Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Ápr. 04. Öt magyar csapattal rajtolt a 17. German Open (1. nap). Hagen

Öt magyar csapattal rajtolt a 17. German Open

2024. április 4. Hagen

Április 4-én kezdõdött a 17. German Open 29 csapat versenyzésével. Három francia, egy finn, három hongkongi, öt magyar, 12 német, 4 vietnámi, valamint egy szlovák-francia vegyes csapat alkotja a színvonalas mezõnyt.

A csoportmérkõzésekhez nyolc csoportot alakítottak ki, ahol mindenki párossal kezdett, majd követketett a csapat és döntetlen állás esetén játszottak egyénit is. A magyar csapatok sorsolása a következõképpen alakult:

A cserszegtomjai, nagykanizsai és újszászi összeállítású Újszász Szaszkó csapatnak (Nagy László, Palotás Dominik, Takács Endre, Szaszkó Dorka, Zsigmond Tamás) FFC Hagen 1, FFC Hagen 4 és a szlovák-francia vegyes csapattal kellett megmérkõznie. Elõször a felvidéki Sebastian Költõ csapatával kerültek szembe, ahol egy szoros páros mérkõzést nyertek, majd ezt követõen a csapatot elveszítették, de az egyénit is sikerült hozniuk, így végül 2-1-re nyertek. A második körben a rutinos FFC Hagen 1 ellen játszottak, ahol párosban és csapatban sem sikerült nyerniük, így 0-2 végeredménnyel elveszítették a meccset. A harmadik összecsapáson FFC Hagen 4-es csapata ellen 2-0-ra nyertek, így csoport másodikként várják a folytatást.

Nagykanizsa és Újszász vegyes csapata (Baranyai Benett, Kökény Martin, Lukács Benedek, Lukács Márton, Rab Alexander) a csoportmérkõzéseken Hong Kong China 3, FFC Hagen 2 valamint FF Haspe 3 csapatával mérkõzhetett meg. Az elsõ körben könnyedén elbántak FF Haspe 3 csapatával, majd ugyanezzel a lendülettel folytatva FFC Hagen kettes csapatát is könnyedén legyõzték, így mindkét ellenfél ellen 2-0-ra tudtak nyerni. A harmadik körben Hong Kong China 3 ellen is kitartott a lendületük, szépen vették az akadályokat, párosban két szettben, míg csapatban három játszmában nyerték meg a párharcot, így végül itt is 2-0 lett az állás, ezzel pedig csoport elsõként végeztek és bekerültek a legjobb 16 csapat közé.

Tápióbicske csapata (Honti Lívia, Szigedi Barbara, Szigedi Hanna) a csoportmérkõzéseken FF Haspe 1, FFC Hagen 3 és Vietnam 4 csapataival került össze. Az elsõ körben a rutinos FF Haspe 1 csapatával szemben nem sikerült gyõzelmet aratniuk, 0-2 lett az állás. A következõ csapat, Vietnam 4 is túl erõs ellenfélnek bizonyult, így végül tõlük is 0-2-es vereséget szenvedtek. A harmadik mérkõzésen FFC Hagen 3 ellen a párost elvesztették, csapatban viszont bravúros gyõzelmet szereztek, de az egyénit már nem tudták behúzni, így végül 1-2-re kikaptak.

A további két magyar csapat, Pusztaszer és Újszász vegyes csapata (Fehér Zsolt, Kovács Evelin, Simon Márk), valamint Szederkény és Hagen egysége (Lendvai Dalma, Kovács Patrícia, Troszt Fanni) azonos csoportba kerültek, így egymással, valamint az FF Haspe 2 és Vietnam 3 csapataival kellett megmérkõzniük. Simonék elsõként FF Haspe 2-vel játszottak, ahol könnyû 2-0-as gyõzelmet szereztek. Ezután Szederkény következett, ahol szintén 2-0-ra nyertek a kelet-magyarországiak a dunántúliak ellen. A kezdeti lendület itt elfogyott, ugyanis Vietnam 3 csapatának sikerült õket megállítania. A páros meccsen nagyon szoros három játszmás mérkõzésen a pusztaszeriek nyertek, ezek után viszont mind csapatban, mind egyéniben Vietnam 3 nyert. A magyarok a végéig küzdöttek, nem adták könnyen magukat, de végül 1-2-re Vietnam 3 nyert, ennek megfelelõen Pusztaszer csoport másodikként várhatja a következõ ellenfelét. Szederkény Vietnam 3 ellen játszott az elsõ körben, ahol a papírformának megfelelõen az ázsiaiak két sima meccsen nyertek. Sajnos a német ellenfelüket sem sikerült felülmúlniuk, így gyõzelem nélkül maradtak az elsõ nap.

Az elsõ nap eredményei alapján a legjobb 16 csapat között három magyar egységgel találkozhatunk: Nagykanizsa- Újszász, Pusztaszer- Újszász és Újszász Szaszkó. A legjobb nyolc közé jutásért Kökényéknek Újszász Szaszkóval, Simonéknak pedig Vietnam 2-vel kellett megmérkõzniük. Tápióbicske és Szederkény csapata a 17- 32. helyekért játszhatnak. A két magyar csapat összecsapását Lukácsék nyerték 2-0-ra, így õk jutottak be a legjobb nyolc csapat közé. A pusztaszerieknek sajnos nem sikerült meglepetést hozni, Vietnam 2 csapatának 2-0-ra sikerült nyerni.

Dobozi Boglárka, Farkas Lilla