyszám, de évente sajnos csak két alakalom van a versenyszerû gyakorlására. A párok között jó együttmûködésre van szükség. Általában a férfiak támadnak, a nõknek az adogatásokban, az adogatások fogadásában és a támadások elõkészítésében, a feladásokban nagy a szerepük. Izgalmas mérkõzések, sok háromjátszmás összecsapás után az egyik elõdöntõben Hartai Attila, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) – Tóth Gábor, Makai Gréta (Újszászi VVSE) mérkõzött. Hartai Attila nagy kedvvel játszott, 12 éves partnere szinte hiba nélkül adta fel neki a labdákat, amelyeket aztán Attila védhetetlenül bombázott az ellenfél térfelére. A másik térfélen is hasonló taktikával játszottak. Innen Tóth Gábor ütései záporoztak. Az elsõ játszma 21-19-re a kanizsaiaké lett, a másodikban 21-19-el egyenlítettek az újszásziak. A döntõ szettben Hartai szerváival 6-0-s elõnyt szerzett a nagykanizsai páros, amelybõl csak kettõt-hármat sikerült ledolgozniuk Tóth Gáboréknak. A végén nagy hajrával 20-17-rõl sikerült egyenlíteniük. A váltott szervák következtek, amelyben a házigazdáknak is többször volt mérkõzéslabdájuk. Nem tudtak élni vele. A Hartai, Kunics páros nyert 28-26-ra, és jutott a döntõbe. A másik ágon két borjádi páros Himmer János, Darnai Adrienn és Kleics Dávid, Farkas Martina fárasztotta egymást. Himmerék nyertek 19-21, 21-13, 21-15-re.

A döntõt viszonylag könnyen nyerte (21-15, 21-18) a Hartai Attila, Kunics Réka duó. A statisztikák szerint ez Hartai Attila ötödik vegyes páros bajnoki címe. Háromszor nyert Budavölgyi Veronikával, egyszer Prukker-Gozdán Ágotával és most Kunics Rékával, aki beállítva Budavölgyi Veronika 2000-ben elért csúcsát, szintén 12 évesen lett felnõtt országos bajnok. 2. Himmer János, Darnai Adrienn (Borjád SE), 3. Tóth Gábor, Makai Gréta (Újszászi VVSE) és Kleics Dávid, Farkas Martina (Borjád SE).

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

összesen

Borjád SE

1

2

1

4

Újszászi VVSE

1

1

4

6

Nagykanizsa ZSE

1

1

2

Linkek

Sportgéza: http://sportgeza.hu/sport/hirek/2011/06/19/labtoll-labda_harom_egyesulet_nyert_aranyat_a_paros_ob-n/

Hírkeresõ: http://www.hirkereso.hu/search?q=l%E1btoll&timelimit=168&x=0&y=0&archivum=-1

Nagykanizsa Zemplén SE csapata

A Szepetnek SE csapata Laskiné Spingár Éva vezetésével

Királyhelmeci lábtoll-labdázók

Pusztaszer csapata

A 12. Páros OB résztvevõi

Megkezdõdött a verseny

Joó Richárd, Köböl Áron - Molnár Róbert, Dékány Dávid

Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) - Tóth István, Bábosik Ferenc (Újszászi VVSE)

Finom szendvicsek

Férfi páros: 2. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE). Bajnok: Kleics Dávid, Himmer János (Borjád SE). 3. Becskereki Sábor, Szûcs Gergely (Újszászi VVSE) és Takács Endre, Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE)

Nõi páros: 2. Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE). Bajnok: Makai Gréta, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE). 3. Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) és Varga Frida, Tóth Virág (Újszászi VVSE)

A legjobb ifjúsági párosok: 5. Tóth Gergõ, Harsányi Zoltán, 8. Joó Richárd, Köböl Áron

Kunics Réka és Hartai Attila

Vegyes páros: 2. Darnai Adrienn, Himmer János (Borjád SE). Bajnok: Hartai Attila, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), 3. Tóth Gábor, Makai Gréta (Újszászi VVSE) és Farkas Martina, Kleics Dávid (Borjád SE)

Fotó: Fehér János és ifj. Fehér János