Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Dec. 28. A Dániel család volt a legeredményesebb a 15. háromlabda versenyen. Újszász

A Dániel család volt a legeredményesebb a 15. háromlabda versenyen

12023. december 28. Újszász

Ágrajzok

December 28-án háromlabda versennyel kezdtük a tradicionális év végi versenysorozatunkat, melyet ezúttal a tizenötödik alkalommal rendeztünk meg. Délelõtt a gyermek és serdülõ korcsoportosok léptek pályára, míg délután az ifjúságiaké, felnõtteké, valamint a szenioroké volt a fõszerep.

A kisebb labdától a nagyobb felé haladva sorrendben a következõ sportágakban mérték össze a képességeiket és felkészültségüket a játékosok: asztalitenisz, tollaslabda és lábtoll-labda. A gyermek és serdülõ korcsoportosok tizenöten küzdöttek a bajnoki címekért. A lányok között Dániel Petra könnyedén nyert, miközben az abszolút mezõnyben, a fiúk között is szépen helyt állt, hiszen csak két fiú elõzte meg. A lányoknál Joó Brigitta ezüstérmet szerzett, aki haladó tollaslabda tudásának köszönhetõen az összetett mezõnyben is tudott szettet rabolni.

A fiúk már a legjobb négy közé jutásért is komoly presztízscsatákat vívtak, majd az elõdöntõkben sikerült mindkét gyõztesnek olyan nagy arányban nyernie, hogy már nem is kerülhetett sor lábtoll-labdázásra, hiszen az elsõ két sportágban már összeszedtek legalább 21 pont elõnyt, amely a harmadik tusában behozhatatlan lett volna. A finálé meglehetõsen izgalmasra sikeredett, hiszen Dániel Patrik és Oláh Olivér között mindössze egy pont differencia alakult ki, amennyiben a három sportágban elért pontok összegét tekintjük. Olivér 46-45 arányban gyõzött klubtársa, Patrik ellen. Pingpongban Olivér 21-16-ra nyert, majd ezt követõen a versenyszerûen tollaslabdázó Patrik 21-4-re gyõzte le a nagy-britanniai eredetû labdajátékban. A lábtoll-labdában Patriknak kilenc pontot kellett volna szereznie az egyenlítéshez, azonban 21-8-ra Olivér megnyerte a játszmát, ezzel aranyérmet szerezve.

A délutáni események is izgalmasan alakultak, hiszen a tizennyolc férfi és hat nõi versenyzõ eltökélten küzdöttek a gyõzelmekért.  A lányok körmérkõzést játszottak hat fõs csoportban, melybõl Szaszkó Dorka került ki gyõztesen. Tánczos Krisztina ezüstérmet szerzett, a dobogó harmadik fokára pedig Farkas Lilla állhatott, akitõl Hornyák Erzsébet, Kovács Brigitta és Kis Csenge csak hajszálnyival maradt távol.

Az ifjúsági fiúk között számos olyan játékost üdvözölhettünk, akik lábtoll-labdában már a felnõttek között is az élmezõnybe tartoznak. Csoportmérkõzések után kerültek táblára a játékosok, ezzel biztosítva, hogy a sportágak nem mindennapi kombinációjával az erõviszonyoknak megfelelõen alakuljon ki a végsõ sorrend. A döntõbe jutásért végül az egyik ágon Rab Alexander és Kulcsár Zalán csaptak össze, miközben a másik ágon Jónás Károly Krisztián és Kökény Martin vágtak bele a mérkõzésekbe. A küzdelmek Alex és Martin gyõzelmével zárultak, akik ennek megfelelõen a döntõben találkoztak. A remek finálé ismét hatalmas izgalmakat hozott a fiatalabb korosztályhoz hasonlóan. Martin 58, míg Alex 57 pontot szerzett a kiélezett küzdelem során.

A felnõtt mezõnyben a kifinomult tollaslabdás skillekkel rendelkezõ Dániel Márk könnyedén vette az akadályokat a lábtoll-labdázásban otthonosan mozgó Nagy László, Kökény Zoltán és Farkas Balázs ellen. Asztaliteniszben is látszott a játékán, hogy rutinos a sportágban, emellett a korábbi lábtoll-labdás múltjáról sem feledkezhetünk meg. A harmadik helyért Farkas Balázs és Kökény Zoltán vívtak nagy csatát, ahol 55-49 arányban végül Kökény szerzett több pontot annak ellenére, hogy csak az elsõ versenyszámban nyert.

A szenior férfiak között Tóth Gábornak sem volt egyszerû dolga, több ellenfelével is eljutottak a lábtoll-labdázásig, majd végül mindenki ellen sikerült nyernie. A második, harmadik és negyedik helyezettek között körbeverés alakult ki, így különleges kihívással találták magukat szemben, hiszen mindhárom sportágban három-három pontos mini mérkõzéseken döntötték el a sorrendet. Ennek eredményeként Berkó Sándor második, Dániel Zoltán harmadik és Urbán Tamás negyedik helyezést értek el.

A három különbözõ sportág alaposan megmozgatta a versenyzõk izmait, a lábtoll-labdázóknak kiváló keresztedzés volt a tollaslabdázás és asztaliteniszezés. A versenysorozat a tajvani eredetû shuttleball sportággal folytatódik.

Farkas Lilla