Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Máj. 02. Vörösmarty Lábtoll-labda Bajnokság. Újszász

Vörösmarty Lábtoll-labda Bajnokság

2018-2023. Újszász

2019-ben Fehér Jánosnak, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség korábbi elnökének javaslatára indult el az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a felsõ tagozatos osztályok számára a lábtoll-labda csapat és egyéni bajnokság. A verseny célja az volt, hogy az iskolában minél több gyerek ismerje meg és próbálja ki magát az Újszászon már tradicionálisnak mondható sportágban.

A diákok elõször csak osztályon belül játszottak egyéni versenyt, ahol a legjobb négy-négy lány és fiú versenyzõk jutottak tovább az évfolyambajnokságba. A versenysorozat második fokán a párhuzamos osztályok legjobbjai játszottak egymás ellen az évfolyambajnoki címekért.

A továbbjutott legjobb versenyzõk az 5. – 6. és 7. – 8. osztály bajnoki címért játszottak, és ez által korosztályuk legjobbjai lettek. Az idáig eljutott legkiválóbb versenyzõk ezután mérkõzhettek meg külön a lányoknál és a fiúknál a Szuperkupa gyõztes címért. Idén az iskola abszolút gyõztese pedig elnyerte egy évre az ebben az évben alapított Fehér János Vándorserleget.

A 2022 – 2023-as tanévben összesen 165 diák indult el ezen a rangos megmérettetésen. A sok mérkõzés és hosszú versenysorozat nem csak fizikailag vette igénybe a játékosokat, hanem mentálisan is elfáradtak. Ezt bizonyította, hogy egy-két a végsõ gyõzelemre esélyes versenyzõ nem tudott tovább jutni a következõ körbe. Voltak olyanok is, akik már nem tudták végig koncentrálni a mérkõzéseiket és így nem bírták kihozni magukból a legjobbat.

A nagy terhelést a lányoknál Kovács Boglárka, míg a fiúknál Oláh Olivér bírta legjobban és így mindkét utánpótlás versenyzõ százszázalékos teljesítménnyel lett az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Szuperkupa gyõztese.

A több mint másfél hónapon át tartó versenysorozat csúcspontja május 1-jén volt, amikor az iskola legjobb négy lány és fiú versenyzõje játszott körmérkõzést egymás ellen az abszolút bajnoki címért. A lányok nem játszottak alárendelt szerepet a fiúk között, sõt kemény szívós, jó játékkal Kovács Boglárka és Dániel Petra a dobogó 2. és 3. fokát foglalta el. Sajnos egyéb elfoglaltság miatt nem tudott a versenyen indulni a hölgyeknél tavaly Szuperkupa gyõztes Nagy Leila. A gyõzelmet a végig magabiztosan játszó Oláh Olivér szerezte meg, aki egy szettet sem veszített az egész versenysorozat folyamán és nyerte le elsõ ízben a Fehér János Vándorserleget egy évre.

Az egyéni verseny mellett az osztályok csapatban is megmérkõztek egymással, ahol csak az azonos osztályba járok alkothattak csapatot. Az 5. – 6. osztályos lányoknál a Fajkó Norina, Farkas Alina, Mihá Dzsenifer összeállítású 5. A, míg a fiúknál a Debrei Loretta, Kanalas Richárd, Zentay Zoé hármas alkotta 5. B osztály csapata nyert.

A 7. – 8. osztályosok csapat versenyében a 8. B-s lányok – Nagy Leila, Oláh Barbara, Ribka Erika – nyertek. A fiúknál Dániel Patrik, Dániel Petra, Oláh Olivér, Tóth Ákos 7. A-s team nyert.

Az iskolai bajnokságban kiválóan szereplõ játékosok a lábtoll-labda megyei diákolimpián is bajnoki címet szereztek. Dániel Petra, Dániel Patrik, Debrei Alexandra és Kovács Boglárka keresztedzésként a tollaslabdában is jól teljesítettek, mivelhogy a megyei- és a területi diákolimpiáról továbbjutottak Kiskunfélegyházára az országos döntõre.

A versenysorozat nagyon jó felkészülést szolgált egyben a május 18-19-én Seregélyesen megrendezésre kerülõ Lábtoll-labda Diákolimpia Országos Döntõjére.

Szuperkupa gyõztesek

(lány, fiú)

2018 – 2019-es tanév: Suki Bianka, Sebõk Roland

2019 – 2020-as évben: Covid miatt elmaradt a Vörösmarty bajnokság

2020 – 2021-es tanév: Oláh Lola, Kulcsár Zalán

2021 – 2022-es tanév: Nagy Leila, Oláh Olivér

2022 – 2023-as tanév: Kovács Boglárka, Oláh Olivér

Tóth Gábor

Dániel Petra és Oláh Olivér

2. Kovács Boglárka, 1. Oláh Olivér, 3. Dániel Petra és Sörös László

Oláh Olivér

Balról jobbra: Agócs Laura, Kovács Boglárka, Dániel Petra, Sörös László (ül), Oláh Olivér, Kanálos Péter, Kanalas Richárd