Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. május : Máj.19. Felina gyermeknap lábtoll-labdázással. Szeghalom

Felina gyermeknap lábtoll-labdázással

2012. május 19. Szeghalom

A nagykanizsaiak bemutatóját látta az elmúlt évben Szabóné Vozár Katalin, a Felina Hungária Kft. szeghalmi üzemének termelési és logisztikai vezetõje. Megtetszett neki a sportág, s már akkor elhatározta, hogy a hagyományos Felina gyermeknapon a lábtoll-labdát is a mûsorba veszi. Erre május 19-én adódott lehetõség, amikor az üzem udvarán a Felinás szülõk gyermekei részére rendeztek ünnepi kavalkádot. A tizenegy településrõl érkezett 300-400 gyerek számtalan program között választhatott. Volt ugráló vár kicsiknek és nagyoknak, körhinta, hordó lovaglás, arcfestés, kerékpáros akadálypálya, halacska horgászás, gofri és palacsintasütés, papírkalap készítés, arcfestés és hajfonás különbözõ technikákkal. A résztvevõk különféle népi és ügyességi játékokat is kipróbálhattak. A színpadon és a színpad mellett egymást váltották a különbözõ bemutatók résztvevõi: lovasok, mazsorettek, tûzoltók, zumbások, zenészek és különféle mûvészeti csoportok.

A lábtoll-labdát Fehér János sportág és szabályismertetõjével az Újszászi VVSE sportolói mutatták be. A színpadi bemutató Bábosik Ferenc különbözõ rúgásaival és labdaérintéseivel kezdõdött, majd Bérczes Róberttel párban játszottak. Guggolásokkal, forgásokkal, fekvõtámaszokkal nehezített gyakorlatukkal nagy tapsot arattak. A kétlabdás játékuk is jól sikerült. Fülöp Áldáska egyéniben és Bábosik Ádámmal párban megmutatta, hogy a lányok is ügyesek ebben a sportágban és, hogy a lábtoll-labda már 9-10-éves korban is játszható arra Dalmadi Dávid és Kovács Márton mutatott jó példát. Marci még a nagyoknak is nehéz trükkös körzést is megcsinálta.

A bemutató végén a bátrabb szeghalmiak is felléptek a színpadra és néhány rúgással megkezdték az ismerkedést a kínai eredetû sportággal.

A bemutató után minden érdeklõdõ kipróbálhatta a lábtoll-labdázást. A merészebbek a dekázó és a távolba rúgó versenyen is részt vettek. Legtöbbet, 25-öt a gyermek korcsoportos Németh Dominik dekázott. A serdülõknél Vozár Gergely 14-el nyerte a versenyt. A felnõttek gyõztese Nyíri István kilencszer tudott a labdába rúgni. Neki a passzolgatás ment jól. Egy társával közel egy órát játszott a Bábosik Ádám – Bérczes Róbert párossal.

Bemelegítés az üzemben

Gyakorlás a bemutató elõtt

A párosjáték gyakorlása

Bábosik Ferenc

Bérczes Róbert - Bábosik Ferenc párosjátéka

A közönség

Lábtoll-labdázás fekvõtámasszal nehezítve

Fülöp Áldáska

Kovács Márton

Játék háló felett

Játék a közönséggel

Kovács Márton, Dalmadi Dávid, Fülöp Áldáska, Bábosik Ádám, Bérczes Róbert és Bábosik Ferenc

Vozár Gergely

Dekázás

A lányok is játszottak

Sokan kipróbálták a lábtoll-labdázást

Játék anyai segítséggel

Távolba rúgás

Jelentkezés a dekázó versenyre

Mezõ Dominik

A katicabogár és a panda maci is játékra jelentkezett

A felnõtteknek is tetszett a játék

Arcfestés után lábtoll-labdázás

Az elsõ rúgás

Komoly mérkõzés

Üres az üzem. Mindenki a gyermeknapon van

A Felina cég termékei

A Felina cég termékei

Nyíri István, a felnõtt dekázó verseny gyõztese

Gratuláció. A kép jobb szélén Szabóné Vozár Katalin, a gyermeknap fõszervezõje

Vozár Gergely, a serdülõ dekázó verseny gyõztese

A legjobb dekázó: Német Dominik

Új játékos

A szeghalmi vasútállomás

Inter Pici

Utazás Inter Picivel

Lábtoll-labdázás a gyomai vasútállomáson

Fotó: Fehér János